Мени ово ипак више личи на искушење.
Само... Прођоше генерације и генерације и ником ништа...
Мислим, животни век је тако кратак па некако испада свеједно шта човек заправо бира...
Printable View
Мени ово ипак више личи на искушење.
Само... Прођоше генерације и генерације и ником ништа...
Мислим, животни век је тако кратак па некако испада свеједно шта човек заправо бира...
ne znam...nemam iskustvo da je sve jedno...ali, to je baš skroz lično i ne svatujem nikome ništa.
Zasto bi ga Bog hteo?
kada je stvorio andjele i ljude znao je da mogu zgresiti...
Takodje nije dozvoljavao da zlo prevlada...
Zato je u drevno vreme pustio potop i tako sprecio sirenje zla...
Zlo je opet uzelo maha i nije resenje da ga tako stalno unistava i da ono stalno nastaje...
Zato je dopustio da zlo jedno vreme postoji i ima nameru da ga unisti jednom zauvek...
nakon toga zlo vise nece postojati...
oprisna je tema... ovo je ukratko...
i, kad će da ga uništi - ukratko?
Ti stvarno B verujes u svasta:krsti: ja sam presto u bajke da verujem od kad znam da su...to:)
Prva faza je Armagedon... Bozji rat u kojem ce Bog ocistiti zemlju od zla...
takodje ce unistiti i zle ljude...
nakon toga Sotona i demoni ce biti onemoguceni da cine zlo i na kraju ce biti unisteni...
zatim prema Otkrivenju nastupa hiljadugodisnja vladavina mira na celu sa Hristom kao kraljem...
za to vreme Bog ce dovesti ljude do savrsenstva i nakon tih hiljadu godina zivece vecno na zemlji...
takodje ce za vreme te vladavine biti i vaskrsavanje svih koji su u Bozjem secanju...
nakon tih 1000 god zlo nece vise postojati...
E mojne pretiš ti Mona? :kojote:
hoću tad, to je tačno....to mi dođe kao da kažeš da će jednog dana da udari neki meteor u Zemlju, pa će sve da nas rasprčka....možda bude, možda ne bude...ima učenja i o tome.
Nije ucena ako ti za dobro svog deteta mu objasnis da te treba slusati da ne bi izgubilo zivot...
tako i Bog nas zove da mu se priblizimo da bi smo ziveli... vecno... jer smo stvoren ida zivimo vecno...
SMRT je uvedena kao kazna za greh i SMRT ce biti unistena... od strane Boga...
Паааа... Није само смрт ту, знаш...
Наше тело је такво да природно стари.
Свашта ту мора да се доведе у ред да људи не би умирали.
Ал ондак имамо други проблем.
Проблем плодности.
Мушкарци и жене ће бити вечно плодни, а како је сваки вид контрацепције зло...
Или ће то бити само ти људи, који неће моћи да се размножавају...
u vecnosti nece biti vise razmnozavanja...
A uostalom to ce videti Bog kako ce urediti...
Kontracepcija nije zlo... i normalna je...
To je crkva nametnula kao greh...
Bog moze lako da kontrolise razmnozavanje kao i da ga spreci...
Zemlju treba napuniti a ne prepuniti...
Ne postoji ni jedan problem koji Bog ne moze resiti...
Pitam ko overava garancije. Šta tebi nije jasno?
Zapravo, vas dve za*eravate temu. :)
Kad pogledamo ... fakte (:mrgreen:) vidimo sledeće.
Zemlju je bog stvorio kao centar univerzuma. Sve Sunce, Mesec, pa i sve ostale zvezde sa svojim planetarnm sistemima, stvorene su jedino kao "videla" to jest svetiljke koje treba da omoguće život na zemlji i orijentaciju pijanim mornarima.
E, ondak je bila ta bitka. Samozvanog Moninog apsoluta napala je jedna trećina nezadovoljnih podanika pod vođstvom zvezde Danice. U judeo-rišćanskoj tradiciji ovo se predstavlja kao pobeda. A pobeda je bila žešća :mrgreen: Nešto kao kosovski boj il forsiranje Neretve. :)
Jerbo, pobunjenici su uspeli da zauzmu ključnu tvrđavu - Zemlju i bog samo skakuće okolo i ždere se jer nema šta da radi. U tom smislu organizovao je petu kolonu u obliku rišćana, a pre toga je u nekoliko navrata pokušao desantom da osvoji izgubljenu teritoriju. Al je dobio po ušima i sad je miran.:pusi:
Zazi, sve si to lepo objasnio, nako...citko i razumljivo za neupucen svet. Samo, missim, ono s Armagedon. El to samo nesto gde se davljenik za slamku vata il...si zaboravio da pomenes:raz_088: Znam, tesko je neznalicama u detalje nacrtat, al pokusaj:)
Armagedon. Da...
Ukratko, plan je da se Zemlja napadne sa četeri strane konjičkim odredima. Nije ni važno ko će da pobedi jer:
Који победи даћу му да седне са мном на престолу мом, као и ја што победих и седох с Оцем својим на престолу Његовом.
(Otkrovenje 3.21)
ii, u prevodu: baš me briga ko će da pobedi. Poješću onog koji izgubi. :mrgreen:
Ne zna se. Da je tako sigurno, ne bi izgubio ni prvi put. :)
Ne bi mu trebala ni pta kolona.
:mirka:
Rimljanima 16:20
20 A Bog mira satrće Sotonu uskoro pod noge vaše. Milost Gospoda našega Isusa Hrista s vama!
:trepp:
Znaci, mir je satiranje:raz_088: iz ovog aspekta mi puno toga jasnije:neutral:
To je Pavlovo lično mišljenje. :pusi:
Za koje se pokazalo da nije ni tačno. jer "uskoro" znači "za ovog naraštaja!", a ne 15 milijardi godina kasnije. :)
Ne brinite Bog ne kasni.... :trepp:
odoh :cao:
Kada bi satro Sotonu, onda bi se pokazala njegova prava priroda.
Sotona stoji između nas i koncentracionih logora u kojima će preživeli biti tovljeni za božju trpezu.
Da ljubav i dobrota... :srce:
Bog ce zauvek unistiti zlo :cao: