čorba od krafiola sa vlašcem i pavlakom, pečeni krompir na lički način (ima recept na temi) i teleće šnicle. salata - zelena.
Printable View
čorba od krafiola sa vlašcem i pavlakom, pečeni krompir na lički način (ima recept na temi) i teleće šnicle. salata - zelena.
grcku salatu :facepalm:
pileća supa sa rezancima, grilovane pečurke, pire krompir i ćufte. salata - cvekla.
pastaštuta.
pohovani celer u pivu sa sosom od sampinjona,krem supica od povrca i krempite...sad ce se pitati moje vredne banacanke i sremice,odkud kolac u sred srede? pa eto,ja ih pravim kad se kome jedu...
mi smo danas jeli samo grašak i šarenu salatu. sa 'lebom.
danas samo krompir čorba ,sa suvim rebrima
i somborka u pavlaci ....katastrofa :onajede:
krčkam paprikaš za sutra....šta će da dodaju uz to - nemam pojma.
kelj i krompir, sa šampinjonima, pa zapečeno u rerni....prethodno preliveno bešamel sosom i rendanim posnim kačkavaljem.
salata - šarena.
Mmmm...sto bih nekada voljela doci na rucak kod Price:)
Danas na mom meniju se nasla pastrmka i kuvani krompir.Salata nista-ne volim.
danas ću najobičniju musaku sa zelenom salatom.
danas idem da spremim sarmice u saću...i kiflice.
kod mene danas na programu pileć supa s knedlama,
podvarak ,ali sa odimljenim barenim špicom grudi ....:huh:
zna da ću da se upropastim :qq:
danas ću da rolovanu pohovane šnicle, pire krompir, zelena salata....klasika. nešto me mrzi da mislim o kuvanju ovih dana.
podvarak ,još lepši nego juče,
kad prespava tek je pravi :lol:
možda dodam neki slatkiš ,ako se nakanim
Za sutra ću da stavim grašak
supa, dinstana junetina i povrće i cvekla za salatu.. :jasenka:
hocu sarmu od vinovog lista :raz_088:
pa gde vam je krompir tu? :raz_088:
ovako - obarim glavicu kelja - oko pola kg (prethodno dobro opranu). posebno izdinstam na 2 glavice luka 300 g šampinjona krupno sečenih i dodam na veće kocke sečena 4-5 krompira. kada krompir bude do pola gotov, nasečem kuvani kelj, složim ga u vatrostalnu posudu, izmešam sa krompirom i šampinjonima.
danas sam pravila bešamel od sojinog mleka (standardno začinjen muskatnim oraščićem), a inače pravim pravi bešamel.
na tako složeno povrće prelijem bešamel, malo samo mrdnem povrće da on uđe unutra, a onda pospem sa oko 150g rendanog kačkavalja (opet posno danas, inače neka gauda dolazi u obzir).
to se lepo zapeče u rerni da porumeni na oko 200 stepeni.
inače, u mrsnoj varijanti se, pored povrća, dodaju i 3 tvrdo kuvana jajeta, sečane na kolutove.
začini su standardni - začin c, biber, malo belog luka ili karija....
Ништа :rumenko:
Ja sam danas kuvala supu od povrća,grilovala pileće batake,tatar sos i pomfrit...a uveče sam napravila tortu od kivija....
Pričo prepisala sam tvoj recept...izgleda da je nešto lepo.....:onajede:
I moji su takvi...sve konkretno...
E onda ja tako napravim priloge i prevarim ih....ma ne može se samo meso...:raz_095:
eto danas nista nisam kuvala ali zato sam se setila sta cu moci sutra da kuvam...to sam ukrala recept sa drugog foruma:igrac:
pilece bajadere
Takodje nisam nista kuvala...isla sam kod roditelja na rucak:) A za sutra planiram pilecu supicu,i pile,krompir i riza ispeceno u rerni.
pileca supa od juce, pohovana piletina, krompir, zelena salata i malo pilava od juce...
a taj pilav od juce sam samo ja jela...
za sutra džigerica u mleku, pa onako kao što lilu sprema ''a la verde''....restovan krompir...missim, sve ću to sutra, sad samo pišem šta ću.....kompot od jabuka će biti i biće supa od danas.
Данас за сутра:
Супу с кнедлама, шницле и поврће.
Остало је да син спреми пире сутра.
Спремио је пире данас.
Остало је:
2 шницле и мало поврћа.
Како неко може да поједе 2 литра супе с кнедлама? Како? :facepalm:
verovatno lososove šnicle, ako ih nađem na pijaci, krompir salatu sa blitvom i maslinovim uljem.
prokulice sa belim lukom
kao prilog skuši