hoćeš da kažeš da umeš da kontrolišeš posvest? :rile:
jednostavno se još nije desilo da sam sebe uhvatio kako podsvesno mislim na nju. Možda to ima veze i sa tim što sam u stanju da totalno ispraznim mozak i da ne razmišljam o ničemu jednostavno odmaram. Ako je to neka vrsta kotrole onda da umem da kontrolišem podsvest, mada bi ja to pre nazvao nekom vrstom meditacije.
06-02-2012, 13:02
Vragolanka
Re: Muško-ženska prijateljstva
Citiraj:
Prvobitno napisano od Taata Vahine
jednostavno se još nije desilo da sam sebe uhvatio kako podsvesno mislim na nju. Možda to ima veze i sa tim što sam u stanju da totalno ispraznim mozak i da ne razmišljam o ničemu jednostavno odmaram. Ako je to neka vrsta kotrole onda da umem da kontrolišem podsvest, mada bi ja to pre nazvao nekom vrstom meditacije.
ako već moraš da 'slažeš', učini to jednom i ne zakopavaj se dublje.
06-02-2012, 13:03
kojica
Citiraj:
Ni na jedan milisekund nisam pomislio na to. Jednostavno u njoj vidim prijateljicu, osobu kojoj mogu da se poverim kada mi je teško isto kako što i ona može meni da se poveri. Mislim da tako nešto ne treba pokvariti sexom pa čak ni u mislima.
Bravo Dačo. I ja mislim da je sex precenjen.
I mislim da je naša seksualnost samo jedan delić nas, koji je u nekim životnim razdobljima
manje ili više bitan, ali i dalje ostaje samo deo.
06-02-2012, 13:11
ЖениМиСе
Citiraj:
Prvobitno napisano od Vragolanka
ako već moraš da 'slažeš', učini to jednom i ne zakopavaj se dublje.
Sebe dovoljno poznajem i uvek sam iskren i spreman sve da kažem u oči bez obzira na cenu. Druga stvar je to što su mi telesne potrebe na trećem mestu a u duhovne prosto ne verujem i ne opterećujem sebe nepotrebnim mislima jednostavno izbacim mozak iz brzine. Samokontrola čini čuda za čoveka.
06-02-2012, 13:13
Vragolanka
ja samo znam da je svaki od muških prijatelja, bez izuzetka, a da smo se intenzivno 'družili' hteo da me kresne. ne znam da li se ideja rodila odmah, ili kasnije i ne zanima me.
al prc... ja uzmem šta mi treba i odem.
samo jedan me prevarijo, pa smo morali da prestanemo da se družimo. :roll:
06-02-2012, 13:17
Vragolanka
Citiraj:
Sebe dovoljno poznajem i uvek sam iskren i spreman sve da kažem u oči bez obzira na cenu. Druga stvar je to što su mi telesne potrebe na trećem mestu a u duhovne prosto ne verujem i ne opterećujem sebe nepotrebnim mislima jednostavno izbacim mozak iz brzine. Samokontrola čini čuda za čoveka.
vidiš, ja kad hoću nekoga da ubedim ja naglasim kako sam iskrena. lažem u startu. jer da jesam, ne bi imala potrebu da se dokazujem.
vid na kojicinom primeru.
druga stvar što me telesne potrebe često usmeravaju. super ako ima ljubavi, ali meni treba i redovno održavanje, pre svega ostalog. a toga ne bi bilo bez 'duhovne' bliskosti.
mozak na ler ne umem, samokontrola mi je na zavidno niskom nivou.
i da mogu sebe da iskontrolišem, kako ću drugoga?
06-02-2012, 13:22
kojica
Citiraj:
ja samo znam da je svaki od muških prijatelja, bez izuzetka, a da smo se intenzivno 'družili' hteo da me kresne. ne znam da li se ideja rodila odmah, ili kasnije i ne zanima me.
al prc... ja uzmem šta mi treba i odem.
samo jedan me prevarijo, pa smo morali da prestanemo da se družimo. :roll:
Treba malo biti i svestan sebe. Izuzev onih koje malo pre pomenuh, što sve živo gledaju
bezobrazno, ima ljudi i normalnih. :lol: E sa normalnim ljudima važi ona čuvena narodna
''dok kuja ne mane repom... '' Činjenica je da su muško ženska prijateljstva malo komlikovanija
i da treba povući granicu, voditi računa o tome kako se ponašaš i šta pričaš, ali sve to
vredi.
06-02-2012, 13:23
ЖениМиСе
Citiraj:
vidiš, ja kad hoću nekoga da ubedim ja naglasim kako sam iskrena. lažem u startu. jer da jesam, ne bi imala potrebu da se dokazujem.
vid na kojicinom primeru.
druga stvar što me telesne potrebe često usmeravaju. super ako ima ljubavi, ali meni treba i redovno održavanje, pre svega ostalog. a toga ne bi bilo bez 'duhovne' bliskosti.
mozak na ler ne umem, samokontrola mi je na zavidno niskom nivou.
i da mogu sebe da iskontrolišem, kako ću drugoga?
E vidiš ja jednostavno iznesem svoj stav a to da li će neko da mi poveruje ili neće je već do te osobe nemam potrebe da se ubeđujem sa nikim.
Vragolanka
Citiraj:
Prvobitno napisano od cakana
Treba malo biti i svestan sebe. Izuzev onih koje malo pre pomenuh, što sve živo gledaju
bezobrazno, ima ljudi i normalnih. :lol: E sa normalnim ljudima važi ona čuvena narodna
''dok kuja ne mane repom... '' Činjenica je da su muško ženska prijateljstva malo komlikovanija i da treba povući granicu, voditi računa o tome kako se ponašaš i šta pričaš, ali sve to
vredi.
znači nije ni spontano, ni iskreno do kraja?
hoću prijatelja sa kojim mogu gola da spavam. jel to ima negde?
Sagacity
Citiraj:
''dok kuja ne mane repom... '' Činjenica je da su muško ženska prijateljstva malo komlikovanija
i da treba povući granicu, voditi računa o tome kako se ponašaš i šta pričaš, ali sve to
vredi.
Pa kakvo je to onda prijateljstvo, ako ne možeš da se opustiš i da pričaš otvoreno o svemu? :lol:
06-02-2012, 13:26
kojica
Citiraj:
O bože.. :krsti: Pa ni sa tatom ni sa bratom ne bih spavala gola. Ne razumem
kakvo prijateljstvo tražiš.
06-02-2012, 13:26
ЖениМиСе
Citiraj:
Srećno ti bilo sa tim ne kažem da je nemoguće ali to su izetno retki primerci vrlo često povučeni u sebe
06-02-2012, 13:27
Vragolanka
Citiraj:
O bože.. :krsti: Pa ni sa tatom ni sa bratom ne bih spavala gola. Ne razumem
kakvo prijateljstvo tražiš.
kakva zamena teza... :krsti:
iskreno? bez zadnjih misli?
06-02-2012, 13:28
Vragolanka
Citiraj:
Srećno ti bilo sa tim ne kažem da je nemoguće ali to su izetno retki primerci vrlo često povučeni u sebe
neću ni pokušavati da ga nađem.
a i koji će mi kad me ne bi dovatio? :lol:
06-02-2012, 13:28
kojica
Citiraj:
Prvobitno napisano od Sagacity
Pa kakvo je to onda prijateljstvo, ako ne možeš da se opustiš i da pričaš otvoreno o svemu? :lol:
Ko kaže da ne možeš da se opustiš? Kad isključiš nešto što samo može da smeta i
te kako možeš da se opustiš. Recimo, nije te briga kakva ti je frizura i da li imaš
šminku na sebi? Pričaš otvoreno o svemu što vam je zajedničko i što zapravo
čini vaše prijateljstvo.
06-02-2012, 13:31
kojica
Citiraj:
kakva zamena teza... :krsti:
iskreno? bez zadnjih misli?
