Re: Vaša definicija/viđenje/shvatanje pojma Bog
Citiraj:
Prvobitno napisano od
dr.Kadžija
otvori temu pa da ti se razjasni jal je odbojno jal je odvojeno, u međuvremenu nemoj sve da trpaš u koš u koji sebe mećeš :lol:
a, jel?
znaci ti moz da spamujes, a ja da otvorim temu?
ti lupis glupost, al kad se drugi nadoveze na to-ti ga posaljes negde drugde?
pa nece moci, maleni
ima da pisem gde ocu i sta ocu
odnosno, gde mi i sta Man dozvoli :rumenko:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
dr.Kadžija
a gde kovač? nisam primetio
Šta nisi primetio?Moje vidjenje?Evo ga ovde na temi,par strana unazad :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
a, jel?
pa nece moci, maleni
Ovo je autonomna pokrajina moja. :g:
I ja baš dozvoljavam ljudima da se šale, pomalo spamuju i tako svašta nešto,
al vrlo malo.. i da je nekako vezano za temu..
Jel vam se sviđa moja priča o veri? :) :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
a, jel?
pa nece moci, maleni
:lol:...opusti se mv...i pokušaj da razumeš zez :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
dr.Kadžija
:lol:...opusti se mv...i pokušaj da razumeš zez :lol:
ti se ne zezas, ti tendencizno podjebavas nekoga
ako ti je to zezanje, vrlo ti je primitivno
ahahah, crkoh sad od smeha
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kovač
E sad u vezi teme :)
Rado bih u ovoj situaciji naveo neke kuranske stihove,ali tako bi ispalo da ne daj bože nemam svoje vidjenje ili da sam ispranog mozga,da ne razmišljam svojom glavom itd.Medjutim,stvarno,ako neko želi da shvati pojam Boga stihovi Kurana mogu da mu pomognu u tom shvatanju.A moja definicija,shvatanje,vidjenje...Postoje zakoni koje je neko uspostavio...
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kovač
Ja sam već izneo svoje vidjenje moliću lepo.
Daklem,Bog,od početka preko iskre života,pa zatim stvaranja ove naše socijalističke države,preko evolucije koja još uvek traje i koja je proces usavršavanja za ulazak u Evropsku Uniju,pa i uz odredjenu tranziciju da se ne lažemo sa odricanjem od nekih stvari a sve zarad uspešnog i konačnog ulaska u dotičnu,mislim Uniju :lol:
koje od ova dva kovač? :lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
kojica
Ovo je autonomna pokrajina moja. :g:
I ja baš dozvoljavam ljudima da se šale, pomalo spamuju i tako svašta nešto,
al vrlo malo.. i da je nekako vezano za temu..
Jel vam se sviđa moja priča o veri? :) :lol:
svidja mi se
mada je nisam procitala :rumenko:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
ti se ne zezas, ti tendencizno podjebavas nekoga
ako ti je to zezanje, vrlo ti je primitivno
ahahah, crkoh sad od smeha
kao što ti rekoh...opusti se :lol:...preciznije, skloni predrasude i opusti se :lol:
To je sve jedno bre,doktore.Proces,zakoni spadaju u taj proces,jer ne bi se mogli odvijati da nema zakona.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
dr.Kadžija
kao što ti rekoh...opusti se :lol:...preciznije, skloni predrasude i opusti se :lol:
ne mogu da se opustim, kad sam sva u (v.aginalnom) grcu kako ukljucim net :rumenko:
al fala na savetu, sigurna sam da je vrlo dobronameran
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sale
:neutral:
čemu ovakvo karakterisanje? mism jel ti cilj da vodiš dijalog sa ljudima ili ti tema služi da se iživljavaš na onima za koje misliš da greše?
i koji si ti faktor u solarnom sistemu, koje spoznaje poseduješ, pa da ocenjuješ ko je bambus zbog stava po ovom pitanju?
ti kao tačno znaš šta jeste a šta nije Bog. ono dosegao si spoznaju, sve ti je jasno. samo je još ostalo da napušiš neke papane na forumu pa da se vazdigneš na nebo.
daj, neozbiljan si.
eto, baš sam o ovome govorio u postu koji si citirao kad si rekao da će odgovori biti mimo teme.
pa stavi prst na čelo i zapitaj se čemu takvo karakterisanje. ''Bog je ljubav''...kakav je to odgovor? Koliko je nervnih ćelija aktivirano da se da takav odgovor? jedna, dve...?Pre nego što se ovako nešto izrekne treba da se kaže šta je ljubav ili šta ljubav za tebe predstavlja, pa tek onda možeš da brljaviš po opštim mestima u nedostatku nečeg smislenijeg da kažeš.
Posedujem dovoljno spoznaje da mogu nekoga da okarakterišem kao bambusa kad daje bambus odgovore na konkretna pitanja.
Nigde nisam rekao da znam šta jeste i šta nije bog, to ti se malo digo tlak, pa počinješ da pričaš kroz prizmu predrasuda o mom nastupu.
I dalje stojim iza toga da je potpuno u bambus maniru kada neko napiše - bog je ljubav, jer tu ništa nije iskazano, osim nemoći da se nešto kvalitetnije kaže na temu, jer i jedan i drugi pojam mogu imati sto različitih značenja za sto različitih ljudi. E to je neozbiljno - kad mator čovek ne ume da kaže ništa osim jednog opšteg mesta.
Ja nikog ovde ne napušavam, to si ti rekao, a ako si se sam identifikovao sa napušenim papanom, to već prevazilazi sferu mojih problema.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kovač
To je sve jedno bre,doktore.Proces,zakoni spadaju u taj proces,jer ne bi se mogli odvijati da nema zakona.
al kovač vidi...upotrebio si odrednicu - neko?...''postoje zakoni koje je neko uspostavio''...jel odatle treba da se izvuče zaključak da je bog za tebe neko? :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
ne mogu da se opustim, kad sam sva u (v.aginalnom) grcu kako ukljucim net :rumenko:
al fala na savetu, sigurna sam da je vrlo dobronameran
a vidim da ti i sise ''stradaju'' često u tom vag-inalnom grču :lol:
...naravno da je dobronameran :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kovač
Proces,zakoni spadaju u taj proces,jer ne bi se mogli odvijati da nema zakona.
Jedini zakon je zakon nepostojanja. Ništa ne postoji jer nije moglo nastati ni iz čega.
Ono što nam se čini da postoji, samo je utuk na neko drugo postojanje.
Eto. :mrgreen:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
dr.Kadžija
Ja nikog ovde ne napušavam, to si ti rekao, a ako si se sam identifikovao sa napušenim papanom, to već prevazilazi sferu mojih problema.
jao...:) najstarija forumaška doskočica ''prepoznao si se, istina boli'' lolčina. e stvarno si skroz neozbiljan.
nemoj da ljude nazivaš bambusima pošto jednako kao i oni nemaš pojma ni o čemu. mism nemam ni ja, ali bambusom mogu da nazovem samo nekoga ko je bahat i glup, a ne onoga ko izjednačava pojam ljubavi s Bogom.
ok, dosta mi je ovog palamuđenja s tobom. over.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sale
jao...:) najstarija forumaška doskočica ''prepoznao si se, istina boli'' lolčina. e stvarno si skroz neozbiljan.
nemoj da ljude nazivaš bambusima pošto jednako kao i oni nemaš pojma ni o čemu. mism nemam ni ja, ali bambusom mogu da nazovem samo nekoga ko je bahat i glup, a ne onoga ko izjednačava pojam ljubavi s Bogom.
ok, dosta mi je ovog palamuđenja s tobom. over.
verovao ili ne, ta doskočica je postojala i pre ere foruma :lol:, i to što je doskočica, ne znači da nije tačna.
nazivaj koga god hoćeš, kako god hoćeš, u svakom slučaju, nit si u stanju da (sam sebi) definišeš šta je bog, nit da definišeš šta je ljubav, te odatle proističe da je bog ljubav :lol:
Palamudio si samo ti, ja nazivam stvari njihovim pravim imenom :lol:
Citiraj:
al kovač vidi...upotrebio si odrednicu - neko?...''postoje zakoni koje je neko uspostavio''...jel odatle treba da se izvuče zaključak da je bog za tebe neko?
Neko,neko,ko je daleko...:lol:
"Neko"ne u smislu da je to odrednica za Boga.Nego "neko"u smislu da je taj za nas opisiv samo na osnovu naših shvatanja.Recimo epiteti kao"Svemogući""Gospodar""itd.Mislim da na ovoj razini na kojoj smo takav način opisa je sasvim dovoljan.
Citiraj:
Jedini zakon je zakon nepostojanja. Ništa ne postoji jer nije moglo nastati ni iz čega.
Ono što nam se čini da postoji, samo je utuk na neko drugo postojanje.
Eto.
Zazi,nisam siguran da razumem tvoju filozofiju.Ništa ne postoji,jer nešto drugo postoji?:lol:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kovač
Neko,neko,ko je daleko...:lol:
"Neko"ne u smislu da je to odrednica za Boga.Nego "neko"u smislu da je taj za nas opisiv samo na osnovu naših shvatanja.Recimo epiteti kao"Svemogući""Gospodar""itd.Mislim da na ovoj razini na kojoj smo takav način opisa je sasvim dovoljan.
...a nešto umesto neko? :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
dr.Kadžija
...a nešto umesto neko? :)
Nešto mi zvuči više kao one strašne priče za decu,sile svemira,babaroge,pajaci,kiklopi,medjedi :lol: