ma svi muškarci su stoka :)))
Printable View
ma svi muškarci su stoka :)))
Tako je nisu svi, ali većina jeste..............kao što ni sve žene ne koriste decu za najniže udarce kod razvoda, ali većina da ...........
ružno...:/
...misim...ako će mo već da ga tupimo, možemo to da posmatramo kao neki prirodni instinkt...mužjak bude uz ženku neko vreme i odlazi dalje...ona ostaje s podmlatkom...
...da, sad će neko da kaže da se ljudi valjda razlikuju od životinja...razlikuju se...
...baj d vej, čisto kolko da me ne pljujete, ja sam odrastao bez oca i znam šta pričam...
ali ne svi.. :mrgreen:
i isto sam tako vikendima išao da se vidim s ocem i sve te priče koje ovde iznosite...
..s tim što je to bilo pre dvaes pet šest godina i sredina u kojoj živim je bila mnogo netolerantnija, kako da kažem zatucanija za te stvari...to je tad bio skandal...misim...razvod...
nije bitno da li je skandal ili nije. na nivou porodice to jeste, u najmanju ruku, perturabacija. kažem - u najmanju ruku - u slučaju kultivisanih ljudi koji znaju da se ponašaju odgovorno prema osobi sa kojom ima dete (ili decu), a i prema deci.
međutim, u većini slučajeva je razvod ciganjski pos'o, gde se radi i ono što ti u nekim okolnostima na pamet ne bi palo...a deca kao pačići gledaju sve to i čude se šta ih je snašlo.
tako je bilo nekad, tako je i sad.
misim...retke su te situacije gde se odnos između razvedenih roditelja dovede na normalu...mislim normalu po pitanju zajedničkog učešća u vaspitanju te dece...
...baš retke...
...da bi se brak u kojoj ima dece razveo, treba dosta gutanja, tolerancije, živaca...i kad se sve to potroši, kad ti se ono...smuči cela priča, kad izgubiš strpljenje, kad ti pukne film, kad se razvedeš - potrebno je izvesno vreme samoće i slaganja kockica, sabiranja da bi se čovek doveo u neki red...
...i tad je moguće uspostaviti kontakt s drugim roditeljem, zarad normalnijeg i zdravijeg odrastanja te dece koja su obično najveće žrtve cele priče...
...međutim, dovoljno je da jedna strana ode u neku krajnost , u bilo kakvom smeru koji se ne dopada drugoj strani i tu lako puca ta jedva uspostavljena veza...misim....tolerancija je na vrlo malom nivou i takva veza je često preko kurr...misim...pod moranje uspostavljena...opet kažem, zbog dece...
...i na kraju ga opet deca odnesu...
...znaš ono...kad počnu dva kaiša na motoru automobila da se dodiruju...taru jedno o drugo...jednog momenta puknu...ako rešiš da popraviš postojeće kaiševe a ne otkloniš njihovu blizinu, najverovatnije će kaiševi još brže i lakše da puknu nego dok su bili zdravi, čim počnu opet da se trljaju(taru)...
i zene znaju da budu vestice :)
...a što...?
...misim...ajmo malo konkretnije...
Moji roditelji se razveli odmah čim sam se udala...kao bili su zbog mene u braku(paklu)..neznam šta je gore?!
Stalne svadje...život mi je bio noćna mora...ko izmedju dve vatre.
Kako god deca tu najviše ispaštaju...ako ih previše maze ni to nije dobro..a opet i ako se prepucavaju preko dece to isto ostavlja psihičke posledice.
Na žalost tih razvoda je sve više u poslednje vreme...kakvi će ljudi ispasti od dece razvedenih roditelja to se ne zna...ali posledice su neminovne...