Re: Da li ljubav mora da ima neke granice ?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sagacity
Nemoj Moon...:pusi: stresirana sam...iscrpeste me ovde...:srbpla:
Ja sam saosećajna osoba i saosećam sa tom devojkom..Ne zezaj Moon bila je III godina srednje škole..Ne kažem da nije kriva, ja sam u njenim godinam neke stvari mnogo bolje rezonovala....da ne kažem posledice nečeg. Ali nismo svi isti...
Treća godina normalne, dakle ne specijalne srednje škole, pa da bi mogla da se pravda da je mentalno zaostala pa jadna nije znala šta radi...
Pri tom iz normalne porodice koja nije uspela da na nju prenese moralne postavke koje je pretpostavljam sama porodica imala....
Da je na Tajlandu, može i sa nekim od 80 godina da ide za nekih oko 50 US$ mesečno i svi hepi, al' nije....
Nismo svi isti Sagacity, ali su nam svima barem neke osnovne moralne postavke iste...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Steppenwolf
Sago, sta ce carsija reci ako se ne udas, ima da te proglase za usedelicu, kuku.
Wolf, nije ovo tema o meni..Ti otvori neku temu sa mojim karakterom pa ćemo o tome raspravljati. Ova tema nema neke veze sa mnom..
A to šta će čaršija reći? Pa osoba kao ja sigurno ne haje šta kaže čaršija, jer da hajem verovatno bih se udala do sada. Nisam ti ja ružno i nedopadljivo pače...To je više moj izbor za sada.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Narcis
Jeste, jos uvek smo u svetu Casanova a zeMske su...na putu da dobiju slicne privilegije:pusi:
Moju podrsku vec imaju:aha: al jos sam usamljen:sad:
Pa kako si ti usamljen Tibi, pa ti bi bio usamljen i u Haremu...:lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Moonster
Treća godina normalne, dakle ne specijalne srednje škole, pa da bi mogla da se pravda da je mentalno zaostala pa jadna nije znala šta radi...
Pri tom iz normalne porodice koja nije uspela da na nju prenese moralne postavke koje je pretpostavljam sama porodica imala....
Da je na Tajlandu, može i sa nekim od 80 godina da ide za nekih oko 50 US$ mesečno i svi hepi, al' nije....
Nismo svi isti Sagacity, ali su nam svima barem neke osnovne moralne postavke iste...
Ne mogu da kažem, da vaspitanje nema nekog uticaja. Ima naravno, ali se dešava da se i iz tako sredine dešavaju ovakve stvari...
Da se vratimo na temu...
Ne radi se tu o moralu, već o savesti, poštovanju i ustaljenim normama ponašanja, na kojima se ovaj svet zasniva. Čovek može kontrolisati svoje nagone, jer u suprotnom ne bismo se razlikovali od drugih bića.....
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sagacity
Da li biste ikada mogli biti sa jednom sestrom, pa posle sa drugom ili braćom..?
iskreno, sa njenom sestrom bi' mozda i mog'o, a sa drugom ili bracom dosta tesko... mislim, nikad se ne zna, al' dosta tesko... :)))
Citiraj:
Prvobitno napisano od
rile_imo_MOC
iskreno, sa njenom sestrom bi' mozda i mog'o, a sa drugom ili bracom dosta tesko... mislim, nikad se ne zna, al' dosta tesko... :)))
Dobro Rile..ovo možda ipak govori ...''da možda bi, a možda i ne bi'' sa njenom sestrom.......:lol:
Sago nije ovo ni tema o meni pa ti nista nisam rekao kad si rekla da ce moj brak biti nemoralan.
Dobro, dobro...malo smo se šalili...Biće ti super brak...
Sada da se vratimo na temu..Bez spama...
Ima braka - nema braka , odlucite se
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
nema toga više, kojice :(
niko se ne brine o kompromitaciji osobe, samo se misli da se zadovolje svoji...pa, nagoni.
upravo tako.. ljudi su izgubili kocnice i ne misle ni na sta drugo osim na sebe
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sagacity
Imala sam drugaricu u gimnaziji koja je išla godinu dana sa jednim dečkom, a zatim je nakon toga išla sa njegovim bratom još toliko i na kraju se za tog brata i udala.
Da li biste ikada mogli biti sa jednom sestrom, pa posle sa drugom ili braćom..?
Čiji je tu postupak lošiji, ako je lošiji..devojke koja je bila sa obojicom ili braće koja su prihvatila istu devojku.....?
Da li tu uvek može biti neprijatnosti, kada znaš da ti je sestra ili brat bio blizak sa nekim sa kojim si ti sada ?
Kakve su to uopšte osobe, odnosno kakav je njihov emotivno-mentalan sklop ?
Da li su takve ljubavi za osudu...?
ili su ipak za osodu ljubavi između svastike i supruga i devera i supruge..ili ni to nije za osudu ?
Da li ljubav nema granica...ili te granice ipak moraju biti negde postavljene
Ljubav ne moze da ima granicu ona je ultimativno bezgranicna.
Sto se pitanja tice to ima veze sa moralom i etikom pojedinca.
Ne postavlja se ljubavi pitanje, vec coveku.
Koliko je covek slobodan da ulazi u podrucja koja se mogu 'osudjivati'
pa i kada je ljubav u pitanju.
Primeri koji su dati su retki.
prava ljubav je vecna :raz_060: