Prvobitno napisano od
mihaela
Ovaj slucaj se davno desio,ali eto,zelim da ga obiljezim.Kada sam ja bila osnovac,treci razred,dobili smo novu uciteljicu,jednu krsnu Crnogorku od skoro dva metra.Bila je toliko agresivna,tukla djecu,svasta nam radila.Ko god nije dobro naucio lekciju,samari su bili neizostavni.Poslije samaranja,pocela je da tuce djecu tako sto ih izvede pred tablu,uhvati za kosu,i lupa im glavu o tablu.
Prosjek u razredu je naglo opao,jer od staha od uciteljice kada naucimo i ona nas prozove da odgovaramo,od staha i sto smo znali smo zaboravljali.Sjecam se,jednu djevojcicu je toliko udarala glavom o tablu,da joj je pramen kose iscupala.Ja sam se ko zna kako provlacila bez batina dugo...do jednom.Izvela me pred tablu,zadala zadatak.Od staha sam se oduzela,nisam mogla jednostavan zadatak da rijesim.I tada me je tako opucala dnevnikom po glavi,da me i sad boli kad se sjetim.Samo sam istrcala iz ucionice,otisla kuci i rekla roditeljima sta se desilo.
Otac je sacekao da padne mrak,docekao je negdje na putu prema njenoj kuci...Mozete pretpostaviti sta se dalje desilo...
Nikada,ali nikada vise nije ni jedno dijete udarila.