Inače, kad jedva probuđen sretnem prvog čoveka na ulici, taj, da izviniš, na****.
Mislim na saradnike, ne na goste. Opsujem ga, a on mi kaže: „Pa ništa nisam uradio”,
a ja mu odgovorim: „Uradićeš.”
Kusturica
Printable View
Inače, kad jedva probuđen sretnem prvog čoveka na ulici, taj, da izviniš, na****.
Mislim na saradnike, ne na goste. Opsujem ga, a on mi kaže: „Pa ništa nisam uradio”,
a ja mu odgovorim: „Uradićeš.”
Kusturica
"Danas moram da kupim nešto protiv glavobolje... cipelice... ili tašnicu... ili nešto tome slično!"
:hahaha:
Ne...nije on probudio zenu u meni ...
On je u meni probudio devojcicu i opet vratio onaj vragolasti sjaj u ocima kao kad sam imala 17 godina.
Sve sam zelela i sve sam mogla...Da bosa ponovo trcim po kisi ...da zagazim Tamis do iznad kolena ...zagrlim sva polja suncokreta i nocu placem na svojoj strani jastuka ,dozivajuci njegovo ime ....I sve to bez imalo grize savesti ili kajanja....
Njegovim ocima sam gledala svet,njegovom kozom osecala,njegov vazduh disala ! Mogla sam da placem i da se smejem u jednom istom trenutku ,da se popnem na oblake i rukama dodirnem nebo!
Volela sam ga ...samo nebo zna ,koliko sam ga volela...Bio mi je ljubav i radost i bol i ceznja i noc i dan i nesanica i san i jutro i danas...i ....a sutra ?? Ne...sutra postoji ili ne postoji ,to niko od nas ne zna ...Ne ...mi nismo imali sutra ....Sutra je pripadalo nekim drugim ljudima i zenama i sivim danima i laznim dodirima ....
Sada znam da je zivot sacinjen od trenutaka.Suvise je kratak da bi u njega stali svi prazni dani i sve izgubljene noci ...U zivotu mogu da stanu samo trenutci koji se pamte...isto toliko koliko mogu da stanu u srcu ...
To znamo svi mi koji zivimo ovaj zivot srcem....Najlepse stvari najkrace traju ali vecno zive zakopane u nasim srcima...I samo mislimo da malo zaboravimo a onda nas necije oci podsete i slucajni prolaznik i bluza u istoj boji kao njegova na fotografiji koju nam je ostavio....i u isti cas pogled nam se zazari i ruke drhte i srce lupa kao ludo....Od nekih ljubavi se nikada ne oporavimo .....
Mariana Al-Qunbar
Danas sam potvrdio onu staru,, čovek se uči dok je živ,, ispadoh glup ali naučih,najbliži te prodaju najjeftinije :raz_038:
Posle ljubavi ostaje rečenica: "Divno izgledaš, nisi se ništa promenila..." i "Javi se ponekad, još imaš moj broj telefona". Momo Kapor
Ako me prevariš jednom ti si kriv...ako me prevariš drugi put ja sam kriv
''Najlepši je užitak i najveca radost života
osecati da si ljudima potreban i drag.''
Maksim Gorki..
http://www.dodaj.rs/f/2n/wc/3LH8mCaf...6956694501.jpg
"Na bezbroj načina se može voditi ljubav fizički ali je zato duhovno vrlo skučen izbor. Obrnuto je proporcoinalan kvalitet doživljaja" --- nepoznati autor
"Jednom cu se probuditi i neces me vise boleti i nekog ce pozvati tvojim imenom a ja necu zadrhtati... Jednom ce zbog nase pesme drugi neko plakati.. Bice mi svejedno koje ti boje oci postaju kada se smejes ili o meni mislis... Jednom cu se probuditi i neces biti sve moje i necu biti sve tvoje... jednom cu se probuditi ali tada nece biti vise ni mene..."
"Kada jednom pristanete na manje od onog što zaslužujete, zaboravite koliko vredite.
A kada zaboravite koliko vredite, zaboravite i koliko zaslužujete."
Jedna rijec oslobadja nas od svih bolova i težine života: to je... ljubav. /Sofokle/
http://1.bp.blogspot.com/-092PfyTOJu...33870430_n.jpg
Mesa Selimovic
http://2.bp.blogspot.com/-tEZsizvSo8...50960884_n.jpg
"Kako su ljudi nesavrseni. U svemu. Ne mogu da zive sami, postoje samo kao jedna polovina. Drugu traze u zeni, u drugom covjeku, u lazi. Potrebna mi je ta druga polovina, a o njoj nista ne znam. Drugi covjek je zatvorena kutija i nista iz njega nece izaci ako to on ne zeli. Mi mozemo da stojimo pred tajnom danima, nista nam se nece otkriti. Nepotpuni smo a zatvoreni. Postali smo neprirodni, odvojili smo se od sebe kakvi smo bili nekad, ko zna kakvi, izgubili smo nevinost. Ljudi misle zlo jedan drugom. Trebali bi da se vratimo prirodi i njenoj cistoti. Postajao je neki filozof koji je to predlagao ljudima. Nisu ga poslusali."
Reci mi sad, kada već prošlo je sve:
časi bolni i dani dragi, lepi;
kad novi bol se starom bolu smeje;
od reči tvojih kad duša ne strepi, -
reci, da l' te je moja
tuga bolela
nekad, kad sam te mnogo,
mnogo volela?
http://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/h...15859841_n.png
njaooo :bisa:
"Kada ti kažem da te volim, to ne govorim tek onako, iz navike. Govorim ti to da te podsetim kako si nešto najbolje što mi se ikad desilo u životu...."
:hm: e lepo rečeno anđel :bisa:samo što
"onaj ko to ima njemu ne treba pričati a onaj ko nema njemu ne vredi pričati"
Važno je dopustiti nekim stvarima da odu, da nestanu. Pustiti ih i rešiti ih se. Ne očekujte da vam se vrate, da vam priznaju napore, otkriju da ste genijalni i shvate vašu ljubav. Zatvarajte krugove, ne zbog ponosa ili oholosti, već zato što se to više ne uklapa u vaš život. Zatvorite vrata, promenite ploču, pometite kuću, obrišite prašinu. Prestanite biti ono što ste bili i postanite ono što jeste.
Naš život je stalno putovanje, od rođenja do smrti. Okolina se menja, ljudi se menjaju, potrebe se menjaju, ali voz i dalje ide. Život je voz, a ne železnička stanica.
P.Koeljo
:aha:
"Jedini pravi oblik dostojanstva je kad vas nedostatak poštovanja od druge osobe ni malo
ne dotiče! Kao kad neko pljune na slapove Niagare, njihova veličanstvenost ostaje i dalje nepromijenjena."
Anthony De Mello
Некада је успех имати са ким да погрешиш.
Бане