Prvobitno napisano od
Bisernica
Pa ,loše u sujeti je prekomerna doza ,koja nije u skladu upravo sa onim standardima.
preterana sujeta dovodi do konflikta pojedinca sa pojedincem ili pojedinca sa društvom ,a neretko dovodi i do konflikta unutar same jedinke.
Imati svoje JA nije stvar sujete ,već stvar svesti o sebi ,ali ako neko ima svoje ja ,i ako je ono pod uticajem korisne doze sujete,tada to nikako ne može biti problem,već samo korist pojedincu ,a preko njega i celom društvu,ma kako beznačajno zvučalo.Imati svoje ja ,znači osećati ljubav prema sebi ,a čovek koji ima razvijeno osećanje ljubavi prema sebi,on poznaje osećanje ljubavi prema drugome.
Hraniti sujetu tuđim postupcima ,ne znam kako je moguće ,jer tuđi postupci nisu stvar kojom se hranimo ,ako govorimo o sujeti i našem ja u pozitivnom smislu.
Sujeta se hrani (u negativnom smislu),laskanjem ,dodvoravanjem,snishodljivošću ,servilnošću i linijom manjeg otpora,a na osnovui ovog možeš zaključiti da su tuđu sujetu spremni hraniti upravo ljudi koji nemaju svoje JA,ili beskičmenjaci.