Ja sam *žuta* pričalice.
Sad možete kolektivno na gazdin poziv da kakite po meni.
To je u duhu tolerancije i poštovanja principa prava na sopstveno mišljenje,
a i glavna gazdarica je dala potvrdu da sam ista kao oni.
Printable View
Ako uzmem da je tako kako kažeš,onda ću da razumem sa empatijom tvoj napad na mene kao Bisernicu,
ali i dalje ostajem pri onom da povučeš reč.Izvinjenje ili žaljenje zbog prejake reči u nastupu besa.
Ukoliko toga ne bude,smatrat ću i dalje da misliš upravo onako kako si rekla ,a da pri tom ne znaš ništa o
osobi koju optužuješ izuzev ličnog imena.
Obzirom da si ti jedna divna osoba,verujem da će se to ipak desiti.
pa sad...ne vidim kakve veze to ima.
svi smo mi srbi, ali smo svi različiti...tako je i sa strankama, nisu svi pošteni ili nepošteni. ne kapiram da je ovo poziv da se sada ''obraćamo'' tebi zbog problema....ne shvatam ogorčenost obe strane....
ebote, ovo je forum, a ne bitka za život.
uostalom, svako ima pravo da bude ili ne bude član stranke....a kako se sazna za to članstvo, to mi nikada nije bilo jasno.
tako je. nisam žuta, al' se slažem.
Nisam ogorčena ni najmanje.Ovo je samo ilustracija dosadašnjeg
toka razgovora,koja u krajnjem ima namenu da nekog potakne na razmišljanje.
Tebe je evo potakla na komentar koji je takav kakav je,i drago mi je zbog toga.
Da potakne na razmišljanje da nije sve tako crno kako izgleda,ali isto tako da nije
sve toliko crno kako bi moglo da bude.Da nisu svi ljudi kovani na istom nakovnju,
i da se u jednoj diskusiji ne obraćamo imaginarnom i nedostupnom tamo nekom
ko nam je kriv za sve i svja,niti nekom imaginarnom niku za koga nas baš briga,
nego nekom čoveku koga smo koliko toliko upoznali za ovo vremena,obraćamo se
sagovorniku ili *dopisniku* sa kojim ćemo i sutra biti tu na istom mestu.
Sve što radimo i govorimo,o sebi govorimo.
Gde ti vidiš da je tebi neko osporio pravo na mišljenje, a stalno ti se nešta prividja :)Citiraj:
U duhu tolerancije i slobodnog mišljenja?
ali pojma nemate sto o politici ne znam nista i ne zelim da znam nista...jedino znam da je osnivac lista Politika bio Vladislav F.Ribnikar :raz_088:
A da, zaboravio sam da vi iskompleksirani morate da date zadnju reč :eek:
http://www.youtube.com/watch?v=cn7FIp21Iis
I ti bi trebala da znaš kakav sam ja i koje je moje mišljenje, pa te to nije sprečilo da opljuneš po meni...
Isto tako znaš da ja na politici i religiji ne pišem jer ne želim a ne zato što nemam šta da kažem.
Ovde sam ostavio post jer sam Lilu rekao da dok je stari naziv teme neću napisati ni slovo, promenom imena teme sam se osetio obaveznim da se bar oglasim :pusi:
Kad neko vidi u svakom postu zaveru protiv svoje ličnosti kako bi ti to nazvala?
p,s. izvini ali nisam mogao da odolim :raz_067:
...ja baš ne vidim neku ružičastu budućnost....
mislila sam da će biti bolje,ali cvrc...
ono,ne mogu da kažem...ima svega,al se stiskamo....
znam ljude koji zaista jedva preživljavaju....ne znam kako zaista...divim im se...
od obećanja nema života...a pogotovo od lažnih obećanja....
ali i to verovatno,kako kome....
Ех, како смо дозволили...
Требало је време да схватимо да су нам они непријатељи.
Заправо, нисмо још схватили. Ваљда се надамо нечему...
Јер, ми смо уљуљкани паролама.
Мир, демократија, Европа, напредак.
И оним – само још ово и...
Само још овај пакет закона да усвојимо па ће (и онда иде део који никоме није баш јасан шта ће, али лепо звучи),
још само ово да усагласимо и..., ове мере су неопходне, јер...
И тако већ пуних десет година...
Оно што ја видим, а то је да људи на власти не воле своју државу ни свој народ.
Да имају трунке савести, не љубави, не би радили ово што раде.
То полако постаје јасно народу.
Али врло полако... Јер, нада умире последња, а ту је и пакет мера да нам се скрене пажња...
