Gadafijeva cerka kaze da je on ziv :D
Printable View
Gadafijeva cerka kaze da je on ziv :D
Gadafijevo telo je izlozeno u jednoj kasapnici u frizideru gde ga mogu posetiti znatizeljni. Bice tamo 3 dana.
http://www.novinky.cz/zahranicni/sve...icim-boxu.html
Zasto je morao da bude ubijen Gadafi
Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi ... dolara za isporučenu naftu !!! 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćanje duga i zapretio je ...da će u suprotnom da sklopi međudržavne ugovore s drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranja Libije. Da li je libijski građanin imao razloga da se buni protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije...Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lep i lagodan život: - Živeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a ima 14 miliona registrovanih automobila, - Ako neko hoće da studira u bilo kojoj državi u svetu on podnosi molbu i država mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mesečnu stipendiju od 2300 dolara, - U Libiji se ne plaća voda, struja, plin i porez, a krediti se daju bez kamata. - Ako u roku od pet godina ne možete vratiti kredit, država ga otpisuje ili vraća za vas. - Ako hoćete da kupite auto, vi dajete 20-30% od cene, a ostalo dotira država. U Libiji za 10 dolara možete da kupite 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana gotovo besplatna, 10kg hleba košta 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani ne rade fizičke poslove, sve su stranci. - Libijci ne idu da rade po belom svetu jer za to nemaju potrebe. U Libiji ni jedan građanin nije izbačen ili mu je oduzet stan ili auto zato što nije mogao vratiti kredit, što nije redak slučaj po ovim takozvanim demokratskim zemljama koje su se okomile na Libiju a koje Srbija teži da sledi. Iskreno, žalim Libijski narod jer će se pretvoriti u najamnu radnu snagu, radiće za 100 dolara i gde će im ove povlastice biti sve ukinute, a o lagodnom životu kakav su živeli moći će samo da sanjaju... Par činjenica o životu u Libiji pod Gadafijem: - beskamatni krediti; - u toku studiranja prima se prosečna plata za to zanimanje, - ako ne nađeš posao nakon završenog fakulteta, država plaća kao da radiš u struci, - po stupanju u bračnu zajednicu, država poklanja stan ili kuću, - kupovina vozila po fabričkoj ceni, - nikome ne duguju ni centa, - Evropska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara!!! - besplatno zdravstvo (medicinska sestra na svakog pacijenta) i obrazovanje, - 25% ljudi visoko obrazovano.
http://razbibriga.net/clear.gif
Gadafijevo telo izloženo u frižideru šoping-centra Uživo
NV | 22. 10. 2011. - 11:58h http://razbibriga.net/imported/2011/...icn_more-1.png 12:14h | Komentara: 0 - ostavite komentar
Zamrznuto, okrvavljeno telo Moamera el Gadafija javno je izloženo u frižideru šoping-centra u Misrati, a na Zapadu sve je glasnije pitanje nisu li mediji otišli predaleko u prikazivanju smrti svrgnutog libijskog vođe, piše danas agencija AP.
Gadafijevo telo izloženo u izlogu U Misrati, gradu koji su Gadafijeve snage opsedale mesecima, žitelji su u dugim redovima čekali da vide njegovo telo, izbušeno mecima na tri mesta, uključujući glavu. Muškarci, žene i deca su se slikali sa zamrznutim lešom, a čuvari su čak organizovali odvojene ture za porodice i pojedince.
Novinari iz celog sveta nagrnuli su u Libiju da uživo snime dokaz da je Gadafi zaista mrtav, dok nove libijske vlasti ne mogu da se dogovore šta raditi sa telom dok jača sumnja u zvaničnu verziju Gadafijeve smrti. Kako prenosi Frans pres, zvaničnici novih vlasti su danas saopštili da obdukcije tela neće biti.
- Neće je biti danas, niti bilo kojeg drugog dana. Niko neće otvarati Gadafijevo telo - rekao je portparol Vojnog veća Prelaznog nacionalnog saveta u Misurati Fati Bašaga.
http://razbibriga.net/imported/2011/10/clock_icn-1.png 11:59 - Gadafi izneo iz zemlje više od 200 milijardi dolara Ubijeni libijski vodja Moamer Gadafi tajno je izneo iz Libije i u inostranstvu investirao više od 200 milijardi dolara, dva puta više nego što su ranije procenjivale vlade zapadnih zemalja, piše list "Los Anđeles Tajms".
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/284874...u-sopingcentra
Ja mislim da je najbolje da su ga Hilari, Nikola i Barak zajedno sa ovim urođenicima pojeli :facepalm:
skaradno,grozno..jadno ,jednom recju..
strasno...
:( koji varvari. civilizacija je otišla u tri lepe....ako je uopšte ikad postojala.
Izvor: Via E-mail
22.10.2011
FOTOMONTAŽA GOVORI HILJADU REČI .....
DA LI JE MOAMER GADAFI ŽIV ILI MRTAV? NAŽALOST, TO ĆE VEROVATNO JOŠ DUGO GODINA OSTATI TAJNA. U SVAKOM SLUČAJU NATO ĆE MOĆI ODMAH DA OKONČA SVOJU NEMOGUĆU MISIJU SA ILUZIJOM DA SU NAKON OSAM MESECI BESOMUČNOG BOMBARDOVANJA LIBIJE "POBEDILI" LIBIJSKOG "DIKTATORA" - JEDNOG ČOVEKA ? ? ?
DA GADAFI NIJE KONAČNO "UBIJEN" NATO BI DOŽIVEO TEŽAK PORAZ KOJI BI MOGAO DA DOVEDE I DO NJEGOVOG RASPADANJA. CENA KOŠTANJA OVE "MALE" NATO INTERVENCIJE ĆE DRŽAVAMA ČLANICAMA TEK BITI ISPOSTAVLJENA.
KLIKNITE NA OVU FOTOGRAFIJU "MRTVOG GADAFIJA" I POGLEDAJTE MALO BOLJE KAKO IZGLEDA ZAOKRUŽENO CRVENO POLJE.
PRIMEĆUJETE LI BAR TIRI VERTIKALNE LINIJE RAZLIČITIH FOTOGRAFIJA KOJE SU MONTIRANE JEDNA DO DRUGE? ALI, NE BAŠ PERFEKTNO. OVA FOTOGRAFIJA "MRTVOG" GADAFIJA JE OČITA FOTOMONTAŽA. ZAŠTO?
ŠTA SU DRUGI OTKRILI?
RECIMO OVO :
Gadafijev general Junis (gore) i Gadafi uhvaćeni i likvidirani istoga dana u isto vreme, na istom mestu. Slika generala je, medjutim, naprasno nestala iz medija.
Ili:
Ako vam nije mrsko da gledate leševe (a to je medijska "estetika" Novog Svetskog Poretka) , ne čini li vam se da je ovaj "Gadafijev leš" (levo) neproporcionalno manji u odnosu na ove nekrofile koji, navodno, u istom prostoru poziraju sa njim. Desno, razlivanje crvene boje i neprepoznatljivo lice čoveka sa kačketom. Scena kao iz filma. Iluzija je napravljana u skladu sa islamskim shvatanjem mučeništva.
NIJE LI POLITIČKA SCENA KAKVA SE NAMA PREDOČAVA SAMO VELIKA ILUZIJA?
Nisam kompetentna u ovoj morbidnosti ... na kraju krajeva, ne bi me iznenadilo i da jeste jer ......to je zlikovcima i bio udarni cilj do porobljavanja. A ove razularene zveri nisu ni svesne, kako će ga vrlo brzo od kamilje balege praviti ... samo tako.
Sve u svemu, plakala bih da neznam da je pukovnik besmrtan !
Izvor: Agencija Tanjug
Subota, 22.10.2011
POSLEDNJI POZDRAV PUKOVNIKU
NIKŠIĆANI DALI ČITULJU GADAFIJU
http://razbibriga.net/clear.gif
Podgorica - U podgoričkom dnevnom listu Vijesti danas je objavljena čitulja povodom smrti libijskog vođe Moamera Gadafija, naslovljena "Poslednji pozdrav pukovniku".
"U našim srcima uvek ćeš ostati brat-vođa i kralj. Neka tvoja duša počiva u carstvu nebeskom, a ime odjekuje hodnicima budućnosti", navodi se u čitulji koju su potpisale četiri osobe iz Nikšića.
Gadafi je ubijen u četvrtak u Sirtu, nakon višemesečnih sukoba u Libiji.
Hvalim te Bože da i ovim avetinjama nešto pametno padne na pamet !!
Ali iskreno i na našu žalost rečeno, to je u Beogradu pored ove takozvane vlasti koja sve ,,demoNkratski,,drži u svojim rukama ... nezamisliva misija. Pa jel' onomad ,,predsednik sa svojom svitom,, priznaše ove libijske razjarerne zveri. Kažu, samo još malo, i taj će k'o Čaušesku.
Kompletan snimak
A koga je onda NATO pobio u onoj koloni automobila koju je gadjao iz aviona? Bese ubijeno 50 ljudi po njihovim prvim zvanicnim izjavama, medju kojima je bio Gadafi sa sinom.
ajoj sto mi je pozlilo, ko me terao da gledam ovo, jezik mi je utrnuo i belo mi pred ocima, ce da vam se zanesvestim jos ovde na tastaturi
Onda ni ovo ne gledaj :aha:
ISLAM OSNOV LIBIJSKOG ZAKONODAVSTVA
(3) http://razbibriga.net/clear.gif http://razbibriga.net/clear.gif Utorak, 13. Septembar, 2011.| Autor: Agencija BETA
TRIPOLI - Vođa prelaznih libijskih vlasti Mustafa Abdeldžalil izjavio je sa će islam biti osnovni izvor zakonodavstva u novoj Libiji, ali da to neće biti "ekstremistička ideologija".
S druge strane, organizacija Amnesti internešenel (Amnesty International) optužila je režim Muamera Gadafija za zločine protiv čovečnosti, ali i pozvala na kažnjavanje zločina koje su počinili borci bliski Prelaznom nacionalnom savetu.
Trenutno nema veće ofanzive na najveće gradove u rukama Gadafijevih snaga - Bani Valid, Sirtu i Sebu.
U prvom javnom obraćanju u ponedeljak u Tripoliju, Abdeldžalil je rekao da će islam biti "glavni izvor zakonodavstva" u novoj Libiji.
"Nećemo prihvatiti nikakvu ekstremističku desničarsku ni levičarsku ideologiju. Mi smo muslimanski narod sklon umerenom islamu i ostaćemo na tom putu", precizirao je vođa novih vlasti, koji je u subotu doputovao u prvu posetu Tripoliju od početka pobune u februaru.
"Protiv nas biće svako ko pokuša da nam ukrade revoluciju", poručio je okupljenima Abdeldžalil, bivši ministar pravde Moamera Gadafija.
U Njujorku, Ujedinjene nacije pozvale su Prelazni nacionalni savet da ženama ustupi više ključnih funkcija i da u budućem ustavu zemlje vodi računa o jednakosti polova.
"Dobili smo nacrte (novog) libijskog ustava. Razumemo da su oni preliminarni i provizorni, ali nisu u skladu s modernim tokovima po kojima u političkom životu" ne učestvuju samo muškarci, kazao je norveški ambasador u UN Morten Vetland.
Imajući u vidu da sukob nije u potpunosti okončan, pošto je Gadafi u bekstvu a njemu bliski borcu pokušavaju da odbrane poslednja uporišta, organizacija za ljudska prava Amnesti internešenel osudila je pokušaje prelaznih vlasti da umanje zločine svojih pristalica.
Borci Prelaznog nacionalnog saveta "oteli su, po svom nahođenju zatvorili, mučili i ubili bivše pripadnike snaga bezbednosti osumnjičene za vernost Gadafiju, i zarobili su vojnike i strance greškom osumnjičene da su plaćenici", navodi Amnesti i dodaje da Savet "okleva da ih pozove na odgovornost".
Nedaleko od Bani Valida, hirurg poljske bolnice koju su postavili Gadafijevi suparnici osudio je tragove mučenja na telu jednog zatvorenika koji je Gadafijev pristalica. "Bojim se da će jedan Gadafi biti zamenjen drugim", kazao je.
