1178 :)
"U oluji je deo grmljavine, tek mrmljanje.U samoci smo ljudi. U covecanstvu smo metez.Moja je misao gore, u samom podnozju neba."
Printable View
1178 :)
"U oluji je deo grmljavine, tek mrmljanje.U samoci smo ljudi. U covecanstvu smo metez.Moja je misao gore, u samom podnozju neba."
1179 :prkos:
"Disu uz mene zvuci drukcije zivi, a stvarni. I u svemu sam prisutan.To priroda pokusava sapatom da mi objasni na svom nemustom jeziku kako se biva sebi, sam sobom, jasan i dovoljan u svetovima bez ivica koji se zovu: samoca."
1180 :stidljiva::cmok:
"Jesam li dovoljno slobodan da sebe mogu smatrati postenim, valjanim i smirenim? Naslanjam glavu na kamen i tonem u njegovo narucje. Drvece krosnjama njuski brsti zalutala jata.Dusa vecernje rose postaje moja dusa. Telo vecernjeg umora postaje moje telo.Ne, ovo doba jos nije spremno cak ni za zemlju."
1181 :say:
"Da nema takvih u planini, i kamen bi se smeksao. Da nema takvih u planini, i izvori bi ogluveli. Da nema takvih u planini, i noci bi se uspavale. Da nema takvih u planini, ni dan se ne bi osvestio."
1182 :zvezdica:
"Verovao sam, zaista, iskreno i bezazleno, da vuk ne moze umreti.Kao sto ne moze umreti stenje, vazduh i voda. Kao sto ne moze umreti grimizni tocak promene, koji nema pocetka i ne znas gde se zavrsava."
1183 :manijak:
"Kako mu izgleda dan? Na sta mu lice noci? Jer strasno je i gresno je kad te neuko odstrele u necem gde si pravedan, pa ti se zamrse zile u cicak, trnje i korenje, a ti si pravi vuk. I jos vise od vuka."
1184 :manijak:
"I ja ricem sa vama. I krzam se. I krunim.Znam, sici cete ovamo. Mi se moramo sresti."
1185 :srce:
"Vuce, oni se boje, jer nisu nam dorasli ni slobodom ni bolom. Nas san je: nemoguce, a nepoznato – nas zavicaj."
1186 ...ja ne znam nikake stihove :(
1187 dobro jutro :) evo jedan za tebe :namigusa:
"Vrlo je važno, pre svega, da prvu ljubav umeš da izgovoris ćutanjem. Da je sagledaš žmureći. Da je oslušneš osmehom. I dotakneš šaputanjem."
1188 dobro jutro :caoo: vodolije...
"Volim te što si zaista tako, k'o i ja, balava za divne stvari." :srce:
1189 dobro jutro i tebi :)
"Svoju snagu prepoznaćeš po tome koliko si u stanju da izdržiš samoću."
1190 :zvezdica: :srce:
"Koliko ja razumem, najveća poezija je trenutak kad nisi svestan pesme. I najveći je život kad nisi svestan da živiš, nego misliš da sanjaš."
1191 :prkos:
"Da bi nadmudrio mudrost, odneguj veštinu slušanja."
1192 :kiss:
"I nauči da umeš da odživiš svoj život umesto da on tebe živi. Jer njemu je svejedno da li nas ima ili nema i da li, uopšte, i mislimo da mislimo.."
1193 :moon:
"Preleti beskonačnost i pobedi vreme i maštu, ali nikad ne zaboravi kako se korača po zemlji."
1194
1195 :kiss: cruzi :srce:
1196 naki :prkos:
1197 :sojka:
"Postoji lepota lepote. Postoji istina istine, stvarnost stvarnog, volja volje i moć moći. Postoji kretanje kretanja, razmišljanje razmišljanja. Postoji i ljubav ljubavi, sine moj."