Kakva zamena teza?
A što se tiče iskrenosti, podsvesti i zadnjih misli, pozdravio nas čika Frojd.
Mi smo vrlo gadne životinje. :dada:
06-02-2012, 13:35
Vragolanka
Citiraj:
Kakva zamena teza?
A što se tiče iskrenosti, podsvesti i zadnjih misli, pozdravio nas čika Frojd.
Mi smo vrlo gadne životinje. :dada:
nije najsrećnije poređenje. ako ćemo tako, da krenemo od komplexa ovog ili onog, incesta? nema svrhe... pričam o normalnoj, zdravoj sexualnosti.
čika frojd je osporen bilon puta. svako od nas valjda priča iz nekog iskustva?
a da smo životinje, jesmo.
06-02-2012, 13:36
Sagacity
Citiraj:
Ko kaže da ne možeš da se opustiš? Kad isključiš nešto što samo može da smeta i
te kako možeš da se opustiš. Recimo, nije te briga kakva ti je frizura i da li imaš
šminku na sebi? Pričaš otvoreno o svemu što vam je zajedničko i što zapravo
čini vaše prijateljstvo.
Najiskrenije, meni nikada nije problem da se kontrolišem..Meni je uvek suprotna strana bila problem...da se ''zaleti''...Ne radi se tu o frizuri, o ne znam čemu...Bliskost čini svoje..Neće se preći granica, ako ne postoji fizička privlačnost od jedne strane...I u 95% slučajeva, jedna od strana pokuša nešto..Jedino ako su jedno drugom fizički antipatični, mada i vremenom duhovna privlačnost učini da nastane i fizička..Ovde pričam o pravom prijateljstvu, gde dvoje provode dosta vremena zajedno..A ne na neka ''vikend'' prijateljstva i ''telefon'' prijateljstva''...
I nema šanse da me neko ubedi u suprotno...:lol:
06-02-2012, 13:42
kojica
Citiraj:
nije najsrećnije poređenje. ako ćemo tako, da krenemo od komplexa ovog ili onog, incesta? nema svrhe... pričam o normalnoj, zdravoj sexualnosti.
čika frojd je osporen bilon puta. svako od nas valjda priča iz nekog iskustva?
a da smo životinje, jesmo.
Dobro. Hajde da zanemarimo čika Frojda.
Muškarac koga poznajem čitavog svog života, sa kojim sam najbliskija i koga
smatram svojim najvećim prijateljem je moj otac. Sve što mi je u životu nedostajalo
od njega je malo više zajedničkog vremena u njegovom treznom stanju. Zbog
toga ne smatram da je u pitanju zamena teza. Ni sa njim ne pričam o seksu i ne
šetam se pred njim gola, niti imam potrebu za tako nečim.
06-02-2012, 13:45
Vragolanka
Citiraj:
Dobro. Hajde da zanemarimo čika Frojda.
Muškarac koga poznajem čitavog svog života, sa kojim sam najbliskija i koga
smatram svojim najvećim prijateljem je moj otac. Sve što mi je u životu nedostajalo
od njega je malo više zajedničkog vremena u njegovom treznom stanju. Zbog
toga ne smatram da je u pitanju zamena teza. Ni sa njim ne pričam o seksu i ne
šetam se pred njim gola, niti imam potrebu za tako nečim.
nisam bila bliska sa ocem, znači ne znam o čemu pričaš. nisam ni želela da provodim vreme sa nekim ko skoro nikada nije u treznom stanju.
vidiš, razlikujemo se...
06-02-2012, 15:00
vrludava
Citiraj:
Prvobitno napisano od Raisa
nasla sam neki tekst na netu,pa da podelim :D
pisao je inace,decko.
''
Odmah u startu za****te one fore vezane uz muško-žensko prijateljstvo koje govore da je ono moguće isključivo ako je muškarac peder i žena lezba!
Razbijmo jednu iluziju – muško-ženska prijateljstva su priče za malu djecu! Sa zgodnom ženom, čast iznimkama, muškarac ne može biti na platonskom odnosu, ni u najluđim snovima! Zašto? Ne postoji zdrav i normalan muškarac koji može provoditi vrijeme sa nekom ženom koja mu nije u krvnom srodstvu, a da mu nije niti malo fizički privlačna. Konkluzija br. 1: Muškarci se vole družiti isključivo sa zgodnim ženama. Nastavak filozofije slijedi ka normalnom, prirodnom zakonu da muškarac u određenom trenutku mora barem poželjeti poševiti se sa tom ženom (koja je zgodna, to smo riješili u prethodnoj premisi, zar ne?), a tad nastaju sranja. Dakle, konkluzija br. 2: Normalan muškarac želi poševiti zgodnu ženu. Sad, ako vam pođe za rukom da tog komada poševite, prijateljstvu je kraj i tad nastupaju drugačiji odnosi o kojima ćemo drugom prilikom. Ukoliko pak izvisite, što većinom i biva jer se normalan odnos logičnim slijedom događaja treba pretvoriti u nešto više, ali sad ti nazovi „frendovi“ navikli na potpuno degeneričan i neprirodan odnos smatraju da je to što pokušavaju nastaviti jednako tako degenerično i neprirodno, iako su u krivu, i tu puca ovaj dio odnosa koji se može popraviti isto kao i bungalov nakon što je protutnjao tornado...izvedivo, ali je lakše kupiti novi.
Muško-žensko prijateljstvo je zajeban odnos kao što smo već i zaključili. On je nemoguć čak i onda kad vam se čini da je moguć...
Čak i kad vam se čini da je sve savršeno i da ste samo prijatelji, i onda kad ste oboje duboko uvjereni da nema ništa među vama i da nikad i neće biti, ta priča ne drži vodu... barem ne u vašoj bližoj i daljoj okolini jer će cijelo vaše društvo, rodbina i poznanici misliti da tu ipak nekog vraga postoji jer gdje ima dima, ima i vatre, a vi ćete im se konstantno objašnjavati dok ne postanete materijal za cijeli konzilij psihijatara. Ne moramo vam ni govoriti da će vam takva vrsta prijateljstva odnijeti mnoštvo potencijalnih djevojaka jer one sve dobro znaju o kakvoj se tu igri zapravo radi, a vi ćete pušiti sve dok se jednom ne trgnete i vidite u kakvu ste stanju. Možda će vam neka nadobudna i lakovjerna i uletjeti u život, ali će vas nakon nekog vremena početi prisiljavati da se stalno dokazujete koja vam je od njih dvije, vaša frendica ili ona, broj jedan, a vi ćete stalno biti nadrkani jer „koji se ***** ima dokazivati“ dok ne popizdite i krenete iznova... ali kad tad nakon pijanstva morate prestati s pićem, a onda slijedi gadan mamurluk. Kad skužite koliko ste sjebani, trebat će zasukati nogavice i propješačiti kilometre i kilometre kroz baru punu govana dok se ne izvučete u kakvo takvo stanje u kojem ste bili nekad davno dok ste se još igrali autićima i izbjegavali curice kao što sada nastojite izbjeći virus svinjske gripe.
Žene vole igračke...prije ili kasnije ćete im to postati ukoliko već niste postali odmah na startu. Muškarac mora biti muškarac, ne smije trpjeti nikakva sranja. Čovjek od 120kg i 2m možda može izdržati udarac isto tolike grdosije, ali vražji osmijeh i pogled žene iza kojeg je sam Nečastivi lako nokautira svakog muškarca, pa se na vrijeme istrgnite iz zagrljaja ženskog demona.