Amnesti internešenel ističe da su zločini koje su počinili pripadnici opozicije "manjih razmera" od onih koji se pripisuju Gadafijevom režimu.
http://www.kurir-info.rs/planeta/isl...tva-124568.php
Al pazi ove iz AI-a zločini manjih razmera ... pa bar za njih bi zločin trebao da bude zločin ..... i ko će biti kriv za formiranje još jedne islamsko-fundamentalističke države :hm: ..... možda isti oni koji su stvorili i Talibane :facepalm: .... inače i u Tunisu su islamisti pobedili .... http://www.blic.rs/Vesti/Svet/285163...orima-u-Tunisu a taj Tunis je bio jedna baš pristojna zemlja, u kojoj je bilo najnormalnije da vidiš žensko odeveno po zapadnim standardima, bojim se da će ova nova demokratija to pravo uskratiti tunižankama :aha: ....al ako Hilari i Barak kažu da je to demokratija onda je sigurno tako :lol:
Istražiti egzekucije u Libiji
Izvor: Tanjug Tripoli -- Otkriće 53 raspadajuća tela u Sirtu sugeriše da su neki od Moameru Gadafiju vernih ljudi bili ubijeni, saopštio Hjumen rajts voč.
Predstavnik grupe Piter Bukert, koji je istraživao ubistva, rekao je da su u jednom napuštenom hotelu u Sirtu pronašli 53 tela u raspadanju.
"Neki su imali vezane ruke na leđima u trenutku streljanja", rekao je on.
Istražiteli HRV su pronašli tela u nedelju u hotelu Mahari u Sirtu, "oblasti koja je bila pod kontrolom anti-Gadafijevih snaga iz Misrate pre nego što su se desila ubistva", preneo je AFP.
"Tela su bila grupisana na jednom mesu, očigledno gde su i ubijeni, na travnjaku hotelske bašte koja gleda na more", navodi se u saopštenju HRV.
Novinar agencije AFP prošlog vikenda je naišao na 60 tela u dvorištu bolnice Al-Mahari i primetio da su mnoge od žrtava ubijene metkom u glavu. Neki su imali vezane ruke i noge.
Borci libijskih prelaznih vlasti su rekli francuskoj agenciji da su u to vreme Gadafijevi ljudi koristili bolnicu kao improvizovani zatvor i da su oni, zapravo, ubili zatvorenike pre nego što su napustili to mesto.
Slična zverstva dešavala su se i u Tripoliju.
HRV je saopštio da su ubistva u Sirtu izvršena nedelju dana pre nego što su tela otkrivena.
Navodeći svedočenja stanovnika Sirte koji su sahranjivali i identifikovali žrtve, u saopštenju se zaključuje da su većina ubijenih najverovatnije stanovnici tog mediteranskog grada i neki od njih Gadafijeve pristalice.
Organizacija za zaštitu ljudskih prava navodi nekoliko brigada iz Misrate, trećeg grada po veličini, koji su "očigledno" držali hotel pre nego što su izvedena ubistva. To je potkrepljeno grafitima na zidovima hotela koji ukazuju na imena pet grupa iz Misrate.
Ukoliko libijski Nacionalni prelazni savet "ne istraži zločine, to će biti signal da oni koji su se borili protiv Gadafija mogu da rade šta hoće bez straha da će biti gonjeni", zaključuje HRV.
http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=551977
Ne bi me čudilo da se na kraju ispostavi da su "prodemokratske snege" u stvari učinile mnogo više zločina nego Gadafijeve snage :aha: .... al mislim da svi znamo kako će ovo završiti...
Gadafi sahranjen u tajnosti na nepoznatom mestu
Posmrtni ostaci bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija sahranjeni su rano jutros na nepoznatoj lokaciji, prenele su agencije. Prema izjavi jednog zvaničnika u vojnom savetu u Misrati, Moamer Gadafi, njegov sin Muatasim i jedan bliski saradnik sahranjeni su u tajnosti na nepoznatom mestu.
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/285400/Gadafi-sahranjen-u-tajnosti-na-nepoznatom-mestu
Danas je objavljena oporuka Moamera Gaddafija u kojoj se on obraća libijskom narodu. Oporuka je datirana 9. aprila 2011. godine, a napisana je u Tripoliju. Potpisana je sa Muamer el Gadafi, vođa revolucije.
Oporuku prenosimo u cjelosti:
"U ime Allaha, blagotvornog i milosrdnog!
Već 40 godina, ili je možda prošlo i više od toga? Ne sjećam se više - činio sam sve što sam mogao da bi ljudima dao kuće, bolnice, škole. Kad su bili gladni davao sam im hranu. Čak sam i u Benghaziju pustinju pretvorio u žitnicu. Usprotivio sam se i preživio napade onog kauboja Reagana. Kada je ubio moju usvojenu sirotu kćer želio je ubiti mene. Umjesto mene ubio je to siroto dijete.Pomagao sam svojoj braći i sestrama u Africi novčanim potporama za Afričku Uniju, činio sam sve što je bilo u mojoj moći da ljudi razumiju koncept demokracije u kojoj narodni odbori upravljaju našom zemljom.
Ali ni to nije nikada bilo dovoljno - kao što su mi mnogi rekli, čak i ljudi sa kućama od 10 soba, novim ormarima i namještajem, nisu nikad bili zadovoljni. U svojoj sebičnosti uvijek su željeli više. Pa bi Amerikancima i drugim posjetiteljima pričali da im je potrebna "demokratija" i "sloboda", ni u jednom trenutku shvaćajući da pričaju o sustavu u kojem se ljudi kolju, u kojem najveće pseto ždere sve ostale psiće - no oni su i dalje ostajali ošamućeni i zavedeni s te dvije riječi ne shvaćajući kako u Americi nema besplatnih lijekova, da u "slobodi" i u "demokratiji" nema besplatnih bolnica niti podjele besplatnih stanova. Nema čak ni besplatnog obrazovanja, pa ni besplatne hrane osim kada ljudi moraju prositi ili stajati u dugim redovima da bi dobili zdjelicu supe. Bez obzira što ja radio nekima nikada nije bilo dosta, ali drugi, ti drugi su znali da sam ja sin Gamala Abdela Nassera jedinog istinskog Arapskog i Muslimanskog vođe kojeg smo imali još od vremena Salaha al Dina, čovjeka koji je za svoj narod uzeo pa mu darovao Sueski kanal. Tako sam i ja, za svoj narod uzeo i narodu darovao cijelu Libiju. Nasserovim stopama koje sam pokušao slijediti kako bi svoj narod sačuvao od kolonijalne dominacije - od lopova koji su nas željeli opljačkati.
Danas, ja sam cilj napada najsnažnijeg saveza u vojnoj historiji, moj mali afrički sin, Obama, želi me ubiti kako bi oduzeo slobodu našoj zemlji, kako bi nam ukrao naše besplatne stanove, naše besplatne lijekove, naše besplatno obrazovanje i zamijenio ih američkim lopovlukom koji se naziva "kapitalizam". No svi mi u trećem svijetu znamo što "kapitalizam" zapravo znači. To znači da korporacije upravljaju svijetom a narod trpi i stenje. To također znači da za mene više nema izbora, da se "kapitalizmu" moram suprotstaviti i da ću na tom putu, ako Allah to poželi, morati i umrijeti. Želim da svi znate koji je to put: To je onaj isti put kojim smo zajedno kročili, koji je našu zemlju učinio bogatom, donio joj poljoprivredna zemljišta tamo gdje je nekad bila pustinja, to je put koji nam je dao hranu i zdravlje i čak nam omogućio da u ovoj našoj Libijskoj Džamahiriji zaposlimo našu afričku i arapsku braću i sestre.
Ja ne želim umrijeti, ali ako se to dogodi u nastojanju da spasim našu zemlju i moj narod, mnoge hiljade vas koji ste svi moja djeca, onda neka tako bude.
Neka ova oporuka koju pišem bude moja, možda zadnja, poruka svijetu - poruka čovjeka koji se usudio suprotstaviti križarskim napadima NATO saveza, koji se drznuo suprotstaviti okrutnosti i izdaji, koji se usprotivio Zapadu i njegovim kolonijalnim apetitima i neka se upamti da sam sa svojom afričkom braćom, sa svojom istinskom Arapskom i Muslimanskom braćom bio svjetlo. Dok su drugi gradili dvorce ja sam živio u skromnoj kući i u šatoru, u kojima nikada nisam zaboravio djetinjstvo i mladost provedene u Sirtu. Neka se upamti da nikada nisam uludo trošio nacionalno bogatstvo i da sam poput Salaha al Dina koji je osvojio Jeruzalem na čast Islama, za sebe uzeo jako malo.
Na Zapadu neki me zovu poremećenim i luđakom, no i oni znaju istinu ali nastavljaju sa lažima. Oni znaju da je naša zemlja suverena, nezavisna i slobodna i da nije pod kolonijalnom podčinjenošću. Oni također znaju da su moja vizija i moj put jasni mome narodu i da ću se do zadnjega uzdaha boriti da bi svi mi i naša Libija ostali slobodni.
Neka nam Allah svemogući pomogne da mu ostanemo vjerni i slobodni. Bog je velik!"