Re: Koliki su vam računi za struju?
Btw, da odgovorim na temu.
Kao i u svakoj kući, bojler, bojler u kuhinji, mašine za veš, frižider, zamrzivač, dosta sijalica i lampi, dva kompjutera i lap top uvek upaljeni, el. šporet, grejem se na plin, kuvam na plin...u proseku 11000 je račun, nekad manje nekad više ali to je to uglavnom.
I ja mislim da je to puno.
Klima radi stalno, laptop, sijalice, lampe i gluposti, bojler, protočni bojler u kuhinji, mašina za veš, frižider, zamrzivač, dve TA peći, šporet, osvetljenje ispred kuće, grejem se na struju, hladim se na struju, kuvam na struju i račun je u skupljoj tarifi (letnji meseci) 52,57 KM ili oko 26,58 evra odnosno 3052 dinara. Nemam jevtiniju tarifu jer nemam dvotarifno brojilo, tako da mi je svejedno kada trošim, cena mi je uvek najveća :aha:
Pa ja ne znam sta je onda ovo kod mene... bojler ukljucujem nocu, nekad i danju po potrebi, ali obavezno svake noci radi, isto sve ovo sto ste i vi nabrojali, klima ne radi cesto jer je ne volim, i racun mi je oko 5500-6000 hiljada a kuvam na plin i ne grejem se na struju... cak mi je crko bojler u kuhinji, pa ovog meseca ni on nije radio...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sarmica
koliko kubika vode potrošiš?:jede:
Izvnitite gospo,to sam rekla da bih,cisto napravila razliku izmedju potrosnje vode i struje...:)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sultanija Hurem
Izvnitite gospo,to sam rekla da bih,cisto napravila razliku izmedju potrosnje vode i struje...:)
El to nećeš da nam kažeš koliko vode trošiš :srbpla:
2500 rsd..struja... 2500 rsd centralno...350 voda... 850 internet...960 kablovska..300 komunalno..150 zajednička potrošnja ...jeftino što jes jes..stan 55 m2..
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Man
Kod mene su uključeni: bojler, dva kompa, ne nešto preterano el. šporet i par sijalica... monitori i tv su led, znači sa minimalnom potrošnjom... i račun je oko 8.000 :( struju ne koristim za grejanje, kao ni za dogrevanje...
Kad izračunam potrošnju svih uređaja nikako ne uspem da dođem do tog broja kilovata :ljut:
ne kapiram ja trosim i za TA pa mi manje dode :aha:
mozda ti nije u redu strujomer prijavi to i proveri
i zaboravih da rečem da mi rade tri klime
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Man
El to nećeš da nam kažeš koliko vode trošiš :srbpla:
:rile:
Izvninjavam se,administratore,ako sam Vas uvredila necime.
Zaiista,sve se pozlilo.
Svi samo mrgoduju i traze dlaku u jajetu.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sarmica
i zaboravih da rečem da mi rade tri klime
Pa lepo...onda kod vas nema zime
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sultanija Hurem
traze dlaku u jajetu.
aaaa :nene: to radim samo ja.
račun za struju nam je bio poslednji put 5 ipo hiljada
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Bandit
2500 rsd..struja... 2500 rsd centralno...350 voda... 850 internet...960 kablovska..300 komunalno..150 zajednička potrošnja ...jeftino što jes jes..stan 55 m2..
a moji računi :tupan:
infostan 9500 (tu je i grejanje i svašta) za stan od 76 kvm, struja oko 5000, kablovski net i tv 2800, održavanje zgrade 1000, 4 računa za mobilne oko 10 000, fiksni telefonje oko 1400...sitnica :blenta:
Odg: Koliki su vam računi za struju?
Ovog meseca veci nego sto sam se nadala 6.600 a treba jos od 1. februara da poskupi struja.:ququ::raz_086:
Odg: Re: Koliki su vam računi za struju?
Одг: Koliki su vam računi za struju?
koliko god puta da je struja poskupela - meni račun isti :b: nekako sam uspela da smanjim potrošnju za stotinak kilovata, nemam pojma kako...čak mi se čini da uopšte o nekim stvarima ne vodim računa, ali ovi iz edb-a kažu da trošim manje :lol:....pa nek' im bude.
meni poslednji račun (na koji se inače svi žale) veći za 200 kilovata :lol: pa stvarno nemam pojma zašto...ona priča da se trošila struja za sv nikolu i novu godinu - ne stoji, jer ja ništa ne spremam kad su ti dani u kalendaru..mislim, nemam neke extra troškove struje...potpuno bzvz.
i vidim danas da su smenili ovog iz ''eps snabdevanja''....baš me zanima kako će to da koriguje kroz naše račune :lol:
ne znam u kilovate,to ne pratim,ali u pare se razumijem :) oko 7o evritja na mjesec
pošto stalno dižu cenu struje onda mi iznos nije bitan, nego kilovati....ne znam kako su mi nakarikali 200 kilovata više, majke mi