AHA!!! Znaci ipak mislis da treba da ga mlati? (negde) :azn:
Printable View
Hehehehe! Kako me ti znas . . . :mrgreen:
Peh. Treba znati decju psihologiju pa to ukapirati. Steta sto je nas obrazovni sistem na nuli pa nasi matorci nisu ucili iz sociologije da ne treba tuci decu. Nisu imali ni psihologiju, vec marksizam. " Svi su jednaki. Ako neces da budes jednak, dobices batine." :raz_076:
U svakom slucaju . . . mozda si ti u pravu. A mozda je i dete jednostavno debil.
pa, na žalost, moram da kažem....dosta imam kontakata s mladim ljudima i geni su, po mom mišljenju, presudni za ponašanje jedinke.
decu svakako ne treba tući.
ipak, bez obzira da li ih tučemo ili ne - to nije apsolutno nikakva garancija da će dete biti socijalno prihvatljiva jedinka. ako postoji nekakva patologija kod deteta, ona će batinama biti samo još više potencirana.
Ne znam ko je to rekao. Ali je prilicno uobicajena izreka.
Ja bas mislim da ima veze. Neki ljudi u nasilju prestanu da mare za bilo sta osim svog dupeta pa postanu i sami monstrumi.
Drugi medjutim pocnu da mare i za ono za sta pre nisu pa postanu bolji ljudi.
Mislim da slicno moze da se primeni i na deci.
Ako klinac kao mali vidi oca da mu bije sestru, on kad poraste moze da krene u 2 smera. Pocece sam da bije devojke, jer je video od oca da moze. Ili ce poceti da se ponasa zastitnicki prema zenama.
Ako ima jos neki smer, slobodno dodaj.
"batina je iz raja izašla" predstavlja primitivnu pouku primitivnih popova za primitivne ljude koja nema veze sa biblijom.
Dok:
"Ко жали прут, мрзи на сина свог; а ко га љуби, кара га за времена."
(Solomonove priče 13.24)
predstavlja autentičnu biblijsku poruku. :pusi:
Što bi reko Skerlić "numem da snesem jaje, al opet znam šta je mućak". :mrgreen:
Nemoj da to shvataš tako tragično. Evo, ti si plavuša, a ja sam na putu da budem tjelav.
Pa šta? Važno da ne tučemo decu. :)
A kad se prestaje sa batinanjem dece?
Jel onda kada postanu jači pa počnu oni nas da biju? :palac:
ubijati dušu...
...šalim se...kao što svi jelda znamo, kazne i grdnja rečima imaju mnogo jači efekat...
možda tuđu..moji su za sada dobri...
pa nije sad tema o tome...
...kad zasluži, naravno da ima lepe reči...misim...