Čizmice :moon:
Printable View
Čizmice :moon:
sweeet
potaž od bundeve :blenta:
Колица за бебу,јелку.......
čolokaldu najlepše želje sebi, i besna sam usput pošto vidim da su i one od 90grama :ljuta: ne može čovek u današnje vreme da pojede 100 grama pa to ti je... :namcor:
paketiće za dečurliju:aha:
prašak :b:
Kupila sam...svašta nešto, ali između ostalog i jedan tanki džemperak....:bisa:
cigarete :pusi2:
Cigarete i upaljač za svaki slučaj.
emajl farbu, razređivač, četkicu, sok, vodu:tupan:
cokticu... :bisa:
šumeći vitamin C, baš sad u povratku iz šetnje
lak za nokte:b:
apple tv... i pustam strimove hd mkv filmova preko wifi u trecu sobu pa mogu da gledam i lezecki :lol:
i ispravite naslov... kaze se sta ste poslednje kupili
Nije istina...Suđenik...Vodi se ovde računa, šta i kako se postavlja...
''Задњи је стигао на састанак и – Последњи је стигао на састанак или Појела је задње парче торте или последње парче – свеједно је. Задњи пут ти кажем исто је што и Последњи пут ти кажем. Ради се о једном застарелом језичком “цепидлачењу” – тамо где му није место!''
Izvor:kakojecakaze.wordpress.razgovori srpskom jeziku
Задњи као последњи? » Језичке недоумице » Задњи као последњи?
Иако многи мисле да је неправилно користити реч задњи у значењу последњи, то је ипак исправно. Наш истакнути граматичар Михаило Стевановић својевремено је „преломио“ својим чланком у ком је објаснио како је дошло до тога, при чему је показао да се облик задњи у значењу последњи јавља код наших многих, па и најистакнутијих писаца.
Данас се прихвата да се реч задњи користи на два начина:
- Као антоним (реч супротног значења) речи предњи.
- Као синоним за последњи.
Ова два значења не треба мешати нити због једног искључивати друго.
Izvor:srpskijezickiatelje.com
Jogurt...:dada:
ja ti kazem da je ispravno poslednji... jel ako kazes zadnji onda moze i pitanje da bude, sta ste prednje kupili, a to je van pameti.
ako je vec antonim zasto mora neko da mozga sta bi to bilo prednja kupovina :lol:
Mene ne zanima šta ti kažeš, bitnije mi je šta kaže Mihailo Stevanović...I ne samo on, već je takva srpska gramatika..pogledaj malo...
Nego, šta si ti zadnje ili poslednje kupio...:lol:
Ne možeš da nađeš Suđenik...ja sam neko ko je vrlo argumentovan. Teško, da bih se ja sa tobom ovde ''nadvlačila'' da nisam sigurna...:aha:
Aha...vidim...:)
Citiraj:
apple tv... i pustam strimove hd mkv filmova preko wifi u trecu sobu pa mogu da gledam i lezecki :lol:
Aj da ne spamujemo više...:aha:
Imaš teme o jezičkim nedoumicama...pa ''raspali lektore''...:lol:
Sad sam upravo kupila kafu...:dada:
ma ništa zadnje više ne kupujem...dok ne shvatim šta je to prednja kupovina :lol:
Nema potrebe da objašnjavam prednju kupovinu, jer postoji i prva...:aha:ako ćemo baš da cepidlačimo.. Znači prva i zadnja kupovina. I ispravno je takođe.
Otvorila sam temu ''Jezičke nedoumice''..
http://razbibriga.net/showthread.php...817#post354817
Ukoliko želite diskutovati na tu temu, rado ću se naći sa vama tamo..:)
Inače, forum treba da služi zabavi i da nam svima bude prijatno. Meni vrlo često nešto ''štrči'', kada čitam, ali nikada ne zameram. Evo recimo, Suđenik često piše tako da mi je njegovo teško pročitati, što bi se narodski reklo ''zbrda, zdola'', ali to je njegov stil i tako je čovek opušten nemam ništa protiv, kao što nemam ništa protiv bilo čijeg stila pisanja. Niti imam namere da zapažam tuđe gramatičke ni pravopisne greške.
Na temu ''prednje i zadnje'' sam spremna da razgovaram, ali u temi koju sam navela.
Moguće je da ja delujem kao neko ''ko čuva ovce i redi vunu'', ali eto..naučila sam i ja ponešto..:lol:
Tema:
Juče mi je javljeno da je devojka koja je htela da kupi jaknu, odustala od iste. Tako da će jakna biti moja..Predivna je...:bisa:
ništa.. nemam para :ide:
Ja ću sebi prevesti temu ovako: šta si nedo kupila juče :)
e,kupila sam novi par hulahopkicaaa:bisa:
ja sam si maljopre kupila leba, ljimuna, maramice, kremu, šampon, lak za nokte, vodu i neke šrafčiće:blenta:
sarmo, i sve to u istoj radnji :blenta:
ja se ne sećam šta sam poslednje kupila, možda Sangriju u povratku iz pošte :hm:
nije u istoj radnji:blenta:
dobro, šrafčiće sam poslednje kupila:blenta:
10 jaja
dve boce čileanskog kabarnea :drnd:
enalapril od 10 mg
ćetku za kosu:dada: