-
Re: pokazatelji nesrecnog braka
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
mislim da pocetak mog posta nisi dobro procitala...nigde nisam napisala da otici znaci i camiti u sopstvenom rasulu.vec naprotiv otici ili camiti u sopstvenom rasulu..
ne mislis li da si malo kontradiktorna.sticem takav utisak po ovim tvojim recenicama koje sam boldovala...no nismo ovde da namecemo svoja misljenja vec da ih razmenjujemo i cenim svacije misljenje a nisam merodavna da ih okarakterisem kao tacne ili ne tacne...ili mozda bolje reci da li postoji uopste neko ko to moze ?Mozda je to vreme...
Ima "ili", ja se izvinjavam.
Baš naprotiv, ako misliš da sam kontradiktorna, što si već rekla, očekujem da mi kažeš i zbog čega... pa ako mogu da razmrsim nedoumice, rado ću to i učiniti.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
А немам појма...
Ја тако размишљам још увек и не верујем да ћу мењати мишљење.
Јесте неправедно и јесте да се дете ускраћује за неке материјалне ствари, али је мени много горе да дете све то гледа...
А тешко да неће да примети или начује, кад тад...
Како се његов рођени отац тера да да новац за њега.
Ипак је то траума и то велика.
Ја бих да га поштедим тога.
Što se mene tiče, nemam šta da izgubim... oni znaju sve, i ne brine me ono što će načuti... Da sam tako razmišljala, nikada ne bih potezala ni mnogo ozbiljnije prijave, alimentacija je ništa, na masu prekršajnih i krivičnih. I teraću do kraja. A kada dođe vrema da se "plati ceh" nemam nameru da deci serviram blage varijate zašto i kako je došlo do toga da je tata u zatvoru. Treba da znaju i da budu svesni... ono što me užasno je plaši je nasleđeni šablon ponašanja. I dokle god ih na neki način štitim neznanjem, podstičem kod njih ovo drugo.
Nijhov interni odnos... jer ovaj zakonski deo je čisto poslovni, između mene i njega... je samo na njima, na koji način i kako će ga graditi je isto tako samo na njima. Ja ne to ne mogu da utičem... neke stvari mogu da im nadoknadim, neke nikada neću... ali ono što su preživeli, kao posedicu mog lošeg izbora, nikada neću moći da oprostim sebi.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Đavolja nevesta
Ima "ili", ja se izvinjavam.
Baš naprotiv, ako misliš da sam kontradiktorna, što si već rekla, očekujem da mi kažeš i zbog čega... pa ako mogu da razmrsim nedoumice, rado ću to i učiniti.
sada to vise nije tako jer si predvidela reccu ili
-
Samo vi koljite za alimentaciju. Ni jedan još nije stigao u zatvor. :mrgreen:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Đavolja nevesta
Što se mene tiče, nemam šta da izgubim... oni znaju sve, i ne brine me ono što će načuti... Da sam tako razmišljala, nikada ne bih potezala ni mnogo ozbiljnije prijave, alimentacija je ništa, na masu prekršajnih i krivičnih. I teraću do kraja. A kada dođe vrema da se "plati ceh" nemam nameru da deci serviram blage varijate zašto i kako je došlo do toga da je tata u zatvoru. Treba da znaju i da budu svesni... ono što me užasno je plaši je nasleđeni šablon ponašanja. I dokle god ih na neki način štitim neznanjem, podstičem kod njih ovo drugo.
Nijhov interni odnos... jer ovaj zakonski deo je čisto poslovni, između mene i njega... je samo na njima, na koji način i kako će ga graditi je isto tako samo na njima. Ja ne to ne mogu da utičem... neke stvari mogu da im nadoknadim, neke nikada neću... ali ono što su preživeli, kao posedicu mog lošeg izbora, nikada neću moći da oprostim sebi.
Nema nasleđeni šablon ponašanja. :lol:
Ima usvojeni i u njihovim godinama usvajaju samo ono što im se sviđa.
Ne verujem da će im se svideti da završe u zatvoru, ne brini.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
Nema nasleđeni šablon ponašanja. :lol:
Ima usvojeni i u njihovim godinama usvajaju samo ono što im se sviđa.
Ne verujem da će im se svideti da završe u zatvoru, ne brini.
O tome pričam... neću ništa da ulepšavam i maskiram, jer mislim da im time činim medveđu uslugu.
I moraju da buddu svesni da svako snosi odgovornost za sopstvene postupke. Ma ko to bio. :lol:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zazijavalo
Ako i nije bogatstvo, a ono je bar poreska olakšica. :mrgreen:
aha.. sad mi je jasno što u velikoj većini slučajeva žene natovare na vrat poreske olakšice...
lukavo bre to...:lol:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
aha.. sad mi je jasno što u velikoj većini slučajeva žene natovare na vrat poreske olakšice...
lukavo bre to...:lol:
Мени бивши тражио пореску олакшицу и ја рекла нема проблема, а он се за 15 минута предомислио.
Како је глуп и не уме да рачуна. :raz_128:
-
svekolike su gladijatorsko-sportske igre nakon razlaza..
nezrelost...nespremnosti na dijalog..odsustvo emocija..otudjenje..promasaji.. nesigurnost..sa ili bez minulog traga(dece)..ostavljaju ogromne posledice na psihu svih elemenata braka
Nemanje odgovornosti....ucene.. manipulacija sa krivicom..rezultira mrznjom..trovanjem losim emocijama..i gubitka zdravlja licnog a i blizeg okruzenja..sve su to posledice koje deformisu jos vise vec deformisane licnosti.
Ne smatram brak ugovorom koji namece taksativna-zacrtana pravila..i ako bude odstupanja:glava leti!
Brak je ogromno odricanje ,prilagodjavanje strpljenje baždarenje svojih zelja sa clanovima a i obaveza (od koji se lako bezi u laž)
Ako nema prastanja...zelje da se bude prijateljem pre svega...dzaba "avioni-kamioni"..taj pokazatelj je malogradjanski potez da se zamagli istrosenost i zasicenje jedne veze i pretezno se koristi za svesno prikrivanje nezainteresovanost za partnera..iako materijalna strana jeste jedan od stupova braka(no kod normalnih ljudi to nije elemenat za bahatost i omalovazavanje)
KApital je u 70% brakova dimenzija koja odrzava "brak" i prisiljava bracne strane na zivot po ugovoru...na trpnju..maltretiranje..itd..
Strah od samoce..od nesnalazenja..od nemanja sredstava za zivot primorava opet na trpnju..
MAhati decon kao usijanim macem...je kranje bezdusno..
Ako deca sluze da se zadobije, "ulovi" partner...da se uceni..itd..onda ljudska vrsta je izgubila na emociji, za sva vremena..
Zivot za sva vremena sa jednim partnerom...je iluzija koja moze da se odrzava ako se sa promenama kvaliteta ljudi..i sazrevanjem...odredjuju u hodu i nove sfere interesovanja..i ne ostavlja drugima da zbog licne lenjosti budu glavni kreatori nase stvarnosti.
Gubitak interesovanja za partnera ..nedostatak strasti..zasicenje obavezama...pritisci materijalni..preveliki jaz izmedju hteti i moci...nove ljubavne veze koje ne zahtevaju mnogo odricanja...sve su to razlozi za bracni brodolom.
-
Zato ja ne verujem u brak... idealna zajednica bi bila ona u kojoj živimo zajedno 2, 3 dana u nedelji, svako da vdi računa o svojim troškovima i pola pola kućnim potrebama i računima... svako da zadrži jedan dan u nedelji za sebe, bez da drugi zna i pita gde si bio i šta si radio. E, sad... zajednička deca bi malo iskomlikovala ovu moju ideju. :lol:
-
a ja mislila to ide po inerciji...:lol:
:mrgreen:
-
E, pa hebi ga... to ne važi za sve... ovde ipak mora mozgić da radi... :bela:
-
:lol:
Ma važi za sve da mozgić mora da radi.
Radi on i kad to ne želiš.
-
-
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
eqrem
izgladneo muz
:lol: jadničak
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
FORUM:raz_068:
Ovo je ozbiljno :raz_068:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
:lol: jadničak
sad skonto da imam gliste
a jbg nabedio je i otero je
kako sad da je vratim :huh:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kovač
Ovo je ozbiljno :raz_068:
:lol:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
boti
sad skonto da imam gliste
a jbg nabedio je i otero je
kako sad da je vratim :huh:
pa teško :sojka:
-
2 i 3 nisu...to sigurno...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
D Lite
:raz_114:
-
prvi pokazatelj je obično tišina..kad prestanu riječi..ili kad izgovorena riječ ne znači ništa.
-
Pa teško je odlučiti se sve ponuđeno jeste jedan od pokazatelja ..........
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sandokan
Pa teško je odlučiti se sve ponuđeno jeste jedan od pokazatelja ..........
ne moraš da glasaš....samo daj neko svoje mišljenje za početak.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
D Lite
2 i 3 su nuspojave :)
-
u nesrećnom braku ima sigurno nekoliko raloga koji se poklope da bi brak bio takav. ...a osnovni je da je ljubav negde odletela. sve drugo su nus pojave - i neverstvo i nasilništvo i netrpeljicost i nemanje seksa...sve.
-
Citiraj:
1.medjusobna netrpeljivost partnera
2.neverstvo
3.ljubomora i nasilno ponasanje partnera
4.problemi vezani za sex
5.nesto drugo
Partneri su dovoljno umereno temperamentni ili sličnog vaspitanja,da se medjusobno
podnose ,nisu neverni ,opet iz nekog od razloga koji prositiče iz odnosa prema sebi ili
okolini ,obzirom da su trpeljivi ,podrazumeva se da nisu nasilni ,a ljubomorni ne mogu ni biti jer imaju prećutni *hladan* sporazum o *nenapadanju*,problemi vezani za seks se javljaju ne samo iz psiholoških,već i fizioloških razloga i ukoliko nisu posledica godina,
dakle ,fizičke nemoći,daju se lečiti .....mislim da ni jedan od ovih pokazatelja ne mora biti prisutan u jednom nesretnom braku,ovo bi mogli biti pokazatelji lošeg braka.
Nesretan je onaj brak u kojem nema razumevanja i medjusobnog poštovanja,
ljubav je već presudna i u jednom i u drugom slučaju ,i pokazatelj nesretnog braka je nezadovoljstvo koje se kompresuje kod jednog ili oba partnera,osećaju se kao ptice u kavezu ,a nemaju snage da se kaveza oslobode iz straha da ne polome krila.....
Za većinu brakova ,za koje su mnogi skloni da kažu da su - idealni ,se može reći da su ispod površine u stvari - nesretni brakovi.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Bisernica
Za većinu brakova ,za koje su mnogi skloni da kažu da su - idealni ,se može reći da su ispod površine u stvari - nesretni brakovi.
naš brak nije idealan :)
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
naš brak nije idealan :)
dobar pokazatelj :lol: ;)
-
pa...kad je kriza - zbijemo redove....to valjda nešto znači.
-
Nepoverenje,netrpeljivost i pad tolerancije jedno prema drugom.
Tu se gubi svaka nit ljubavi...
-
Sve pomalo..ali nekako najviše tišina,ona gusta i mučna..kad jedno drugom više nemamo šta da kažemo,kad prestanemo da dijelimo misli,radosti,snove..
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
NeDoDiri
Sve pomalo..ali nekako najviše tišina,ona gusta i mučna..kad jedno drugom više nemamo šta da kažemo,kad prestanemo da dijelimo misli,radosti,snove..
upravo tako...jezivo je to i ne daj boze da dodje do takve situacije da nemate da kazete jedno drugom nista...ta tisina jako boli i rusi sve zidove koje ste godinama podizali i ljubomorno cuvali...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
upravo tako...jezivo je to i ne daj boze da dodje do takve situacije da nemate da kazete jedno drugom nista...ta tisina jako boli i rusi sve zidove koje ste godinama podizali i ljubomorno cuvali...
meni ovo baš ne ide sa ljubavlju...ljubomora...mislim, ako se ljudi vole nema potrebe ništa da ljubomorno čuvaju....što više ljubomorno čuvaju - pre će da izgube to što, kao, ljubomorno čuvaju.
-
nepostovanje,bilo kog oblika,zasigurno ukazuje na nesrecan brak...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mikili
nepostovanje,bilo kog oblika,zasigurno ukazuje na nesrecan brak...
nepoštovanje mora da se izgradi vremenom, ako je uopšte postojalo potovanje....mislim, ne odobravam nepoštovanje, ali - nije ono iskrslo odjednom i samo od jednog partnera....tu mora da je postojala interakcija.
-
Е што се тиче те љубоморе, матичар исо каже да треба љубоморно чувати брак.
Људи моји, ја не капирам шта то значи уопште.
-
ni ja...a mislim da ni oni nemaju pojma šta to znači. ne čuvam ništa ljubomorno.
a propos teme....na žalost, nekada sam u fazi ''ako hoćeš - hoćeš, ako nećeš - nećeš''...u vezi svih stvari koje brak nosi.
ta faza mi se ne sviđa, ali to kao da je jače od mene.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
nepoštovanje mora da se izgradi vremenom, ako je uopšte postojalo potovanje....mislim, ne odobravam nepoštovanje, ali - nije ono iskrslo odjednom i samo od jednog partnera....tu mora da je postojala interakcija.
hmm..mozda ne mislimo na istu stvar..da li si imala prilike da sretnes parove u kojem je zena konstantno predmet poruge svog muza?ona je glupaca,ova moja je nesposobna,ne ume nista,ne pitaj nju ona je duduk za to,ma vidi kakava je,gde su mi bile oci..i slicna verbalna p....vanja?proteze se to i na odnos sa decom,dovodi do toga da te i ona gledaju drugacije,i svaki gest prema njoj pun je prezira...na to sam mislila, a nepostovanje s druge strane je,po meni,nepostovanje same sebe..