Podvarak ...svi su bili odusevljeni:raz_125:
Printable View
Podvarak ...svi su bili odusevljeni:raz_125:
Ćuretina i krompir,ispečeni u rerni.Salata paprike sa bijelim lukom.
sinoć ukrčkala sarmu i punjenu suvu papriku....to će biti za danas i sutra.
nisam kuvala ,
pekla jagnjeću sarmicu :bisa:
otac to voli ,a ni ja ne manišem :lol:
Ni ja nisam nista kuvo. Nera spremala rucak danas.
naiđoh ne divan ribić...oko kile težak...pa se sad krčka supa. napraviću još sos od paradajza, bareni krompir s peršunom i salatu od kupusa :)
a po podne knedle sa šljivama :)
Iako mama kuva, ipak znam sta cu jesti :) junecu domacu supicu, a kupila mi je cak i srz kosku (tako je ja zovem, ne znam pravi naziv) pa cu da mazem srz na lebac, sos i rinflajs, a posle neka njena piletina u sosu od sampinjona...njamm :bisa: sve sto ja volim, kao da sam ja kuvala :)
šnicle, ćebapčići, pomfrit, supa...
e cvekla je malo okasnila... biće sutra za salatu..
a je l se kaže ćevapčići ili ćeBapčići...:huh: da ne živim u iluziji.
ima još rinflajša od juče, samo ću dodati krompir pire ili pirinač, videću kad se vratim s posla...a ima i salate od kupusa :)...a ima i knedli sa šljivama :)
jarence.. :ruca:
pire, supa, salata od cvekle i salata od pečenih paprika
kolači..
sebi sam ispekla skusu koju sam u slast pojela uz baren krompir, a ovo dvoje ce dobiti dinstane junece snicle i isti taj bareni krompir, za salatu barena paprika.
e, ja sinoć opet ukrčkala ono što sam pre dve nedelje, jer moram dosta da radim i ne mogu mnogo da se mlatim kuvanjem - dakle, pasulj sa špic rebrima i oko 40 komada sarme sa slaninom i suvom paprikom.
valjda će da potraje do subote :huh: jedu kao mećava, neka su žive i zdrave :)
pasuljčić... :duh:
Meni sam skuvao krompir corbu sa gljivama. Neri dinstanu svinjsku dzigericu, restovan krompir i mesani prilog od povrca a moleru Honzi svinjske vypecke (numem da prevedem :rumenko: ) u biber sosu sa knedlikama. Honza dobio Pepsi lajt a Nera Budvar pivo nepasterizovano pola litre. Kostao me rucak sa baksisom 300 kruna. :jede:
(Vypecki su komadi mesa kao za gulas ali veci. Bukvalan prevod = Ispeceni :sad: )