Re: Како састављате крај с крајем?
pa on nije poljoprivrednik prico..on je rentijer..izracunaj sama kako..ako ima 35ha,u jednom ha ima lanac i tri frtalja,u sremu racunaju na jutra ,ali je to istovetno .ako je dao u arendu,ove godine je bilo 12oe lanac i obicno traze novac unapred njemu je to isplaceno...ako je pogodio u naturi,ne zanima ga koliko je dobio poljoprivrednik,on uzima 30 procenata otprilike srednjeg prinosa u tom mestu i stavlja u ambar..ili proda.i bas ga briga,moze da gaji curke,ima vremena za bastu,a dobio je i subvenciju od drzave iako nista nije ulagao ,jer se subvencije isplacuju vlasnicima.njega ne zanima ni da li je bio grad,na nekoj parceli,da li je negde plavilo,kolika je klijavost semena zvucnih imena-pako-,lg-,romansa,skupih jer su americka i francuska,a zp i ns instituti svetskog glasa unisteni,nije ga zanimalo da li je u ruskom vectackom djubretu-an-pola gipsa i kreca umesto azota i ne znam sta jos..veliki posednici sa preko 100ha mogu da izvuku korist..svi ispod 50 ha,kojih je najvise sa poljoprivredom zivotare.on ne prica celu pricu.moji seljaci,ljudi koje znam,nikad ne kukaju sto rade,vec sto nema konkretne zarade.
jeste, mikili....al, nije to njemu s neba palo....i ima manje od 50 ha, a ti kažeš da takvi životare.
pričao ne pričao celu priču - mi se često čujemo i ne vidim da se mnogo žali....bar ne više od mene :lol:
ma uostalom nije ni bitno prico,sve je stvar situacije i kako je ko iskoristio sanse.naravno da mu nije palo s neba.tu ima mnogo nijansi,u sremu je jedna situacija,u banatu druga..mozda je covek neke godine imao prinos,pogodila se cena,lepo prodao,pametno ulozio...kao i kod drugih delatnosti ,kad gledas da jedna firma radi dobro,a druga zivotari...samo sam htela da vam nekako predocim kako strasan odnos ova drzava ima prema poljoprivredi,prema seljacima,i da nije sve tako jednostavno ili nije onako kako bi trebalo da bude.
to znam...ali, odnos je svuda strašan....koliko jedan hirurg treba da uči i šta sve da preživi da bi radio za nominalnu platu? posle ga krive kad uzme ispod ruke....to nije opravdanje za krivično delo, ali se zna koliko mora da se trudi da bi postao hirurg.
dakle, prema svima se država odnosi kao prema robovima....a mi treba sad negde da ne razmišljamo o tome, da plaćamo poreze, režijske troškove, da pokušamo da budemo zdravi u glavu i telesno i još da rađamo decu.
pa što je mnogo - mnogo je za ovaj moj malešni mozak.
tako...ne secam se kad sam kupila nesto za sebe .....eto tako :aha:
joj, samo oktobar da prođe....valjda će biti lakše u novembru :tupan:
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/v...o+120.000.html
Bez dugova: Lepo živeti po srpskim standardima znači dobro se hraniti, otplaćivati kredit na vreme, ići na letovanje i zimovanje, ponekad izaći u pozorište ili bioskop i odgajati jedno dete.
jedno dete....:qq:
Narodna banka i zvanično je objavila upozorenje MMF-a da je fiskalni deficit Srbije veći nego što je bilo dogovoreno. Ako aktuelna Vlada neće, nova će morati da poveća PDV da bi zakrpila rupu u budžetu. To je procena ekonomista, a trgovci posle toga najavljuju poskupljenja.
http://www.prva.rs/sr/video/info/ves...bora/9475.html
:(
samo ne znam odakle ce vise da nam oderu kuzu, sve su skinuli :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Cruz
samo ne znam odakle ce vise da nam oderu kuzu, sve su skinuli :)
aaaa....nađe se izgleda uvek još malkice za dranje :lol:
Lepo ce da uvale kosku sledecima koji dodju na vlast...:ljut:
e što se toga tiče, i njima su bile koske uvaljivane :lol: