-
Re: Šta ste kuvali danas?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Lilu
sta je to kotlovina?
kotlovina je veliki tanjir kao svemirski sa širokim obodom koji se radi nad vatrom kao kotlić..lože se drva i veselo pucketaju:)
TAnjir ima duboko dno,i malo izvišene rubove ..elem..
KAd se vatra fino razgori(Uvijek mora biti jaka)u dno tog tanjira se stavi meso..ja stavljam krmenadle svinjske i pileće karabatake i ono se prži da porumeni sa obje strane pa se izvadi na rub tanjira gdje je temperatura manja a u tu masnoću gdje je meso prženo,stavlja se sitno isječen luk i dinsta sa svježo paprikom,mrkvom,celerom i pokojim patlidžanom ili tikvicom.
Na to se doda ispasiran svježi paradajz pa sve to opet krčka i podlijeva sa vrućom vodom..u taj saft se spusti meso sa ruba pa se sve još malo krčka..par puta se meso izvadi na rub,prelije sa bijelim vinom i vrati opet na krčkanje:)
Začini se stavljaju po volji( ja dodajem malo aleve,so i čili,ruzmarin) i kad je sve to pri kraju(mora biti gusto ) unutra ubacim već kuhani krompir isječen na male kocke.
Nakon pet minuta se tanjir smiče sa vatre i služi..
Preporučujem da količina luka koji se dinsta bude najmanje pola od količine mesa..ako je kilogram mesa,najmane pola kilograma luka:)
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
DirkaSta
kotlovina je veliki tanjir kao svemirski sa širokim obodom koji se radi nad vatrom kao kotlić..lože se drva i veselo pucketaju:)
TAnjir ima duboko dno,i malo izvišene rubove ..elem..
KAd se vatra fino razgori(Uvijek mora biti jaka)u dno tog tanjira se stavi meso..ja stavljam krmenadle svinjske i pileće karabatake i ono se prži da porumeni sa obje strane pa se izvadi na rub tanjira gdje je temperatura manja a u tu masnoću gdje je meso prženo,stavlja se sitno isječen luk i dinsta sa svježo paprikom,mrkvom,celerom i pokojim patlidžanom ili tikvicom.
Na to se doda ispasiran svježi paradajz pa sve to opet krčka i podlijeva sa vrućom vodom..u taj saft se spusti meso sa ruba pa se sve još malo krčka..par puta se meso izvadi na rub,prelije sa bijelim vinom i vrati opet na krčkanje:)
Začini se stavljaju po volji( ja dodajem malo aleve,so i čili,ruzmarin) i kad je sve to pri kraju(mora biti gusto ) unutra ubacim već kuhani krompir isječen na male kocke.
Nakon pet minuta se tanjir smiče sa vatre i služi..
Preporučujem da količina luka koji se dinsta bude najmanje pola od količine mesa..ako je kilogram mesa,najmane pola kilograma luka:)
je l mogu ja da se samopozovem na taj specijalitet? Primas goste?:))
-
eh. kad neko može vatru da sebi priušti - tu je svaki ručak extra.
-
danas nisam kuvala ništa
pržila sam krompiriće i svinjski vrat bez kosti
salata od paprike sa belim lukom
-
ćureće belo meso sa prilogom od brokolija i krompira, salata - paradajz.
-
biće šaran u belom vinu i puno salate.
-
boranija sa telećom plećkom...ukrčkano dobro, pa zapečeno u rerni posle, salata od pečenih paprika.
-
-
sataraš, pečeni krompir, šnicle, salata od paprike
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
sataraš, pečeni krompir, šnicle, salata od paprike
i to me lepo zamolili da im pohujem šnicle...a ja mislila samo onako...nema zabušavanja :lol:
-
динстану јунетину са поврћем.. :nana:
-
pečene paprike sa slaninom i jajima, a ima i nekih kobaja :hm:
-
grilujem piletinu bez kostiju, mnogo mešane salate sa sirom i pečene paprike.
-
ćufte od piletine, varivo od tikvica, šargarepe i krompira, salata od kupusa sa dodatom svežom paprikom...posle šnenokle.
-
ne kuvam ništa na ovoj skapsi
pohovala papriku ,kozji sir i salata od paradaiza
sladoled...domaći :bisa:
-
pohovala belo meso, pripremila povrće s pirinčem....ali onako baš gurmanski i izgleda i ima takav ukus, salata od pečenih ljutih somborki....a sad, kad malo predahnem - pravim koh :)
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
pohovala belo meso, pripremila povrće s pirinčem....ali onako baš gurmanski i izgleda i ima takav ukus, salata od pečenih ljutih somborki....a sad, kad malo predahnem - pravim koh :)
Ovde je potvrda da sam pogodio kako si dobra domacica. Pokazacu ti i one druge dve konstatacije. :cmok:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
supermen*prvi
Ovde je potvrda da sam pogodio kako si dobra domacica. Pokazacu ti i one druge dve konstatacije. :cmok:
hvala ti na entuzijazmu....ali, sve je prošlo, dragi ilke....osim to da ću biti majka za sva vremena :)
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
hvala ti na entuzijazmu....ali, sve je prošlo, dragi ilke....osim to da ću biti majka za sva vremena :)
Znaci ovo ne treba da ti pokazujem. A za ono trece videces da sam u pravu kad prestanes "da trazis dlaku u jajetu" http://razbibriga.net/clear.gif
:cmok:
-
-
napuniću paprike i počeću da krčkam prebranac....pa dokle stignem :(
-
pet palacinki skuvala jutros , tri mi ostale znaci dosta je za danas :kojote:
-
-
uzeću kinesku piletinu sa susamom i indijskim orahom...nemam vremena danas da kuvam.
-
pročitah neki jednostavni recept, pa sam to spremala jutros - na jednu polovnu izlupanih svinjskih šnicli stavi se šnita kačkavalja i šnita šunke, preklopi se, opet se malo izlupaju ivice, uvaljaju se u brašno i prže....a posle, u tome se prirpeme šampinjoni sa još nekim povrćem i na kraju se ubaci senf...eto.
salata - kupus.
-
ma samo klasika - pileća supa, krmenadle, pire krompir i paradajz salata.
-
ma ništa... celo jutro buljim u ekran.. :kk: da mi nešto ne promakne
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
jagodica kojica
ma ništa... celo jutro buljim u ekran.. :kk: da mi nešto ne promakne
pa i ja...kuvaću tek oko 13h...šta me briga...subota je, a i ovako nas je 3/4 u kući :)
-
-
biftek i salata....dosta od mene.
-
jagnjetinu,onako na kockice prelivenu sa umakom,pirinac sa puno zacina,pecene paprike,smokve u pavlaci..
-
smokve u pavlaci? kako se to pravi?
-
jutros sam skuvao burek, a zta ručak sam skuvao grisine...nadam se da ništa više neću morati da kuvam do večeras...
-
stavim recept u dezerte..
-
-
sinoć sam skuvala pasulj s butkicom :) salata od kupusa.
-
1 Priloga
Ovo bilo u petak ... al nesam mogo nadjem kabl da prebacim slidžu :aha:
Atačment 4069
Ne što sam ih ja napravio al bile su :bisa:
-
1 Priloga
Ovo u nedelju, nesam kuvao ... al sam sekao i jeo :lol:
Atačment 4070
-