:srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce:
Printable View
:srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce: :srce:
ja sam na ovoj temi uvek zbunjena :raz_093:
[quote author=Sibi link=topic=389.msg20259#msg20259 date=1264442591]
ja sam na ovoj temi uvek zbunjena :raz_093:
[/quote]
sto Sibi?
[quote author=petrana link=topic=389.msg20752#msg20752 date=1264705323]
sto Sibi?
[/quote]
Zato što nisam pametna šta je pametnije. Šta god da sam u životu uradila bilo je naopako, kad sam slušala srce, zeznula sam se, kad sam slušala razum, opet sam se zeznula. I tako, ja naprosto nisam pametna.
Treba biti mudar i dovoljno voljeti da bi se moglo odluciti.Sad sa moje distance lako je dijeliti savjete .Kad sam voljela i bila voljena sve sam radila srcem.Nisam se zbog toga pokajala.Danas smo svjedoci kako razum pobjedjuje u ovoj vagi postavljaca teme.Ljubav se stavlja na drugo mjesto.
problem je ako je ili ili....
jednio je mudro slusati i razim i srce istovremeno... u sprezi...
ako su zene u pitanju ni jedno ni drugo vec samo vino... pa sta ono odluci.
Srce ! Razum će pronaći način da isprati srce...:g:
prvo da iscitam sta sam sve drvio sa ostalim niqovima :lol:
svakim danom sve vise napredujem u sqontavanju sta je prirodnije od ova dva a to je naravno.... :raz_076:
srce mi kaze sta bi volelo ,ali se ukljuci razum i spusti me na zemlju..kaze srcu sssss,preglasno si,progutam knedlu i nastavim..cesto sam se uveravala da je tako bolje.
u najbitnijim situacijama u životu se poklopilo da su srce i razum jedno te isto :)
meni se to nikad nije desilo...
Док сам била млађа још сам и размишљала.
Сад више јок :aha:
Obično je odlučivalo srce, retko je to imalo neke veze sa razumom.
Kad srce preovlada onda ne da razumu da dodje do izražaja (to mozda i nije dobro)...Kada preovlada razum onda on ne da srcu da kaze to sto ima...(to je možda i dobro)