Ja sam juče sa prasećom,al ti izgleda više jedeš :)
Il si ostavio za taštu.
Printable View
Ja ne jedem uopšte poradi holesterola. Nego, da se ima u kući. :pusi:
Cufte u paradajz sosu...
krompir čorba.
čorba od brokolija (deca dodaju pavlaku), šnicle od šarana, krompir iz rerne (na prijepoljski način) i blitva sa limunom i maslinovim uljem.
možda večeras napravim baklavu, ali...to je možda.
pita od krompira, prebranac, juneće šnicle i salata od kiselog kupusa.
čorba od bundeve, sarme od vinovog lista, štapići od liganja.
samo ću da dodam krompir salatu uz skušu, ništa posebno.
Ijao što sam ispekla jarence.. :palac: sad mi problem da ga sačuvam do sutra...:lol:
pita od praziluka i pečuraka, riblja čorba, šnicle od šarana, krompir, cvekla salata i - baklava :)
čorba od celera, grilovano povrće (paprike, patlidžan, tikvice) sa šampinjonima i šnicle od lososa sa belim lukom i maslinovim uljem.
baklava.
čorba od šargarepe i čičoke, suve punjene paprike, restovan krompir, kupus salata.
za danas samo čorba od tikvica i ništa više.
ali, za sutra - mmmmmmmmmmmmmm....svašta.
pošto me andromeda pita šta spremam, evo pišem - predjelo od pršute, sira, kajmaka, proje, pihtija....pa onda supa od ćurećeg mesa sa domaćim rezancima. zatim ruska salata, sarma, krmenadle, pohovano ćureće belo meso, krompir iz rerne, salata od cvekle, salata od crvenog pasulja, pečena paprika, marinirani šmpinjoni...i, na kraju slatko - vasina torta i bajadera.
piće - malo rakijice (domaća šljivovica) pre početka božićnog ručka i čaša vina posle.
naravno, česnica...!
kako spremas salatu od crvenog pasulja ?
a za danas ? sta si spremala , mislim posno ?
pa ništa posebno.
napisala sam iznad - čorba od tikvica i suvo voće. ne volim da se najedem na badnji dan, nije u redu ako ću da se pričestim.