danas nema kuvanja, idem na ćevape :hm:
Printable View
danas nema kuvanja, idem na ćevape :hm:
danas riblji paprikaš:bisa:
Kolac sa kokosom
missim da ću samo lazanju da spremim, ne mogu da se mlatim mnogo oko ručka, umorna sam.
sarma, ako je moguće za što više dana :tupan:
danas supa domaća, od junećih grudi, onda juneće šnicle sa sosom od šampinjona i barenim pirinčem, zelena salata i cvekla. imam i pitu od bundeve :drnd:
ostalo je sarme taman i za danas :prcko:
smuđ na kajmanku :bisa: i krompir salata
ćuftice od oslića, krompir salata :drnd:
pasulj sa rebarcima i kupus salata
krem čorba od tikvica i šargarepe sa pavlakom, kupila sam kilo i po prasećeg pečenja i najeli smo se bogovski :kreza:
grašak sa teletinom, salata od cvekle.
evo, upravo sam završila ''kupus sa svinjarijama'' što bi rek'o lelemood.
naime glavicu kiselog kupusa sitno sečenu izdinstam na dosta crnog i belog luka, dodam mesnata suva rebra i pola butkice.....to krčkam do besvesti, dodam lorber pri kraju i tucanu ljutu alevu papriku.
onaj kupovni sos 4 vrste sira i piletina, bareni krompir i zelena salata + tronta :rol:
dakle, moji su već slistili sinoć onaj kupus :facepalm: s tim što sam simonidi morala posebno da spremam piletinu sa povrćem (gospojica ne jede ta narodska jela :lol: )....a mislila sam da ćemo kupus imati i danas...ne vredi.
moram da smislim šta ću da spremim za ručak i danas a i sutra (jer me baš mrzi kad dođem ponedeljkom kući s posla - da spremam ručak)
videla sam juče u prodavnici onaj dodatak jelima što reklamiraju, seoski lonac :blenta: razmišljam da ga isprobam, ali ne znam ni šta mi treba za njega :hm: mada, ovo dvoje hoće reprizu jučerašnjeg ručka, ništa lakše i brže, mala spominje i lazanje... tako da ja veze blage nemam u kom pravcu da mislim kad krenem u nabavku :pardon:
javiću šta sam skuvala :lol: isti problem kao i pričalica :)
samo da javim da će biti seoski lonac :dada: zvuči veoma ukusno :jasenka:
kupila sam mlevno juneće meso i oko kilogram svinjskog za pohovanje...pa kontam da ću danas da ispohujem šnicle, ispečem krompir, napravim krem čorbu od bundeve...a sutra ću špagete, samo da dokupim šampinjone.
salata je iz turšije - paprike, krastavčići, somborke.
mislim da ću danas reprizu ona 4 sira i piletine da napravim, samo što mi je dosta krompira a ne znam šta drugo da dodam uz to :pardon:
Pržena riba, piletina sa povrćem i pirinčem, i da ispohujem belo meso ...pa ko šta voli nek izvoli...:kafa1:
špinat sa purećim bijelim mesom i salaticom od cikle
obećane špagete su skoro gotove.
kupiću oslića pa ću ga ispržiti i krompir salata uz to, ništa mi pametnije ne pada na pamet, mozak zamrznut :aha:
biće musakica od patlidžana sa bešamel sosom, čorba od paradajza...idem ranije kući s posla, jedva čekam da to ukrčkam :drnd:
Dinstano svinjsko meso sa krompirom i brokolijem ...
upravo sam završila i kiflice od kokosa...http://www.dodaj.rs/f/2I/wS/2drQaMyM/viannen111.gif
musaka i salata od cvekle :jasenka:
posni đuveč sa pečurkama, a deci dodala belo ćureće...plus turšija i cvekla.... a kiflice od kokosa su :bisa:
napraviću pitu od krompira kad stignem kući, sa korama od heljdinog brašna.
ostalo je puno musake od juče, valjda ćemo je danas dovršiti :hm:
danas će biti šnicle od šarana za mene i teodoru, a škarpina za drugo dvoje....krompir salata, pita od jabuka.
makao ili sarajevski ćevap, red je da se malo i ja odmorim od kuhinje :drnd:
domaća supica, piletina u onom sosu 4 sira, bareni krompir i šampinjoni u sosu od pavlake, fali mi nešto slatko, imam keksa, ali nešto domaće mi se jede i pravi :hm:
gravče na tavče za sutra,a danas musaka :dada: i supica od paradajza
mi smo imali danas čorbu od bundeve (posna varijanta za lelemooda i mene, devojkama je dodata pavlaka), pita od praziluka i pirinča, punjene suve paprike sa zapečenim krompirom. salata - turšija i cvekla.
gibanica i čorbica od bundeve, pesak torta
skuvala sam kupus, ništa više...ima i malo klope od juče :pardon:
devojkama samo krompir paprikaš...i opet će biti pita od jabuka :aha:
sataraš sa koljenicom
posna musaka od patlidžana i pečuraka, deci dodajem ćevapčiće. salata je od cvekle :drnd: