-
Re: Šta ste kuvali danas?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Lupe
3 kafe i 1 keks i mleko. :jede:
kuvala si keks i mleko :pada:
-
Ccc... pa pusti me da mislim da jesam. Dobro, ugrejala sam mleko u mikrotalasnoj, esi sad srećna? :namcor:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Lupe
Ccc... pa pusti me da mislim da jesam. Dobro, ugrejala sam mleko u mikrotalasnoj, esi sad srećna? :namcor:
:dada:
-
nesto mi se prijelo,pa sam pekla skusu i jela sa zelenom salatom.a sutra cu to isto,samo sa omiljenom-krompir salatom
-
kuvam šareni pasulj za salatu, a kad dođem s posla, deci ću da dodam roštilj kobasice i pire krompir.
-
za danas spremam pire od spanaca i neko meso kao prilog, a za sutra djuvec sa piletinom..
-
pilece batacice i sampinjone u rerni, onako u kesi cele ispecene :vodanausta:
-
napuniću suve paprike pirinčem i šampinjonima, ispeći ću krompir u rerni (začinjen ruzmarinom i belim lukom sa malo belog vina), napraviću krem čorbu od celera...eto.
skuvaću pšenicu da napravim žito sa šlagom...od mene dosta za danas.
-
biće opet neka čorbica,verovatno od brokolija...imam punjene suve paprike od juče, ali pravim i pohovane lignje sa krompir salatom. dodaću, šarenila radi, salatu od cvekle :)
-
pita od krompira, a deci sam spremila šnicle u sosu od belog luka i pire krompir. salata je od svežeg rendanog crvenog i belog kupusa.
-
a oko 20h ću da stavim da se kuva klot pasulj i posebno gulaš za đevojke...neka sutra dodaju bareni krompir, neće im pasti kruna s glave :zrika:
-
ja rostiljisao kobasice...
-
u voku sam pripremila povrće - praziluk, šargarepa, tikvice, šampinjoni, crvena paprika....lepo začinjeno, preliveno soja sosom :) milina :)
-
napravila sam pitu od pečuraka i praziluka, a deci sam spremila ćufte od piletine i restovan krompir.
-
napravila sam čorbu od celera i bundeve sa peršunom, krompir sa blitvom i pripremila sam lignje u voku.
-
ako ce se nesto baci sto je preostalo ponesi sutra kad krenes na posao da istrcim :lol:
-
Spremam podvarak i supu...
-
ti znaš da kuvaš??:misticlady:
-
Bandit, jel' ti to mene zezaš...:namcor:
Kako misliš da li znam? Još od malena, takav mi bio horoskop...:aha:
-
Pa sad si me iznenadila skroz..pa mi čak možemo i recepte da razmenjujemo..a ja mislio nemamo o čemu da pričamo..:manijak::manijak:
-
Bandit, eto nešto novo...
Nego tema @ šta si kuvao danas :hm:
-
-
Juče:
Piletina u belom sosu:
Belo meso i batak i karabatak..obariš na kratko..
pa na maslinovom ulju propržiš i staviš crni luk ( ja stavio onaj crveni) i malo praziluka i belog luka i malo šampinjona..
pa naliješ malo belim vinom da se dinsta ...so, biber i od začina peršun i nbosiljak..
na kraju preliješ pavlakom za kuvanje i staviš u rernu da se zapeče..
Od priloga grašak sa šargarepom na listićei crni luk naravno da se dinasta i pri kraju malo brokolija i karfiola..da se nebi raspao..onda dodaš malo belog vina i mleka i ostaviš da ispari veći deo tečnost..što bi kuvari rekli da redukuješ tečnost..
uz to cvekla i šargarepa rendana..sa limunom..i domaća pogače
E da sladoled torta..
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Bandit
Juče:
Piletina u belom sosu:
Belo meso i batak i karabatak..obariš na kratko..
pa na maslinovom ulju propržiš i staviš crni luk ( ja stavio onaj crveni) i malo praziluka i belog luka i malo šampinjona..
pa naliješ malo belim vinom da se dinsta ...so, biber i od začina peršun i nbosiljak..
na kraju preliješ pavlakom za kuvanje i staviš u rernu da se zapeče..
Od priloga grašak sa šargarepom na listićei crni luk naravno da se dinasta i pri kraju malo brokolija i karfiola..da se nebi raspao..onda dodaš malo belog vina i mleka i ostaviš da ispari veći deo tečnost..što bi kuvari rekli da redukuješ tečnost..
uz to cvekla i šargarepa rendana..sa limunom..i domaća pogače
E da sladoled torta..
:bravo: baš si se potrudio :)
-
napravila sam salatu od crvenog pasulja, deci sam pripremila pileće supu, batake i grašak.
-
danas ce na stolu biti paradajz corbica, pire krompir i pohovano belo meso, tortu imamo, a za salatu se jos nismo odlucile...
-
evo, sarma se završava sa krčkanjem, a treba još leću sa raznoraznim povrćem da spremim :hm:
-
juce sam spremila sarmu za danas, a sad sam ispohovala belo pilece meso, ako me ne mrzi napravicu i pire
-
pileca supica, pohovani fileti soma, mesavina povrca kao prilog, zelena salata.
-
ja ništa. možda napravim samo čorbu od brokolija kad se vrnem kući :drnd:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
ja ništa. možda napravim samo čorbu od brokolija kad se vrnem kući :drnd:
ja brokoli samo obarim u slanoj vodi, ali me zanima kako se pravi corbica. ima li negde recept?
-
možda ima. uradi pretragu, ako te ne mrzi. ako ne nađeš, reci da pišem.
lično mi je žao da bacam vodu od povrća, jer skoro sve dobro ode u vodu.
-
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
boraniju.. :sad:
ne smem ni boraniju :sad:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
možda ima. uradi pretragu, ako te ne mrzi. ako ne nađeš, reci da pišem.
lično mi je žao da bacam vodu od povrća, jer skoro sve dobro ode u vodu.
evo sta sam pronasla, interesantno zvuci, a ti mi reci je li to taj recept, bas bih skuvala sutra
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
posna čorba od brokolija
potrebno: 4 kašike maslinovog ulja, oko 400g brokolija, 3 kašike belog brašna, začin c, 2 česna belog luka
priprema: na maslinovom ulju se uprži brašno. dolije se voda (oko litar i po) i doda se isečen brokoli. kad se brokoli skuva, na kraju se ubace začini i beli luk. isključi se ringla i ostavi se da čorba odstoji još pola sata na toploti.
-
-
-
nema na čemu. javi da li ti se viđa.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
nema na čemu. javi da li ti se viđa.
odusevljena sam corbicom, hvala za recept :srce:
na kraju sam dodala kiselu pavlaku, 2 kasike, bas dobije poseban ukus, mada za one koji poste razumljivo je da ce biti bez, ali i tada je ukus odlican!
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Cruz
odusevljena sam corbicom, hvala za recept :srce:
na kraju sam dodala kiselu pavlaku, 2 kasike, bas dobije poseban ukus, mada za one koji poste razumljivo je da ce biti bez, ali i tada je ukus odlican!
da, moja deca stavljaju takođe pavlaku u tu čorbu. na isti način možeš da praviš i čorbu od tikvica, kad imaš 2 komada sa kojima ne znaš šta bi. samo tu treba malo peršuna ili ruzmarina.