Da bi mogao da izrekneš bilo šta, moraš prethodno da stvoriš gomilu proizvoljnih pretpostavki. Evo šta si morao da pretpostaviš o meni da bi uopše mogao da odgovoriš:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
dr.Kadžija
vidi zazi :lol: ....program zvani Nauka, u koji bespogovorno veruješ, je osmišljen za sve one koji nisu naseli na crkvenu priču. Nauka se rukovodi tripom da je ovaj svet koji doživljavamo sa pet čula sve što postoji. Ti nisi u stanju da veruješ u bilo šta što se ne može izmeriti merilima koja postoje u Nauci, jer si naučen/kondicioniran da je naučni metod jedini ispravan način za spoznaju sveta oko nas.
Citiraj:
nepotpuno ti je ovo...izostavio si činjenicu da se podupiranje vrši po normama, pravilima i merilima koje je postavila sama nauka, a kad to ne posmatraš, onda je potpuno logično da su za tebe ''naučne'' informacije ''tačne''. Baš je to prikladno :lol:, propagiraš Nauku, a argument su ti eksperimenti i posmatranja koja je osmislila Nauka da bi potvrdila ispravnost onoga što sama tvrdi :lol:
I? U čemu je problem? Šta bi trebalo da radim? Da prvo vidim šta piše biblija ili Koran? Da tražim vrača koji u transu stiže do objašnjenja naučnih nedoumica?
Citiraj:
Nauka nije nešto što samo po sebi postoji, Nauku je čovek izmislio kao jedan od načina za predstavljanje sveta, to već pomenuh, onima koji nisu naseli na crkvenu priču.
Čovek je izmislio bibliju. Nije mogao izmisliti nauku. Jer nauka se oslanja na činjenice. Možeš izmisliti da je Mesec od sira načinjen. Ali kada se uzme uzorak Mesečeve površine pa se vidi da tamo nema sira, onda možeš izmisliti teoriju zavere. Recimo, da čovek nikada nije stupio na Mesec, pa nije mogao uzeti uzorak površine. Il ćeš izmisliti teoriju da je uzorak uzet, ali ga je pojeo Nil Armstrong da bi sprečio svet da dozna šta je Mesec u stvari. Ali, sve to nije nauka.
Citiraj:
A oba programa, i Nauka i Crkva, na prvom mestu postoje da bi se od čoveka što dalje sakrila istinita slika o njemu samom.
A šta bi bila ta istinita slika? I kako smo de nje došli? Da nije ono što nam je priča Deniken svojevremeno? :pusi:
Citiraj:
To ''vaše znanje'' ne možeš da pripisuješ svakome, tj da je to svačije znanje. Vaše znanje jeste znanje o jednoj stvari povezano sa neznanjem o drugim stvarima. tj znanje bez razumevanja.
U ovome i leži problem. Nauka nije za svakog. I upravo oni čije znanje ne obuhvata naučna znanja padaju žrtve drugih koji takođe nemaju naučna znanja, ali im je inače sve savršeno jasno i koji su sasvim sigurni da iza svega stoji krupni kapitl i masoni. :mrgreen:
Citiraj:
Grčevita odbrana tog suženog pogleda na svet je zasnovana na lepljenju etiketa - teoretičari zavere, pseudonaučnici, šarlatani, paranoici.
Naravno, možemo prihvatiti i sve teorije teoretičara zavere, pseudonaučnika, šarlatana i paranoika. No, pitam se... a zašto bismo to radili? :eek:
Citiraj:
Ti prihvataš tvoj program kao jedini ispravan i na osnovu njega sudiš (tj nisi ga ti prihvatio kao jedinog ispravnog, već si to od malih nogu video da većina oko tebe radi :lol: ).
Jel ti to živiš u uverenju da sam ja odrastao u kakvoj laboratoriji? :lol:
Citiraj:
Ja nisam imao toliko luksuza u životu da tek tako prihvatim jedan jedini program i na osnovu njega da formiram svoj život i shvatanje istog :)
Jel to izjava da nemaš previše škole? Ili šta? :mrgreen:
Citiraj:
A konkretno što se aidsa tiče, nisi prozborio ni reč, jer na ove informacije koje smo izneli sani i ja nemaš šta da kažeš, osim - teorija zavere :pusi:...
Nisam prozborio ni reči jer nemam dovoljno znanja da bih izgradio mišljenje. A rekao sam da je teorija zavere jer si ti izvalio "a sve to da se masa natera da nosi i fura gumu"
Citiraj:
Školskim programom, i kasnije Naukom, u tebi je ugušen svaki impuls koji bi pokrenuo neku potragu, bilo spoljnu bilo unutrašnju. Ostavljena ti je samo mogućnost da bespogovorno veruješ u izvore iz kojih stižu relevantne informacije. Nije ti ostavljena ta unutrašnja sloboda da tragom informacija iz mog ili saninog teksta odeš da istražuješ sam
Svašta. Ne samo da ništa što zvanična nauka objavi nije relevantno, nego treba da koristim tvoje tekstove kao polaznu tačku da bih "slobodno mislio". :)
Ajde da primenim tu tvoju tehniku slobodnog razmišljanja. Recimo, ti si neobrazvana osoba u kojoj "školski program nije ugušio impulse koji bi pokrenuli neku potragu". sam lepo reko? :mrgreen:
Citiraj:
(ovo se odnosi na sve, ne samo na aids), već ti se na samu tu pomisao, da je nešto u šta si kondicioniran da veruješ obična laž, diže odbrambeni sistem, tj onaj...autotrankvilizacioni...samosmirujući :lol:, koji odmah lepi za tu situaciju prikladnu etiketu, i huh, dobro je...odmah je sve lakše...ne moraš da se na dalje bakćeš sa informacijama koje su ti potpuno strane i nepoznate...jer to je sve teorija zavere :lol:
Ja ne moram da se bakćem nikakvim informacijama.
A verujem u ono što mi se čini uverljivim. Nekada sam u pravu, nekada nisam. Ali to kod mene ne izaziva frustracije. Poslednji put kada sam mislio da sve znam još se nisam brijao. :lol: