mozda musaka sa tikvicama a mozda i ne, zavisi koliko su ovi lihvari podigli od jutros cenu tikvica po svojim budjavim marketicima :namcor:
Printable View
mozda musaka sa tikvicama a mozda i ne, zavisi koliko su ovi lihvari podigli od jutros cenu tikvica po svojim budjavim marketicima :namcor:
kuvala sam isečene butkice na kolutove, pa sam ih onda zapekla sa krompirom i slaninom :( salta od rendanog slatkog kupusa u ogromnim količinama.
ja sam napravila musaku, pala cena tikvicama :lol: a ovi moji mi narucili i za sutra opet isto...
nije od danas ..al svejedno..
kao sto rekoh juce, i danas musaka sa tikvicama, cak sam i meso sama samlela :dada:
evo, sad pravim ćuftice u paradajz sosu, sa pireom. salata zelena.
a recept za ćuftice sam videla kod onog rudolfa fon vina ili tako nekako se zove..na ''24 kitchen'' - pravi ih sa seckanim prazilukom. baš lepo izgledaju :drnd:....samo što ih pravi sa sosom od ribizla. meni se baš nešto to ne pravi, jer ne verujem da će ovi moji balkanoidi to da jedu :lol:
Prico, kaci recept negde, pa da pravim to sutra :)
nije trebalo da dodjem ovde... odmah sam ogladneooooo
ja cufte pravim po naninom receptu, do sad nisam omanula :cruz:
upravo spremam prebranac sa nekom dimljenom kobasicom, kuvam grasak za sutra, ruska salata jos malo pa gotova, mozda ispecem i palacinke ako dovoljno poludim, ako ne ima voce, mislim da je dovoljno, salata moze i sopska, moze i kupus, po zelji :cruz:
špagete bolonjeze, samo to.
punim paprike danas :drnd:
juce nisam zbog neplanirane posete mogla da pravim one cuftice, danas ih pravim i napravicu krompir pire, neka je suprotno dijeti, meni cufte bez pirea nisu cufte :)
kuvaću pileću supu, previću punjene krmenadle, krompiriće i salatu od krastavaca.
upravo odmrzavam belo meso i ne znam sta cu dalje :hm: verovatno cu kupiti smrznuti mix povrca i koji praziluk, pa ce to biti nesto corbasto... ma pojesce se, ne brinem se :lol:
napravila cufte i kupila pire za minut ili kako se vec zove
ima nešto da zbrzim u voku kad se vratim s posla, sa svinjetinom...imam file i gomilu povrća, pa ću smisliti nešto.
napraviću čorbicu od tikvica, imam salatu od crvenog pasulja, dodaću kad se vratim s posla malo fileta oslića i to je to.
nisam kuvala ništa. kupila sam roštilj plus kilo prasetine od buta :drnd: imam i ja dušu ponekad....
ja sam bila nemastovita danas, isprzila sam panirane stapice od lignji, napravila neki preliv za njih i salatu paradajz sa seckanim mladim lukom. Salata bila pun pogodak, ovo prvo manje vise...
imam prasećeg pečenja....samo ću da dodam krompiriće i dosta mešane salate :drnd:
krem čorba od karfiola, roštilj kobaje, mladi krompiri, prilog od špargli sa tartar sosm i mešana salata.
pecenje, krompirici, zelena salata.. Prico, gde kupujes sparglu i koja je cena? Ubih se trazeci je na zemunskoj pijaci...
na brzaka..
napravila sam baš dobar pasulj, sa butkicom i suvim malo ljutim paprikama...ne znam što manijak misli da je njegov pasulj bolji od mog :sad:
napravila sam neki ćušpajz (što bi rekla moja majka) - od luka, tikvica, šargarepe, nekoliko šaka mladog graška i jedne seckane paprike. posebno ću da pripremim krompir kad se vratim s posla, a meso je pripremljeno sa začinima i belim lukom.
biće verovatno one okrugle punjene tikvice sa pavlakom, to mislim da nisam dugo pravila.
ostalo mi je fila od punjenih tikvica, pa sam napravila neku čorbu sa tim mlevenim mesom i pirinčem - dodala sam šargarepu, vezu peršuna, listove od kelerabe i umućeno jaje.
...i nađoh u zamrzivaču oko 500 grama svinjskog filea, odmrzla sam to i pripremila medaljone u sosu od belog luka.
to ću da poslužim uz običan pire.
a salata će biti mešana.
supa iz kesice i pita sa tikvicama, kiselo mleko, ne volim bilo kakvu salatu uz ovu pitu, odvuce joj ukus
danas ne kuvam ništa :nene:
salate i sira i voćne salate
na ovu vrućinu ništa drugo
biće ''šareni ručak''.
to znači da ima još 2 punjene tikvice, parče filea koje ću sa povrćem da smandrljam u voku i imam salate od crvenog pasulja....pa ko šta dohvati :lol:
sad baš kuvam - boraniju putericu, pa ću da je zapečem u rerni i napraviću salatu od paradajza sa sitno seckanim crnim lukom :say:
deci večeras pravim rusku salatu :tupan:
punila sam tikvice, a sutra spremam rebarca i pekarski krompir, ko voli nek izvoli :say:
mladi grašak i pljeskavice od pilećeg mlevenog mesa. salata od paradajza.
ukrčkah za devojke gulaš sa noklicama , a lelemoodu i meni ću danas neku ćušpajz na brzaka.
sta je to cuspajz? :huh:
pa to moja mama tako zove, a to je u stvari kombinacija luka, tikvica, šargarepe i mladog krompira....možda se stavi još neko povrće, ali ovo je osnova.
pripremam to na maslinovom ulju i bude baš lep lagan posni ručak.
zvuci ukusno, mozda probam :)