Odg: Intolerancija na hranu
I ja sam radila taj test,i mogu reći da sam saznala mnogo stvari o svojoj intoleranciji na hranu.
Jesi li praktikovala tu dijetu? ja tek pocinjem pa rekoh da pitam...
Upravo sad sam na njoj.Držim je tri nedelje,malo je teško iz početka,al mislim da je u stvari to povratak prirodi i zdravoj ishrani i ne može da škodi.
Da.. u pravu si.. od prirode smo se davno odvojili zato se i boluje...
Ja ne smem ništa suvomesnato,nikakve industrijske prerađevine, samo sveže pripremljenu hranu.I svinjsko meso nikako,ni u kom obliku :zrika:
Odg: intolerancija na hranu
Nisam radila test, ali prilično dobro znam šta mi ne godi i šta me goji...Recimo, da izbegavam peciva, beli hleb, svinjsko meso, salame, viršle i teneke budalaštine...To je nešto što mi organizam i neće, a i goji me...tako da slabo konzumiram navedeno, pogotovo svinjsko meso.
Ne znam koliko su ti testovi pouzdani i kakve efekte daje pridržavanje tih dijeta. Taman da nam kažete kasnije vaša iskustva...:)
Inače, smatram da je jako bitno unositi tečnost u organizam. Odnosno piti bar 2 litra vode dnevno. Em je odlično za ten, em ubrzava metabolizam...
ja sam pre neki dan gledao jednog poznatog lekara iz slovenije , apropo inteolerancije na laktozu..
doktor je objasnio da da intolerancija na laktozu nije bolest (osim u veoma retko), vec organizam nema potrebu za tim.
kaze, mleko se pije do godinu dana starosti i to je prirodno i potpuno je prirodno da covek izgubi volju za mlekom sa 12, 13, 14 godina.. i to ne treba forsirati kod dece.
jednostavno , dao je primer da nijedan sisar cim se odvoji od sise vise nikad ne uzima mleko i da je to sasvim prirodno, a i mi smo sisari..
naveo je i primer da samo 30 posto macaka pije mleko kad se odvoji od sise...
ja bih dao savet: jedite ono sta vam prija uz odredjenu fizicku aktivnost :)
Одг: intolerancija na hranu
мислим да је најмањи проблем јести оно што ти ''прија'' :blenta: него треба знати шта прија организму, а то ипак на неки начин одређује тест интолеранције....мени прија да попијем топло млеко, али поуздано знам да је млеко потпуно непотребно организму а некад је чак и штетно...па ипак - прија ми :kreza:
Ja sam pre nekoliko dana otkrio da sam intolerantan na gluten. Inace imam dosta ovih simptoma ustvari... odgovor je pozitivan na skoro svako pitanje iz prvog posta... skoro nedelju dana sam na strogoj LCHF dijeti i osecam se mnogo bolje samo imam problem sa zatvorom a plasim se da popijem dukolaks da ne poremetim nesto. Dugo se nisam osecao ovako dobro...kada zavrsim sa dijetom i kada sve dodje na svoje mesto, nadam se... pisacu o svom iskustvu... mozda pomognem nekome.
Одг: Odg: intolerancija na hranu
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zolton
Ja sam pre nekoliko dana otkrio da sam intolerantan na gluten. Inace imam dosta ovih simptoma ustvari... odgovor je pozitivan na skoro svako pitanje iz prvog posta... skoro nedelju dana sam na strogoj LCHF dijeti i osecam se mnogo bolje samo imam problem sa zatvorom a plasim se da popijem dukolaks da ne poremetim nesto. Dugo se nisam osecao ovako dobro...kada zavrsim sa dijetom i kada sve dodje na svoje mesto, nadam se... pisacu o svom iskustvu... mozda pomognem nekome.
куку грдни золтоне, како ћеш без спрже, мајке ти...:sad:
Drzim dijetu vec par dana i istrajavam.. Probava se vec regulisala i spavam bolje...
:g:
Odg: Одг: Odg: intolerancija na hranu
Citiraj:
Prvobitno napisano od
причалица
куку грдни золтоне, како ћеш без спрже, мајке ти...:sad:
epa vidis sprzu smem da jedem :vanja:
bas sam to i imao za veceru :eek:
Одг: Odg: Одг: Odg: intolerancija na hranu
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zolton
epa vidis sprzu smem da jedem :vanja:
bas sam to i imao za veceru :eek:
е па онда је све лакше :) само ти навали на ту дијету :)
Dijeta je odlicna i meni zaista godi...Vec se osjecam bolje a drzim dijetu tek par dana. :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
ANIMOB
Dijeta je odlicna i meni zaista godi...Vec se osjecam bolje a drzim dijetu tek par dana. :)
Godi... kako da ne godi, pogotovo ova moja... meso, jaja, riba, masno, meso :eek: i malo brokoli, kelj, zelena salata, kupus. Bedak mi samo sto moram da izbegavam vegetu :(
preporucite mi neke biljne zacine koji idu uz meso
Одг: Odg: intolerancija na hranu
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zolton
preporucite mi neke biljne zacine koji idu uz meso
пре свега, глоопо је да кажеш ''биљни зачин'' јер је зачин увек биљни :sojka:
а за месо је одличан рузмарин, бибер, бели лук, морска со (то није биљни зачин :lol:), на пилетину иде одлично сушена нана и тако ...:aha:
само, питање је шта смеш од тих зачина...ја нисам смела ништа од зачина, касам била на тој интолеранцији.
Odg: Одг: Odg: intolerancija na hranu
Citiraj:
Prvobitno napisano od
причалица
пре свега, глупо је да кажеш ''биљни зачин'' јер је зачин увек биљни :sojka:
а за месо је одличан рузмарин, бибер, бели лук, морска со (то није биљни зачин :lol:), на пилетину иде одлично сушена нана и тако ...:aha:
Prico ali ja sam musko pa se ne razumem toliko a ovamo mi pise da smem biljne zacine da jedem pa ja zato... a crni biber, beli luk, crni luk i djumbir su mi obavezni... ja inace volim beli luk i sada ga jedem u ogromnim kolicinama ali sam primetio da to ljudima smeta :lol: a bas me briga makar mi vampiri ne mogu nista :mrgreen:
Одг: intolerancija na hranu
е за ђумбир пази...читала сам да код увезеног ђумбира из индије има опсаности од постојања афлатоксина у истом...ја нисам смела ништа, осим белог и црног лука, што, мораш признати, није баш неки избор...колико год то волела да једем.
нервирало ме је што ми је со била комплетно забрањена.