Re: Koje boje su Vaše oči?
tako je Tibi, to je zato sto osoba sa tamnim ocima ima bar jedan dominatni alel za boju ociju, te ce u svakoj mogucoj kombinaciji sa partnerovim genotipom taj alel "prepokriti"njegove alele..da bi dete imalo svetle oci, otac i majka mogu imati tamne oci, ali svako od njih po jedan dominatni (tamni) i jedan recesivni (svetli) alel, i onda postoji 25% sansi da se kod deteta nadju ta dva recesivna i da klinja ima svetle oci(zelene i plave)..postoje jos neke podkategorije koje dovode do toga da je zelena, cisto zelena boja-najredja
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Tiberius
Zaboravila si naglasiti,,,samo u virtuelnom svetu :raz_067:
Nije samo u virtuelnom Tibi...I u RL isto :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
vidi, stvarno najviše zelenookih...nemoguće, to je najređa boja očiju...mora da se neko utripovao, ili ne razlikuje plavu od zelene.
Moje su zelenkaste. :rumenko:
I sam levoruk. :stidljiva:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zazijavalo
Moje su zelenkaste. :rumenko:
I sam levoruk. :stidljiva:
QQ, tebe sve strefilo:mrgreen: ako te bas tesi, nisi bas sam, al...to mu dodje ko isto :)
Ma, nije mi za drugo, nego će evo lepo da me ubede da statistički praktično ni ne postojim. :eek:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
Е ја имам смеђе.
Ја сам другачија од вас и раритет на форуму :igrac:
plus ja...
Ako dobro razmislis, pa i ne postojis:neutral: a statistike su tu da imaju ljudi da se namudravaju :raz_088:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Z
plus ja...
I ja,i ja,i ja :cao:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
G
I ja,i ja,i ja :cao:
jedinstveni rariteti....:pusi:
Postojim u elektronskom obliku! :mirka:
A statistike su tu da pokažu da bi ljudi bez lekarske nege živeli uvr glave još deset godina, a uz lekarsku pomoć izguraju čitavu deceniju. :mrgreen:
Nazovite forum Razbibriga za zelenooke :raz_012:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
mona
Nazovite forum Razbibriga za zelenooke :raz_012:
ne može..
vecina lopova ima zelene oci...
To je zato što zelenooki u principu imaju zelene oči. :pusi:
Rumuni imaju izraz "plavooki momci" za ruske špijune.
Na poslednjim precedničkim izborima svi kandidati su bili plavooki. :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
tako je Tibi, to je zato sto osoba sa tamnim ocima ima bar jedan dominatni alel za boju ociju, te ce u svakoj mogucoj kombinaciji sa partnerovim genotipom taj alel "prepokriti"njegove alele..da bi dete imalo svetle oci, otac i majka mogu imati tamne oci, ali svako od njih po jedan dominatni (tamni) i jedan recesivni (svetli) alel, i onda postoji 25% sansi da se kod deteta nadju ta dva recesivna i da klinja ima svetle oci(zelene i plave)..postoje jos neke podkategorije koje dovode do toga da je zelena, cisto zelena boja-najredja
Ел ти то тврдиш да мој син не може никако да има плаве очи? :(
Pa, ako ih nije imao dosad, šanse su prilično tanke. Žao mi je što sam baš ja ovo morao da ti kažem. :mrgreen:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zazijavalo
Pa, ako ih nije imao dosad, šanse su prilično tanke. Žao mi je što sam baš ja ovo morao da ti kažem. :mrgreen:
Па има их.
Ко прави руски шпијун. :undecided:
А моје тааамнеее...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
Ел ти то тврдиш да мој син не може никако да има плаве очи? :(
ne, bre Kvini :lol:
ja samo kazem da ako dve osobe sa po dva alela (nazvacemo ih AA) za tamnu boju ociju imaju dete, to dete nikada ne moz da ima plave oci (jer za njih treba aa-dva recesivna alela)
ali tamna boja ociju kod nekoga ne znaci da taj neko ima dva dominatna alela, mgu roditelji da imaju kombinaciju Aa-u tom slucaju ce imati tamne oci, ali kod deteta postoji 25% sanse da se aleli iskombinuju u aa-svetle oci
Е сад ми лакше, већ сам помислила да није моје да ме преварио, ма...