Htjeli, ne htjeli. prijateljica će vas uvući pod svoje čari. One na muškarca djeluju podsvjesno i kvaka je u sjebanim osjećajima koji nastaju u muško-ženskim prijateljstvima. Muškarac osjeća prema prijateljici sve što osjeća prema bilo kojoj drugoj ženi, učinit će sve za nju, i nakon nekog vremena postati marioneta u njenim rukama jer ne misli gornjom glavom, iako je uvjeren da to čini iz istog razloga zbog kojeg bi to učinio za bilo kojeg muškog prijatelja. Ne vjerujete? Pokušajte pronaći muškarca koji bi prije odjebao žensku prijateljicu nego muškog prijatelja... naravno, teško izvedivo. Muški prijatelji su tu i uvijek će biti, a žene su bića koja lako začaraju naivnog muškarca koji jadan nije kriv, kao što nije kriv ni alkos koji se sa 3 promila zabio u stablo... tko li ga je uopće nagovarao da loče i sjeda za volan iako dobro zna da je to dvoje nespojivo bez posljedica?!
I na kraju, ponovimo još jednom za one koji možda nisu shvatili – muško-ženska prijateljstva ne postoje i amen! Muškarac i žena su prirodno stvoreni za jednu jedinu vrstu druženja i čovjek je ne bi smio oskvrnjivati. Družite se s muškom bagrom kao i do sad, ločite, zabavljajte se, igrajte nogomet i što sve već ne. a sa ženama se družite iz samo jednog razloga i razgraničite to odmah na početku, da kasnije ne bi bilo „nismo znali“. Upozorili smo vas, a odluka je u konačnici na vama.''
nek ovo bude ko uvodni post :g:
a sta vi kazete? :g:
Slažem se sa uvodnim postom.
Ne vjerujem da se muško-žensko prijateljstvo može održati na tom isključivo prijateljskom nivou, a da se u nekom trenutku ne desi iskra, želja, požuda, s barem jedne strane. Neko to može zatomiti, neko ne. Ali neprirodno i nenormalno bi (po mom mišljenju) bilo ne osjetiti tu nit baš nikad. Možemo držati pod kontrolom taj impuls, tu skoro životinjsku požudu, i taj odnos može zadržati samo prijateljski nivo. Ali jedna strana će možda na neki način biti ograničena osjećajima koje gura pod tepih.
06-02-2012, 15:10
Steppenwolf
Moguce je prijateljstvo izmedju muskarca i zene, pre seksa, posle seksa i bez seksa.
06-02-2012, 15:15
kojica
Osim, za vreme seksa. :drnd:
06-02-2012, 15:20
rile_nezni_oblak
Citiraj:
Prvobitno napisano od vrludava
Slažem se sa uvodnim postom.
Ne vjerujem da se muško-žensko prijateljstvo može održati na tom isključivo prijateljskom nivou, a da se u nekom trenutku ne desi iskra, želja, požuda, s barem jedne strane. Neko to može zatomiti, neko ne. Ali neprirodno i nenormalno bi (po mom mišljenju) bilo ne osjetiti tu nit baš nikad. Možemo držati pod kontrolom taj impuls, tu skoro životinjsku požudu, i taj odnos može zadržati samo prijateljski nivo. Ali jedna strana će možda na neki način biti ograničena osjećajima koje gura pod tepih.
jeste, vrludava... :rumenko:
06-02-2012, 15:23
vrludava
Citiraj:
Prvobitno napisano od rile_laki_eek
jeste, vrludava... :rumenko:
A da promijenim avatar?
06-02-2012, 15:23
Steppenwolf
Citiraj:
Osim, za vreme seksa. :drnd:
Ima i taj fenomen, to se zove prijateljska uteha.
06-02-2012, 18:30
naki
prijateljstvo izmedju muskarca i zene je moguce ...
ako seksualnu satisfakciju imas sa drugom osobom, nije potrebno mesati je u prijateljski odnos...:dosada:
mozda je valjano potrebe,zelje i ostale namere pronalaziti u vise osoba...cisto da ne dodje do brkanja pojmova i persona :dosada:
07-02-2012, 01:36
Suzan
Postoji...imam prijatelje -i nemam želju da budem emotivno sa njima, niti oni sa mnom..to je fazon-brat-sestra odnos..