prelepo izgleda a čim je nema više, sve je jasno kakva je bila :)
Printable View
prelepo izgleda a čim je nema više, sve je jasno kakva je bila :)
al nije ostalo ni za mene ništa, pošto nisam ručala pre frizera....opet ćem na čvarke da navalim :lol:
напунићу паприке и спремићу гибаницу вечерас...купих коре од хељдиног брашна, баш ме занима како ће испасти :pusi2:
flekice sa kupusom :vodanausta: baš me mrzi da se akam dugo po kuhinji
ево их паприке, укрчкане у рерни:
http://www.dodaj.rs/f/39/fJ/2oVZRMc3/dsc01041.jpg
касније правим гибаницу....:sojka:
sinoć spremljene pohovane šnicle:
http://www.dodaj.rs/f/2h/HK/2img2pFO/dsc0024.jpg
a sad dodajem lajt supicu od celera i šargarepe sa peršunom i pržene krompiriće...ove moje naseckale mešanu salatu....
danas će biti slatki kupus, to nismo baš dugo...sa raznim povrćem -paškanat, celer, šargarepa, tikvice....etc.
upravo se kanim da kuvam :blenta:
sataraš i šnicle :rile:
jaooo bobo, stižem :brmbrm:
jede mi se nešto čorbasto, biće krompir čorba... sa još malo šargarepe, praziluka, celera, domaće kobasice... valjda će da bidne ukusno :blenta:
sarmice od blitve
ispržila sam pileći file u voku na puteru, sa raznim povrćem (od šargarepe do tikvica), napravili mešanu salatu i to je to.
Čorba od tikvica,mladi krompirići i pileće bijelo na lešo sa začinima...I salatica naravno.:bisa:
moja malenkost će neku salatu da pobrsti na obali reke, a ostali neka se snađu :pardon:
ništa:lakat: sama sam pa ću se snaći sa nekim voćkama
Pitu zeljanicu, neke faširane šnicle (nešto kao pljeskavice)...trebalo bi dodati neke krompiriće kasnije...
I napravila žele kolač od višanja :krofnica:
piletinu i krompir gurnula u onu kesu sa začinskim biljem i imam princes krofne od juče :rile:
meni ostalo čorbe od juče :jasenka:
kupila sam pola kg očišćenog spanaća (bre, mnogo je skup....kila je 300 din :ljuta:), tako da ćem to da spremim sa pljeskavicama od piletine...a imam i ovčjeg kiselog mleka :drnd:
piletina na roštilju, evo ga ispred mene na stolu :lol: i šampinjoni :vodanausta:
Kako se spremaju pljeskavice od piletine? Ja sa ovim belim mesom ne znam šta da radim osim da ga pohujem...Tako da ću to , ako ne saznam drugi recept ;)
Spremam čorbicu sa tikvicama.
trebalo je da pravimo kotlić, ali pošto se kotlić majstor razboleo a meni se ne igra sa vatrom, biće sve to ali na ringli :pardon:
danas laganica iz voka - piletina sa povrćem, posebno pržim krompiriće i pečem paprike za salatu :P
u poslednje vreme da, jer je starija počela da jede samo teletinu i piletinu....:lol: kod njih se afinitet prema mesu menja...a ja stvarno ne mogu jednom da pravim krmenadle, drugom teletinu, trećem piletinu...meni je lično svejedno koje je meso, samo da potrošim što manje vremena na kuvanje ovih dana, jer imam mnogo da radim :mare:a piletina se brzo sprema :P
evo piletine u voku:
http://www.dodaj.rs/f/3z/5m/2BaXxmlZ/dsc00962.jpg
zaista brz i jednostavan, a zdrav ručak :P
jao, nisam videla da si pitala....ne pravim ih, anđo...ima kod nas na pijaci da se kupi svašta od piletine, pa i pileće mleveno i pileće pljeske, ćevapi, ćevapi umotani u slaninu...ma svašta...
@ tema: imam neke babure, imam sir, kajmak, jaja..missim da će da budu napunjene paprike sirom i kajmakom, pa zapečene u rerni uz paradajz salatu...
meni ostalo pilećeg paprikaša od juče i srećna sam ko kuče što ne moram za šporet danas :drnd:
danas špagete na brzaka http://www.dodaj.rs/f/2j/13O/4GcbLlcC/2/221.gif
supa iz kesice, mladi krompirići i caciki salata :vodanausta:
ništa :m: nemam pojma šta su jeli danas.
danas neka laganica (missim za mene laganica) - naručimo roštilj i napravimo salate :kreza: dosta.
punila paprikice :drnd:
skuvala grašak, onako čorbastiji sa noklicama, krmenadle i salata od krastavaca i jogurta :vodanausta:
znam da su moji naručili ribu da se pripremi i isprži u ribarnici, povrća za salatu ima dovoljno, tako da - eto.
napraviću u voku teletinu sa vrganjima, ispeći paprike za salatu.....i ima sutlijaš od 2 litre mleka :drnd: napravila sinoć, danas je divno hladan :P
e da...imala sam 2 veće tikvice i neki sir...pa sam rešila da ih napunim, al onako - da izgledaju kao čamci. zapekla sam ih u rerni i stvano su bile ukusne i lep prilog uz klopu iz prethodnog posta :P sledeći put ih fotkam, čisto da vidite kako izgleda....
restovan krompir , svinjetinu dinstanu s prelivom, salatu ( sarenu svasta ima u njoj ) i sutlijas podsetila me prica :cmok:
i da dodam, u par zdelica sa sutlijasem na dnu stavim po shaku smrznute aronije pa prelijem vrucim kad se ohladi je super jelena ga obozava stefa nece ni da okusi ....