Prvobitno napisano od
rile_imo_MOC
samo da stanem iza ovog posta posto mislim apsolutno isto... to sto neko nema decu ne znaci da nema svoje misljenje o tome.. jer ima puno ljudi koji imaju decu pa se ponasaju kao da ih uopste i nemaju, kao sto ima puno onih koji se 'odreknu' svega zbog dece... i oni bi imali svoje misljenje koje se verovatno ne bi nikako poklopilo sa misljenjem onih privilegovanih koji toliko potenciraju roditeljstvo na ovom forumu... mislim, svaka cast, al' ne podcenjujte ostale...
sto se mene tice, u skorije vreme sam shvatio, na jedan jako ruzan nacin, da odricanje ne postoji... radim nesto zato sto zelim da radim.. ako mi neko kaze da se odrice necega zbog mene, istog momenta moze da prestane, jer ja to necu od njih da trazim... i takve osobe vise ne zelim u svojoj blizini... one ce uvek biti necim nezadovoljne... odricanje i zrtva nisu dobri... jer cim je zrtva, znaci da se radi nesto sto ne zelimo... a tako ne treba traciti svoj zivot... niti svoj, niti tudj... i sa sarmicom se vecim delom slazem... cela me prica podseca na ono - ko ce meni hvala da kaze sto zbog vas nisam mogla da imam zivot kakav sam zelela? cuo sam slicnu pricu puno puta, ako ne sasvim otvoreno, ono bar prikriveno... sto mi je, pricam o ovoj drugoj varijanti, bilo jos gadnije... zbog toga - odricanje? ne...