''Машта ме је упропастила . Увек сам људе замишљао бољим него што јесу.''
Ђорђе Балашевић
Printable View
''Машта ме је упропастила . Увек сам људе замишљао бољим него што јесу.''
Ђорђе Балашевић
''Najbolji ljudi su oni koji su prema sebi najstroži i koji oproste drugom ono što nikada ne bi oprostili samom sebi.''
Jovan Dučić
Никад не расправљај са будалом: Прво ће да те спусти на свој ниво, а онда ће да те добије на искуство!
Ili ćeš ponavljati konvencionalne doktrine koje svi izgovaraju
ili ćeš reći nešto što je istina i pri tome zvučati kao da si sa Neptuna.
Noam Čomski
Svanuće novi dan bez obzira ustao ti ili ne.
John Ciardi
Miroslav Mika Antić
"Ne pitaj me kako sam saznao šta misliš.
Možda sam nekada bio: ti.
Možda si i ti pomalo bio: ja.
Možda smo zajedno bili ceo svet."
Lud je onaj koji se želi odreći onoga što ima, nadajući se da će dobiti ono što nema.
Ezop
Nikad nemoj odustati od onoga što zaista želiš. Čovek sa velikim snovima je moćniji od onoga sa svim činjenicama.
~ Albert Ajnštajn
I zauvijek sam ostao gladan ljubavi i pažnje: niko me u životu nije mogao iznenaditi grubošću i uvjek sam je očekivao, a svako me mogao pridobiti pa i prevariti pitomošću, nježnošću, prijateljstvom, pa i kad bih se prevario, opet sam uvijek bio spreman da naletim na isti mamac.” - Meša Selimović
Moramo se na ovo navići: na najvažnijim
raskrsnicama života, ne nalazimo znakove.
Ernest Hemingvej
"Zar te ne uplaši pomisao s kim luta tvoja svest kad zaspiš?
S kim se izležava tvoj san sad, dok si budan?
Gde je sve ono što si zaboravio da si bio?
Gde je sve ono što si sad, a ne znaš da to jesi?
Gde je sve tvoje svaki put kada tražiš?"
Živeti u strahu, u kajanju, u stalnom strahu od straha, ne moći oka sklopiti i ne moći dušom danuti, i pri svemu tome raditi i smejati se i razgovarati, to znači za ljude kao ja živeti i uspevati među svetom.
Ivo Andric
Lukavost još nije dokaz pameti. Ima glupana pa čak i luđaka koji su izvanredno lukavi.
Aleksandar Sergejevič Puškin
" Prijatelju, to što si rekao da nemaš vremena da poboljšaš svoje postupke i misli, to je kao da si rekao da nemaš vremena da se zaustaviš da kupiš benzin, jer si previše zauzet vožnjom. Na kraju će te to stići."
R. Šarma