И то раде врло вешто, морам да им честитам.
А да би се нешто променило није потребна само воља и жеља.
Нисмо деца.
Потребна је јака организација која ће да стоји иза.
Ниједна револуција није избила спонтано, да се не лажемо.
Увек су ту иза моћници којима то одговара.
А кад ће то код нас да се деси не могу да знам.
Колико видим, неће скоро...
.Svako ima visoko misljenje o sebi i jeste strucan u onome sto je skolama zavrsio...to ne daje sveopstu pismenost samo potkrepljuje licnu vrednost...
licni stavovi, iskustva ne moraju da se poklapaju sa iskustvima drugih..pravi sagovornici , zreli, svesni ljudi nisu oni koji aminuju snihoshodljivo..vec imaju svoja vidjenja a i nacin da se suprotstave ili prihvate oprecan stav, na civilizovani dostojanstven nacin ukoliko shvate da su mozda i u zabludi ili argumenti demantuju dotadasnje zablude i te iste mogu da prihvate za novom spoznajom-bez oholosti i negiranja po svaku cenu.
NIje tesko biti fin.a i diplomatija se uci u nekim drugim skolama..no nije nista nedostupno ukoliko nismo zaboravili na emociju saosecanja i nismo se zatvorili medju zidine ega.
Iskrivljene emocije su posledica iskrivljene slike stvarnosti.
U stvarnosti je to problem: šta je starije jaje ili kokoška? Ukoliko neko sasvim pogrešno shvata drugu osobu kao pokvarenu, on će u nekoj situaciji preterano odreagovati emocijom uvređenosti i, iz odbrambenih razloga, uvrediće drugoga.
Na umišljenu uvredu osoba će odreagovati stvarnom uvredom.
Rezultat je da će odnos zaista postati neprijateljski, iako to u početnoj stvarnosti nije bio.
To je veliki problem sa iskrivljenim pretpostavkama o sebi, drugim ljudima i svetu kao takvom, jer ljudi pokušavaju da dokažu da su njihove pogrešne pretpostavke tačne.
Čak možemo reći da mnogi ljudi ne žive život, već žive svoja pogrešna uverenja.
Tesko je biti pravican...i objektivan u okruzenju gde se losi odnosi neguju i forsiraju..politocko , versko ili bilo koje drugo opredelenje za umnog i racionalnog besednika nece biti preprekom za prijatnom znalackom komunikacijom
MAlo tolerancije i dozvoliti drugima( i sebi, naravno) da greshe..i prastati naravno..nije teshko..niti sramota.
pa nije mogao u zimu 2003. to da izjavi, kad je ubijen u martu 2003. sada će lilu da mi prigovara o formi....ali, bre...nije forma.
sećam se svakog prokletog dana iz devedesetih....i ovih dvehiljaditih godina, do tančina....sybali su mi život.
ne kukam. i neću da kukam, za inat.
hoću da radim i da školujem decu.
osim zajebancije ovde, ništa mi osim dece nije važno.
dakle, nije forma...
svi imamo loša sećanja, loša iskustva, loše životne periode....ali, to nije razlog da izgubim životnu snagu. ebe mi se i za smeđe i narandžaste i zelene i plave....važna su mi deca i to da se mogu svakog jutra pogledati u ogledalo a da sebi ne kažem ''mirjana, idiote''.
to važi za vladavinu svakoga.....i svih.
Зар све време о деци и не причамо?
О томе како ће, где ће, шта ће...
pa tako će kako ih naučimo...nisam nikad dozvolila da moju muku prenesem na njih. hoću da budu srećne, osobe koje umeju da žive svoj (a ne moj) život...a to nema veze sa sistemom. nema, zaista. veruj da nema.
jer, u svakom sistemu, ljudi koji vrede (u ljudskom smislu vrede) uspevaju da žive kako valja. sve drugo je palamudarija.
Nije tačno da u ovakvom sistemu mogu uspeti ljudi koji vrede, moraju biti i podobni tj. članovi odgovarajuće partije ili protežirani od male grupe vlastodržaca ( iako formalno ne pripadaju nijednoj partiji). Pritom njihova lična sposobnost je najmanje bitna, takoreći nebitna :(
Činjenica je da je Srbija postala privatni posed šake ljudi, oni kroje zakone kako njima odgovara, sve ostalo i jeste palamudarija...
Па има, ипак.
Различите су људске судбине и сви различито доживљавамо несрећу.
Неко је јачи и креће даље а неко не.
У неком уређенијем друштву, где човек не мора да размишља о многим стварима са којима се 90 одсто ствановништва овде суочава сваки дан,
људима је далеко лакше да децу изведу на пут.
Раде, знају да ће уштедети и да ако изгубе посао, неће бити гладни,
Овде мало људи има ту привилегију.
Кад годинама живиш од данас до сутра и нешто чекаш, неминовно долази до апатије.
Оно што хоћу да кажем да систем и те како има утицаја на људски живот, хтели ми то да признамо или не.
Можда нема конкретно на мој, твој, али то не значи да не утиче на друге и да ствар треба посматрати у глобалу.
Bravo MAn..bravi Kvini..svaka je na mestu! :) (NIJE podilazenje-to nije moja sportska disciplina..samo se slazem sa iznetim stavom)
pa recimo u januaru ili februaru sve do 21 marta 2003 je bila zima... u decembru 2002 je bilo samo 8 dana zime...
hoces da skolujes decu? i ja... ali moje dete u sedmom razredu uci na 6 listova, (ne strana, vec listova) o uskocima u hrvatskoj... a moglo je da stane sve na 3 strane, znaci list ipo i kad je naucio, bio je zelen i sve zaboravio istog casa kad ga je nastavnik pitao... ali istoriju je napisao Dusan T. Batakovic, nas cenjeni ambasador, i to za mesec i kusur dana, pa su knjigu cekali do sredine oktobra a za to vreme hvatali beleske na casu... Ali, cenjeni ambasador je morao na brzaka da napise udzbenik jer je morao da putuje u francusku gde je postavljen za ambasadora... a usput da zaradi neki dinarcic a vi deco placite i ucite o uskocima u hrvatskoj....
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/20...-svojim-imenom
lebacti.... :lupko:
mali napoleoni...
[IMG]http://*********************/customavatars/avatar235967_1.gif[/IMG]Citiraj:
hoces da skolujes decu? i ja... ali moje dete u sedmom razredu uci na 6 listova, (ne strana, vec listova) o uskocima u hrvatskoj... a moglo je da stane sve na 3 strane, znaci list ipo i kad je naucio, bio je zelen i sve zaboravio istog casa kad ga je nastavnik pitao... ali istoriju je napisao Dusan T. Batakovic, nas cenjeni ambasador, i to za mesec i kusur dana, pa su knjigu cekali do sredine oktobra a za to vreme hvatali beleske na casu... Ali, cenjeni ambasador je morao na brzaka da napise udzbenik jer je morao da putuje u francusku gde je postavljen za ambasadora... a usput da zaradi neki dinarcic a vi deco placite i ucite o uskocima u hrvatskoj....
e a ja bih ovo ambasadoru poslala kao novogodisnju cestitku...
sve mogu da trpim od vladajucih kretena, ali kada su ovakve stvari u pitanju,kada nasa deca intelektualno stradaju, ne mogu da ocutim...i kako je ministarstvo prosvete ili ko je vec za to odgovoran dozvolio ovako nesto...:mirka:
gospodin dr.Bojan Pajtic...strasno,pitam se bi li okacio i tablu na otvaranju javnog WC-a u Vojvodini...
Ala se ova tema razvila u kolektivnu svadju, neverovatno.
sto u svadju? samo raspravu... mi se svi volimo :) mi smo domovina :)
Gde ti vidish svadju?..Ja samo konstruktivnu raspravu na zaista divnom nivou .)
Dame su uvek u pravu, predajem se i...povlacim napisano :andjeo:
Citam i razmisljam koliko ste razliciti a koliko imate dodirnih tacaka. Vidim da ste razlicitog imovnog stanja, geografskog i etnickog porekla. Politicka ubedjenja vam se krecu od desnice do krajnje levice koju zastupa moderator G. Covek izgleda ima svoj stav a nema partiju. Pomirljiv a kriticki raspolozen. Man objasnio ! A vidi se da zna vise ali dozirano iznosi fakte. Lilu ljuta kao paprika ali ide to njoj. Rev je mnogo ljuta a ne vidim zbog cega. Kvin, Zaga, pricalica, tol, mistic. Bravo za toleranciju svima. A tema jeste da se covek zamisli. Ko je ko u Srbiji i ko vlada nama su pitanja za teške i duge rasprave ali jedno stoji.
"Nešto je trulo u državi *Danskoj". Korupcija i mito su u svim porama drustva. Partiska podobnost je neophodna za uspeh u bilo cemu. Bitno da se uspesno mase narodu pred ocima "trivijalnostima" koje skrecu paznju sa krucijalnih problema koji izjedaju Srbiju. Nek nam je Bog i Sveti Vasilije Ostroški u pomoci.
*Srbiji