Re: Čega ste se igrali? :)
Са друштвом Ñе играла жмуре и ,,лопова и жандара'', играла лаÑтиш и школице, између две ватре, али и фудбал, и то прилично... Чак Ñам била предÑедник локалног фК из наÑеља, једино женÑко.
vanda iz fk banat...
oce li blekburn da drkne liverpul veceras?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
marlon
vanda iz fk banat...
oce li blekburn da drkne liverpul veceras?
naravno da neće.:lol:
si sigurna.. ne bi ja bas bio tolko ubedjen...
klikera..partizana i nemaca :) arackinje barackinje..zmurke naravno :)) a najvise smo voleli da iznesemo velike krpare napolju i da pravimo satore :)) pa kao neke proodavnice,itd..ma mi smo znali da se igramo..ova nasa deca,jok..nista
volela sam ''između 2 vatre'' :)....a trule kobile su mi bile grozne.
p.s. današnja deca se uopšte ne igraju :(
Volela sam da igram skolice, da preskacem lastis, zmurke, drugarice i ja smo cesto umele da se igramo mame i dece, pa bi jedna bila mama druga dete, i onda sve sto ide uz to napravimo u dvoristu, decija masta moze svasta :) organizovale smo turnire u badmingtonu, i tako... bilo je lepo i bezbrizno.
setila sam se jedne igre ''deset devet'' se zove...kada se sistematski smanjuje broj udaraca lopte u zid na različite načine....baš sam volela tu igru, jer je takmičarska a i neka vrste arkadne igrice je u realu :lol:
mi smo isto igrali 10-9... al' smo to zvali kad igramo fudbal na jedan gol, partizanski.. pa ko prvi stigne do 0, onaj drugi mora da se istavi, tj. natrti, a pobednik ga gadja lotom u zadnjicu sa jedno 10 metara... znaci, vrlo bitno - snaga + preciznost... :) a isto smo igrali i igru sa sutiranjem lopte u zid... i lopta se sutira istim redosledom, ali je fazon da mora da se sutne dok se jos uvek krece... ako stane, a ti ne stignes da je sutnes i tako tri puta - opet istavljanje... :eek: igrali smo zmurke, kile na visoko (jedan juri, 10 nas bezi na malom prostoru, i samo jedna klupa na koju moze da se popne samo jedan, ko prvi u'vati, i tu ovaj ne moze da mu da 'kile'. al' ne moze tamo ni da bude sve vreme.. nego par sekundi... :))... kad je zima, nas cetvorica iz zgrade smo 'ratovali' protiv ostatka ulice (rivalstvo je bilo veliko) :) i sankanje i skijanje na 'slicugama' koje smo pravili od plasticnih gajbi koje smo krali iz samoposluge... protiv tih ostalih iz ulice smo igrali i fudbal stalno... i koje god prvenstvo sportstko da je bilo u pitanju, taj je sport bio aktuelan u tom trenutku... nema veze i da je hokej na travi... :) isli smo stalno u sumu tad... zezali se tamo.... i isto nas tad jedna komsinica, jedina sto je bila nasa generacija u zgradi, stalno terala da igramo lastis... znaci, keve mi, jos uvek se secam onoga kad se broji i kako se postavljaju noge... :)))
i volela sam da se igram preturanja po fijokama i ćoškovima.. :namcor:
Moji su uvek imali bar dve krš fijoke u koje su odlagali sve i svašta. I onda
bi ja tu rondala satima.
A kad odem u garažu ili na tavan, bog me zaboravi.
a što sam volela kolače od blata da pravim:pada:pa blata svuda ima, i po kosi, i po gaćama:shocked::hm:
i kad dođe sneg, sam celu zimu pravila kolače od tog "šlaga":lol:
u prvom razredu me tata naučio da igram šah, pošto je bio bolestan, ne može ništa da radi, dokon čovek a ko će drugi sedeti s njim po ceo dan i ajd jasenka će, naravno...svaki dan smo, godinama, igrali šah:aha: nisam još zaboravila:deka:
a od tih dečijih igara sam samo volela žmurke da sigram, a nisam volela između dve vatre:srbpla:kad dečaci nako jako bace loptu:srbpla:
jee, kakva lepa tema:)
do seste godine sam imala najboljeg druga, i sa njim sam pravila samo pizdarije..:sojka:
brali voce na groblju, isli u mrtvacnicu da gledamo mrtvace, igrali se mame i tate:stidljiva:
posle smo se preseili, i tu su bile dve zgrade sa ogromnim dvoristem i buljukom dece raznih uzrasta..
kad mos e igrale samo mi smizle, to su bile kuhinje, cebenca, lastis, obruc..o boze koliko smo to vrtele do besvesti:)
kad smo bili u gomili, leti je bila zmurke, nas 20 se skupi, ili izmedju dve vatre, ili se podelimo u dve ekipe, pa kapiten, pa plan, pa trazenje..joj zaboravila sm kako zvala ta igra..
bajs naravno, kupanje leti, sankanje zimi, dok nam se kosti ne smrznu:)
lepo bilo..bas lepo.
igracaka je bilo, ali..ne secam se kojih..znam da sam imala najbolje sanke, jer se tata bojao da se ne ubijem:igrac:
a drugo..pojam nemam.
moja deca vole grupne igre..povremno podlegnu nekoj maniji za nesto, pa to mora da se kupi..al te skupe igracke uglavnom stoje
kad sam sama--lastiš sam igrala tako što sam razapela između 2 stolice ili 3 drveta
ma sama sam se igrala kako ja oću i niko mi nije smetao
u društvu---lastiš, između 2 vatre...i još štošta
када Ñам би мали играо Ñам Ñе Ñаоб.полицаја ца,ÑпецијалцР°
a joooj bilo je tu mnogo toga :jasenka:... najpre svega i svaceg sa loptom, lastisa, okretali onaj obruc... pilcicke :hm: to vam je lokalna igra (ogranicena iskljucivo na moju ulicu :kreza:) sa velikim stapom i malenim koji je bio zasiljen sa oba kraja ... paaaa npr. kada bi nasli neki stari cement, e onda smo bili moleri i zidari...danima smo zapusavali sve rupe po komsiluku sa tim :kapa:
badminton, odbojka, bejzbol, izmedju dve vatre, sankanje na dooopetu i nekim gumama :eek: u veeeeelikoj rupi koja je ostala posle ciglane...
i naravno rata :puca: ako je napolju hladno, a mi poredjamo sve stolice po kuci, prekrijemo ih sa cebadi i onda se razvijaju strategije (vucemo po tepihu :kreza:), osvaja deo po deo teritorije i tako :aha:
lastiš, između dve vatre, školice, klikeri, vijače