e, danas ništa...ostalo je klope od juče, baš sam se naradila.
Printable View
e, danas ništa...ostalo je klope od juče, baš sam se naradila.
makarone sa mlevenim mesom, lukom i kečapom
ovde niko ne posti :sad: samo ja.
postim ja od sutra
Moji opet trazili onu kinesku hrskavu piletinu, toliko mi je lepo izlgedala u tanjiru da me nije mrzelo da slikam da mogu da se hvalim, a mozda jednom nastavim i blog o kuvanju koji mi je Lupe napravila :lol:
Atačment 5579
ovo jako lepo izgleda, fajf :bravo:
Hvala Prico, veruj mi i da je jako ukusno:) Jedino ne znam zasto to zovu Hrskava piletina kad nije hrskava uopste, ni u restoranu kad jedem, ni u kucnoj varijanti :eek:
valjda im je susam hrskav :lol:
Pileci dan danas:) Pilav sa crnim mesom a od belog mesa sam napravila gulas sa rezancima i srpska salata...Jos ne mogu da svarim,kolko sam pojela:lol:
krem čorba od tikvica i peršuna, devojkama sam spremila teletinu u voku sa povrćem i prilog im je bareni pirinač...zelena salata i to je to.
sinoć obavio paprikaš, vole klinci...
kol'ko đece imam, treba mi vojnički kazan
Boranija sa dodatkom paradajza, paprike, saragarepe, luka i kockicama belog mesa, ja volim to sve tako da spojim u jedno jelo :)
musaka :eek:
corbica od brokolija, prebranac i rizoto sa povrcem
gulaš i supa.. :igrac:
a ima i malo musake od juče.. :hm:
dinstam mladi kupus sa prazilukom i sargarepom, skuvacu paradajz corbicu, za cerku ima pohovano meso
nemam pojma sta slatko da napravim, mnogo mi pada secer...
samo sam skuvala jaja za farbanje..i praviću kolač za prekosutra.
imam neki klot kupus od juče i to može da jede ko hoće, jer ja danas nećem ništa da jedem osim malo pogače.
osim 2-3 kafe, nista :mm:
a možda metnem da se kuva sve ovo što mi treba za rusku salatu (piletina, ćuretina, šargarepa), pa da mi ostane supa :hm: ali, to ću tek večeras...mrzi me sad.
danas ću da pripremim jagnjeće pečenje, pa vaskršnji hleb, umotaću sarmice od zelja i napraviću tartar sos.
dosta sam i juče spremila, tako da sam zadovoljna - imaću vremena i malo da licnem stan za praznik :)
nista ne kuvam, mama spremila corbicu od zelja, bas mi je prijala, a za sutra skoro sve je spremno, jedino pecenje da se ispece danas i to je to :)
supu i sarmice od zelja..
ništa. ceo dan sam na poslu...ali, ima klope, za to se ne brinem baš.
upravo sam završila paradajz čorbu i ispržila krmenadle...oni neka se snađu za prilog i salatu, odoh ja uskoro na posao.
imam supu od juce, pripremljen podvarak, samo cu piletinu da ispecem na grilu i to je to
pošto nisam mogla da spavam od pola 4 jutros, pravila sam ručak - punjeno ćureće belo meso sa prelivom. lepo je ispalo, a recept ostavljam na temi :curica:
kuvam grasak i dodacu neko meso, belolucene paprike za salatu i verovatno palacinke..
Gravce na tavacke sa spanacem , rolat od spanaca za Stefana i pohovano pilece, sarena salata , dezert -ima rolat od Uskrsa
Sarmice od stavela ( zelja) , sa vrhnjem i neka salata
peceno pile, pekarski krompir, zelena salata, jafa kolac
napraviću domaću pileću supu, grčku musaku (od patlidžana) i najverovatnije zelenu salata sa rukolom....a predveče ću da ukrčkam pasulj sa suvim rebrima, ako nađem dobra suva rebra na pijaci...ako ne, uzeću ili kolenicu ili butkicu.
ostalo od juce, dodacu samo pire od spanaca
kobaje, supa iz kesice, minut pire.. :lakat:
suljpa:zrika:
e i ja ukrčkala pasulj sa rebrima...
Pre neki dan sam skuvala pasulj, natrpala u njega svasta nesto lepo, dimljeno, ali sam opustila ruku sa zacinima tako da je to ispao koncentrat pasulja, jako i slano ko otrov, evo ima ga vec treci dan, samo dolijem malo vode kad ga podgrejavam i ima da traje i traje :aha:
a ja sam u pasulj ubacila, pored rebara i dosta crnog i belog luka, i dve cepkane suve paprike...malo ljute, pa je ispao božanstven i za oko i za čulo ukusa :say:
imam neko belo pilece i mleveno junece, nemam pojma sta od toga da napravim, svaki predlog je dobrodosao, ja nesto vise ne mogu da mislim