Одг: Пијаца или супермаркет
auuu kakve cene, a u gvećkoj je mladi krompir biJo 0,80 jeftiniji od našeg starog :qq:
juče sam u marketu ovde uzela stari krompir, 85din/kg a očajan, morala sam da čučnem pored gajbice, i dobro proberem... mladi je oko 190, ali neki ogroman, ja volim one sitne krompiriće...
sitni ili krupni...svi su 180 na našoj pijaci...krastavac je 80, tikvice 90, salata zelena od 30 do 40, šargarepa 80...jedino krompir - 180...čak su i jagode 130.
a trešnje između 250 i 300 :lol: a sitne kao grašak.
kupila sam one okrugle tikvice za punjenje, koštaju 120 din...paradajz je pojeftinijo na 130 kinti, i krastavac je 80....dakle ''strateško povrće'' za ovo doba godine ima ove cene, ali šargarepa je 120 :krsti: i crni luk isto :krsti:
jagode su poskupele na 170, al mene sad to više nije briga, jer sam napravila 7 tegli džema :sojka:
kad vidim ove cene, nije mi krivo što nisam išla na pijacu... iste su cene i ovde po marketima
eto, stigle višnje....100 din za kilo, missim da ću da sačekam par dana pa da ih uzmem za džem....inače, tikvice su 50, mladi krpmpir 100, spanać 300 :eek:, šargarepa 100 za kg, jagode 250, a trešnje erc su 200...krastavce i paradajz nisam kupila danas, imam još u frižideru...siru i kajmaku cene stoje već diže vreme :aha:
e da....ovčje kiselo mleko, pola litre je 110 kinti.
višnje su 100 din za kg, ali nemam vremena sad da pravim džem...imam neka druga posla...sve drugo je onako, može i jeftinije :lol:
tikvice i krastavci su đab đaba :lol: saću da udarim samo po tome
da, tikvice su 30 uglavnom, a krastavci oko 50, missim da nema skupljih...
Odg: Пијаца или супермаркет
krastavci 40, paradajz 120, crni luk 80 :ceka:
duvan čvarci 1100, obični ceđeni 800, sir sjenički valjda 500 :facepalm:
nije, 600 je sjenički...bar kod nas, a duvan čvarci su 1200 :blenta: a obični 700...tu cenu drže već godinu dana najmanje.
kod vas ne mora da znači da je kao kod nas :kreza: jer da je kod vas kao kod nas... ne bi bilo zanimljivo, i to ne bi bila pijaca :haha:
lepa je pijaca, ima svega...cene su pale - paradajz je 50, krastavac 30, krompir 70...a voća ima :bisa: ima i nekakavih čačanskih šljiva za 70 kinti, nisam ih do sada probala...naravno, kupih kajsije za 4-5 tegli džema :) kajsije su 100 din, al baš baš lepe :)
ja bre ne nađoh nigde krastavac za 30 din sve bili 50....užas
Odg: Re: Пијаца или супермаркет
vise volim pijacu ali mislim da su mnogo skuplji nego u supermarketu
Одг: Odg: Re: Пијаца или супермаркет
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kristal
vise volim pijacu ali mislim da su mnogo skuplji nego u supermarketu
mislim da ovo prosto nije tačno...možda je u supermarketu ponešto jeftinije, ali je mnogo lošijeg kvaliteta.
posle skoro mesec dana odoh na pijacu :) praznik za moje oči - ima svega i nije nešto mnogo skupo...jedino je brokoli baš...al dobro, nije mu sezona....
danas su mesnate crvene paprike 100 din, nađoh za 90....nije neka ušteda...ma dobro, neću propasti za par stotina dinara :aha:
spremam se da odem u tempo, baš ću da obratim pažnju na cene, mada ne idem po paprike, ali znam da oni imaju uvek neke akcije :hm:
missim da mi se isplati da napravim ajvar, jer ga moji vole, a u tempu kod nas je onaj pristojnog ukusa - 534 din za malu teglu :pada: isto važi i za pinđur.
bila sam u tempu, kilogram crvene paprike, te mesnate je 74 dinara... čujem od nekih ljudi da je odmah pored na kvantašu 65 din/kg... pa kome je usput isplati se :pardon: