-
Re: Najbolji Srpski teniser svih vremena NOVAK DJOKOVIC
Trijumf Novaka Đokovića u Melburnu posle neverovatnog finala i gladijatorskog duela sa Rafaelom Nadalom zadao je još jedan zadatak novinarima širom planete - da nađu prave reči za opisivanje borbe koja je trajala skoro šest sati - 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5), 7:5.
Španski "As" uz fotografiju razočaranog Nadala svoj izveštaj otvara naslovom "Jedan šampion, dva heroja". "Marka" se takođe slaže da je Nadal heroj, ali uz najboljeg tenisera sveta stoji epitet - nadljudski!
Madridski "El mundo" u naslovu ističe da je Novak bio "neosvojiva planina" a izveštaj počinje konstatacijom da "Đoković ostaje kralj i na početku 2012."
"Srbin je naterao Nadala da udje u teniske knjige moderne ere, od 1968, koji je izgubio tri uzastopna Gran-slem finala, sva tri protiv "reketa iz Beograda". Poslednji poraz je najbolniji jer je došao posle agonije koja je trajala 5 sati i 53 minuta u najdužem lfinalu, za 39 minuta dužem od polufinala Nadal - Verdasko iz 2009. Đoković je pobedio iako je između petka i nedelje na terenu proveo 10 sati i 47 minuta i imao dan odmora manje", navodi "El mundo."
-
"Eurosport" piše da je Đoković slavio u epskom meču u Melburnu.
"Ovo će se pamtiti kao jedno od najvećih finala u tenisu. Nijedan igrač nije želeo da poklekne suočavajući se sa baražnom paljbom i mecima koji su stizali sa osnovne linije", piše "Eurosport".
Dodaje se da je "Novakova moć da konačno utiša Nadalove pokušaje dokaz zašto je on bez pogovora broj jedan tenisa".
"Nije čudo što su njih dvojica morali da sednu tokom ceremonije dodela pehara", piše "Eurosport".
"Skaj" navodi da je Srbin pobedio Nadala u najdužem finalu u istoriji grend slemova uz naslov "Kralj Đoković suvereno vlada".
Komentator britanske kuće "BBC" i nekadašnji najbolji teniser Ostrva Džon Lojd je meč nazvao neverovatnim.
"Pričali smo o Novakovoj veličini tokom prošle godine, ali ovo je najvažniji duel u njegovoj karijeri. Dobiće ogromno poštovanje svih ostalih igrača zbog toga što je sa Nadalom mogao da se bori do ovakve iscrpljenosti. Mislim da ni sam ne veruje šta je uspeo", piše Lojd.
-
-
-
-
-
-
Rod je uspeo da uzme sva četiri grend slema u godini, što govori da je to dostižan cilj, rekao je Novak posle osvajanja Australijan opena šetajući po Melburnu sa novim peharom.
http://razbibriga.net/imported/clear.jpg
PROŠLE godine slavio je Novak Đoković titulu u Melburnu uz ćirilicu i trubače, sa celim orkestrom u svlačionici, dok je ovog puta, posle šest sati borbe na terenu i trijumfa nad Nadalom, pobedničku himnu izveo u solo tački. Uzeo je električnu gitaru u ruke i prašio čuveni hit rok grupe AC-DC "Hajvej tu hel", pevajući poznate stihove u društvu članova stručnog tima i najbližih prijatelja.
Udar adrenalina doveo je do toga da Nole tek ode na odmor oko pet ujutro i sklopi oči na svega par sati u šampionskoj noći. Posle toga je morao da ispunjava obaveze prema organizatoru Australijen opena i slika se sa "Norman Bruks" pobedničkim peharom, u "Karlton gardensu", jednom od parkova u centru grada.
- Uh, čoveče, baš sam umoran - bile su prve reči Novaka, kada su ga mnogi zamolili da im ponovo otpeva nešto od AC-DC. - Nemam više snage da slavim, ni da pevam. Radije bih otišao u krevet.
U prvim trenucima nakon što se probudio telo ga je podsetilo na sve ono što je prošao u duelu sa Špancem.
- Osećam bol svuda u telu. Adrenalin je još tu, a i dalje sam veoma uzbuđen zbog svega što sam doživeo ovde u protekle dve nedelje, a posebno onog u finalnoj noći. Pun sam radosti, ali i dalje nisam skroz svestan šta se sve dešava oko mene.
http://www.novosti.rs/vesti/sport.29...tignem-Lejvera
-
Pilić smatra da je Đoković u velikom finalu, odbranom titule protiv Nadala, pokazao da je klasa za sebe i da u ovom trenutku nema pravu konkurenciju.
- Novak je pokazao da je fizički, psihički i tehnički broj jedan na svetu. Pobediti Nadala posle skoro šest sati igre, i to posle onakvog petog seta, za to je trebalo imati izuzetno jaku psihu. Španac je u završnici dobio krila, ali je Đoković ipak uspeo da se vrati. Novak je, po meni, mnogo talentovaniji u odnosu na Nadala. Rafa je igrač koji se bori kao zver i koji je fizički izuzetno jak, ali, i pored svega toga, on zavisi isključivo od Đokovića. A kada zavisiš od nekoga, jasno je da je taj bolji igrač od tebe. Nadal može dobiti Đokovića, ali samo kada Đoković ima loš dan - kaže Pilić.
On ističe da je razlog Novakove dominacije veoma jednostavan.
- Novak je bolji iz prostog razloga što on u svojoj igri ima dve strane i njegove lopte su mnogo duže u odnosu na Rafine. Španac ima nešto kraće udarce sa spinom, koji Novaku dozvoljavaju da pravi tempo. Đokovićeva igra ima veću težinu i nije slučajno što je Rafa sedam puta zaredom izgubio od Novaka. Koliko god se borio, on u svakom poenu oseća težinu Novakove lopte. Nadal je sjajan u defanzivi, ali to je ujedno i jedino što može da radi protiv Đokovića. Od deset poena Nadal se u osam brani jer Novakovi udarci imaju daleko veću prodornost i dužinu - zaključio je Pilić.
http://www.pressonline.rs/sr/sport/t...ju%C4%87i.html
-
Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini, a u Vestminsteru u Londonu na svečanosti koja je upriličena za tradicionalnu dodelu nagrada - srpskom teniseru pripao je trofej Laureus.
Novak je iza sebe ostavio ostatak nominovane konkurencije, u kojoj su bili fudbaler Barselone Lionel Mesija, sprinter Jusein Bolt, košarkaš Dalasa i nemačke reprezentacije Dirk Novicki, vozač Formule 1 Sebastijan Fetela i biciklista Kadel Evans.
Ova nagrada, koja se još naziva i "sportskim oskarom", dodeljuje se od 2000. godine, a uručuje je fondacija Laureus, koja je u 2011. izdvojila oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 državi.
http://sport.blic.rs/Tenis/209818/No...portista-sveta
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini, a u Vestminsteru u Londonu na svečanosti koja je upriličena za tradicionalnu dodelu nagrada - srpskom teniseru pripao je trofej Laureus.
Novak je iza sebe ostavio ostatak nominovane konkurencije, u kojoj su bili fudbaler Barselone Lionel Mesija, sprinter Jusein Bolt, košarkaš Dalasa i nemačke reprezentacije Dirk Novicki, vozač Formule 1 Sebastijan Fetela i biciklista Kadel Evans.
Ova nagrada, koja se još naziva i "sportskim oskarom", dodeljuje se od 2000. godine, a uručuje je fondacija Laureus, koja je u 2011. izdvojila oko 40 miliona evra za pomoć mladim sportistima u 91 državi.
http://sport.blic.rs/Tenis/209818/No...portista-sveta
e bas mi je drago, zasluzio je svaku pohvalu :dada:
-
Teniser Novak Đoković dobiće Zlatnu Karađorđevu zvezdu prvog stepena za izuzetne zasluge u predstavljanju Republike Srbije, a odlikovanje će mu dodeliti predsednik Srbije Boris Tadić, piše beogradska štampa.
U kabinetu predsednika Srbije, Tanjugu je potvrđeno pisanje štampe da će Đoković dobiti Zlatnu Karađorđevu zvezdu prvog stepena.
Kako je rečeno u kabinetu, imena dobitnika odlikovanja i medalja povodom Dana državnosti Srbije biće zvanično saopštena danas.
Zlatna Karađorđeva zvezda prvog stepena je najviše priznanje Srbije i dodeljuje se prvi put od kako je pobovo uvedeno 2010. godine.
http://www.politika.rs/rubrike/Drust...tepena.lt.html
-
Zasluzio je! Najbolji ambasador nase zemlje do sada!:)
http://www.youtube.com/watch?v=7qNx2NJ_pNU
:srce:
-
srce naše veliko :) novače, svaku sreću ti želimo :bravo:
-
Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je luksuzni privatni avion kojim će moći da putuje na turnire širom sveta.
Đoković je postao ambasador kompanije "Bombardier", trećeg najvećeg proizvođača aviona na svetu i više neće morati da čeka u redu na redovnim letovima.
Filijala čuvenog "bombardera" iz Kanade ustupiće srpskom teniseru model "lirdžet 45", koji će mu biti na usluzi kad god bude želeo. Reč je o letelici srednje veličine, koja košta 11,5 miliona dolara i ima mesta za osam do 10 putnika.
"Putovanje ovim letelicama pomaže mi da nađem ravnotežu između intenzivnog rasporeda putovanja, obaveza igranja na ATP turu i pojavljivanja u javnosti između toga. Fan sam 'Lirdžeta' dugi niz godina i imaju fantastične avione", rekao je Đoković, koji u drugom kolu mastersa u Indijan Velsu igra protiv kvalifikanta Andreja Golubjeva iz Kazahstana.
http://sport.blic.rs/Tenis/211316/Djokovic-dobio-privatni-avion
-
Đoković prvi Srbin u emisiji "60 minuta" na CBS
Najbolji teniser sveta Novak Đoković prvi je Srbin koji će gostovati u čuvenoj emisiji "60 minuta" na američkoj televiziji CBS.
Emisija je snimana krajem prošle godine i predstavlja dokumentarac o Đokoviću i njegovom životu.
Ekipa CBS-a pratila je srpskog tenisera na mnogim delovima sveta, a kadrovi emisije snimani su na sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", kod Novakovog dede Vlade na Banjici, kao i prvog trenera Jelene Genčić.
Reč je o jednoj od najcenjenijih emisija u svetu, koja se emituje od 1968. godine i godišnje ugosti samo jednog aktivnog sportistu.
Đoković je govorio o detinjstvu, prvim danima druženja sa reketom, ratu u bivšoj Jugoslaviji, bombardovanju 1999. godine i kako su takve okolnosti uticale da danas bude najbolji na svetu.
"Bombardovanje je bilo zastrašujuće iskustvo za dečaka koji sanja da postane teniski šampion. Dva i po meseca budili smo se svake noći između dva i tri ujutru zbog uzbuna. Pokušavam da se sećam tog vremena po nekim pozitivnim dešavanjima. Dobra strana je bila, recimo, ta što smo manje išli u školu, a više smo se družili sa reketom", ispričao je Đoković u emisiji.
On je dodao da je upravo tada dobio novi motiv, jer se kod njega i njegove porodici "probudila glad za uspehom".
"Mi, kao Srbi, morali smo težim putem da dolazimo do uspeha, zbog prošlosti i istorije kakvu smo imali. Morali smo dublje da kopamo od ostalih", istakao je Đoković.
Jedan od dečačkih snova koji je ostvario bilo je osvajanje Vimbldona.
"Kada je meč završen, pojeo sam komadić te čuvene trave i tada su mi kroz glavu prošle slike iz detinjstva, svega onoga što sam prošao. Uspomene na prvi teniski teren na kojem sam počinjao, dane u Beogradu... Bilo je prelepo", ispričao je Đoković.
Emisija "60 minuta" biće prikazana u noći između subote i nedelje, u isto vreme kada Đoković igra prvi meč na turniru masters serije u Majamiju od 1 sat ujutru protiv Kipranina Markosa Bagdatisa.
http://www.youtube.com/watch?v=wSyA0K9Y29U&feature=player_embedded
Izvor: Blic Online
-
Đoković: Ja sam dokaz da ništa nije nemoguće
Intervju sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem, koji je emitovan u izuzetno cenjenoj emisiji "60 minuta" na televiziji Si-Bi-Es (CBS) izazvao je veliku pažnju i mnogobrojne pozitivne komentare u Americi.
Đoković je prvi Srbin koji je gostovao u emisiji "60 minuta", a u razgovoru sa autorom Bobom Sajmonom pričao je o odrastanju, njegovom odnosu sa prvim trenerom Jelenom Genčić, važnosti osvajanja titule na Vimbldonu i uloge heroja i uzora mladima u Srbiji.
Amerikanci posebno ističu Đokovićev prijatan osmeh i pozitivan pogled, čak i kada je govorio o nekim od najtežih trenutaka u njegovom životu kao što su treninzi tokom NATO bombardovanja.
"Ja sam primer da ništa nije nemoguće. Kada sam imao sedam ili osam godina i govorio da želim da budem najbolji teniser sveta, većina ljudi se smejala jer su mislili da nemam ni jedan odsto šanse, a ja sam ipak to uradio", rekao je srpski teniser u emisiji.
Autor emisije ističe da je on primer kako se većina velikih sportista formirala u ranom uzrastu, a da su do vrha došli zahvaljući izuzetnoj veri i velikom radu na trenizima.
"Jedino dobro tokom bombardovanja bilo je to što se manje išlo u školu, a više se igrao tenis. Bio sam gladan uspeha", rekao je Đoković.
Kao ostvarenje svog sna on je naveo osvajanje Vimbldona prošle godine.
"Osećao sam se kao u raju, jer sam baš na Vimbldonu uspeo da ostvarim dva sna, da osvojim turnir i postanem svetski broj jedan", kaže Đoković.
Srpski teniser je kao poseban trenutak u svojoj karijeri naglasio osvajanje Dejvis kupa sa reprezentacijom Srbije, jer je "poseban osećaj podariti trofej svom narodu".
Koliko je taj uspeh veliki najbolje govori podatak da teniseri kao što su Ivan Lendl i Mats Vilander nikada nisu osvojili Dejvis kup.
U emisiji se podseća da Đoković u Srbiji uživa status nacionalnog heroja. Za razliku od drugih sportista koji su odgovorni samo za svoju karijeru, Đoković je svestan da je najbolji ambasador svoje zemlje.
Kao veoma važan faktor na putu do vrha, Novak je istakao veru u sopstvene mogućnosti.
"Samopouzdanje je u jednom trenutku možda i presudno. Kada sam gubio od Nadala i Federera shvatio sam da moram da više verujem u sebe i da nemam strah od pobede. Imao sam previše poštovanja prema njima, ali kada sam taj pritisak savladao, uspeo sam da ih nadmašim", rekao je Đoković i izrazio nadu da će u narednih nekoliko godina dominirati svetskim tenisom.
Emisija je snimana krajem prošle godine, ekipa CBS-a pratila je srpskog tenisera na mnogim delovima sveta, a kadrovi emisije snimani su na sportskom centru "Milan Gale Muškatirović", kod Novakovog dede Vlade na Banjici i prvog trenera Jelene Genčić.
"60 minuta" je jedna od najcenjenijih emisija u svetu, koja se emituje od 1968. godine i godišnje ugosti samo jednog aktivnog sportistu.
http://sport.blic.rs/Tenis/212116/Dj...-nije-nemoguce
-
Novak Đoković večeras juriša na novu titulu u Majamiju. U finalu najjačeg masters turnira sezone, takozvanog „petog grend-slema”, sa druge strane mreže stajaće Škot Endi Marej, četvrti reket sveta, čvrsto rešen da sa novim trenerom Lendlom razbije dominaciju velike trojice. U konačno prijatnom za nas terminu, od 19 časova, naslućuje se izuzetan meč.
Ko je najbolji teniser današnjice videli smo, ne žaleći dve neprospavane noći, u prvim setovim Đokovićevih mečeva sa Davidom Fererom i Huanom Monakom. I mada su strani mediji više pažnje posvećivali drugom, odlučujućem setu – kada je Đoković u oba meča gubio servis pri vođstvu 5:4 – nova strategija prvog reketa sveta pokazala se kao efikasna i svima dala na znanje koliko još aduta nosi u džepu.
U polufinalnom sudaru sa Monakom, Srbin je doslovce ponovio recept za Ferera. Nikome od njegovih potencijalnih rivala, pa ni Mareju, nije bilo lako da gleda ono što je snašlo Monaka: zastrašujući početak, bez predaha ili zastajkivanja na servisu, potpuno usredsređena pažnja i vrhunska promena udaraca koji klize santimetar gore ili dole po linijama.
Ko je pomislio da Novak ne može da ponovi savršeni prvi set iz četvrtfinala, ponovo je bio zatečen, bez daha. Protiv Monaka je „blic krig” imao još jednu važnu dimenziju – potpuno je zanemela temperamentna argetinska publika koja je svog ljubimca nosila protiv Rodika i Fiša, zasenivši tada brojnije domaće navijače u Ki Biskejnu.
Novak je ovim jurišima jasno dao na znanje da sve može kad hoće i kako hoće. Ne samo da je ponovio onih 6:1 protiv Ferera, nego i popravio na 6:0, a vreme od pola sata još skratio, mada ga servis nije približno slušao kao protiv Španca.
Ono drugo lice Đokovića sa kojim je mukotrpno dovršavao oba meča – protiv Monaka još duže i teže – ne treba nikoga da zbunjuje ni zabrinjava. I u jeku veličanstvene prošlogodišnje forme imao je Novak česte setove odmora, kada je delovao bezvoljno. Nekad je počinjao oprezno, a nekada zastajao u drugom setu, kad bi u prvom bio potpuno nadmoćan.
A, sada su motivacija i forma najboljeg tenisera sveta tempirani na period od kraja maja do početka avgusta, kada su na programu Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre. Sve pre i posle toga daleko je manjeg značaja.
Realno je pitanje šta najboljeg na svetu može da motiviše posle ponižavajuće nadmoći i 6:0, ukoliko nema „instikt ubice” ili neizmirene račune sa rivalom. U mečevima sa petim na svetu Fererom, i 21. Monakom, takvih motiva nije bilo, a posle savršenog prvog seta ništa više nije moglo da zadovolji ili razbudi daleko boljeg na terenu.
Zanimljivo je da je u oba meča Novak ispuštao pobedu na svoj servis, a zatim bivao ubedljivo bolji u taj-brejku. To je verovatno bio period novog naleta adrenalina, za 7:1 protiv Ferera i 7:3 u meču sa Monakom. Na drugoj strani mreže, tada je rivalima konačno pucao sistem, načet poniženjima iz prvog seta.
Bez obzira primeni li Đoković i protiv Mareja strategiju početnog juriša – svestan rizika i nerviranja doživljenih u završnici mečeva –novi pristup mu je pomogao da dođe do finala bez ijednog izgubljenog seta. Mada Majami nije u grend-slem kategoriji, Đokovićev uspeh već sada može da se meri činjenicama da je u eri najjače konkurencije u novijoj istoriji tenisa Federer pao protiv Rodika, Del Potro lako izgubio od Ferera, Marej jedva prošao Tipsarevića, a Nadal predao polufinalni meč zbog nove povrede kolena. Među modernim gladijatorima tenisa, Novakova igra i strategija do finala delovali su najzdravije.
Retko se događa da finalista preskoči dva meča zbog predaje rivala, a na Marejovom putu to su bila dva veoma važna stepenika, Miloš Raonić i Rafael Nadal. Nije sada bitno da li će to pomoći ili odmoći Škotu, čiji su mečevi sa srpskim vršnjakom uvek uzbudljivi. Marej je kazao da je sa Ivanom Lendlom spremio iznenađenja za Đokovića, Nadala i Federera, i da mu je žao što u polufinalu nije imao prilike da ih primeni. Videćemo to, verovatno, večeras, kao i sva moguća iznenađenja koja Novak još može da priredi.
M. Kovačević
http://www.politika.rs/rubrike/sport...onakom.lt.html
-
-
Novak među najuticajnijima na svetu
IZVOR. B92 | NK
Novak Đoković nalazi se među kandidatima za listu najuticajnijih ljudi na svetu u izboru magazina Tajm.
U glasanju učestvuju svi posetioci interenet stranice tog lista, a među kandidatima su poznati političari, glumci, pevači, reditelji, novinari...
Glasanje se završava u petak, a rezultati će biti objavljeni 17. aprila.
„Đoković je istorijsku 2011. završio kao prvi teniser sveta sa zaradom od 12.6 miliona dolara, tri Gren slem titule (Otvoreno prvenstvo Australije, Vimbldon i Otvoreno prvenstvo SAD) i savršenim skorom od 6-0 protiv Rafaela Nadala u finalima. Nakon što je pobedio Nadal u teniskom klasiku u finalu Australijen Opena početkom ove godine, najveći zabavljač među teniserima je na četvrtinu puta da postane prvi igrač od Rod Lejvera koji je u istom trenutku vlasnik sve čtiri Gren slem titule“, piše Tajm.
Među kandiadtima su i pevačice Adel i Lana del Rej, državna sekretarka SAD Hilari Klinton, glumci Džordž Kluni i Rajan Gosling, voditeljka Opra Vinfri... Kompletnu listu možete pogledati ovde, a za Novaka Đokovića glasati ovde.
-
Tužne vesti sačekala je Novaka Đokovića u Monte Karlu - preminuo mu je deda po ocu, Vladimir, u 83. godini.
Novaku je preminuo deda koji je bio dugo bolestan, a za koga je teniski kralj bio izuzetno vezan i u čijoj je kući na Banjici odrastao pre nego što je krenuo da korača stazama svetskog tenisa.
Tužna vest izuzetno je pogodila Novaka na treningu pred meč sa Aleksandrom Dolgopolovim u okviru trećeg kola Monte Karla, koji je on napustio u suzama.
Titulu koju je najbolji teniser planete osvojio u Majamiju je posvetio upravo dedi Vladimiru.
-
Evo baš pogledao noleta protiv berdiha. Pomeo ga opet
-
Đoković: Oženiću se spontano
Odgovarajući na pitanja fanova preko svog zvaničnog sajta, Novak Đoković, između ostalog, rekao da će se oženiti spontano, da mu je osvajanje Vimbldona najveći uspeh, a poraz u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu najteži poraz u karijeri.
Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je da mu je devojka Jelena velika podrška i da će spontano i zajednički doneti odluku o trenutku kada će se venčati.
"Ljubav je veliki pokretač i Jelena i ja ćemo odluke vezane za našu budućnost doneti spontano", rekao je Ðoković odgovarajući na pitanja fanova putem svog zvaničnog internet sajta.
Ðoković je otkrio i da mu je trijumf na Vimbldonu najsrećniji trenutak u karijeri, a da je poraz od Rafaela Nadala u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu najteži.
On je ponovio da su mu Rolan Garos i Olimpijske igre u Londonu na vrhu liste prioriteta za 2012. godinu.
Na pitanje zašto insistira na "dropšot" udarcu, Novak je rekao:
"I sam sebe često iznerviram zbog toga. Igrao sam mnogo napetih mečeva u karijeri, ali volim izazove i to je ono što me privlači", poručio je Ðoković.
Najbolji svetski teniser od četvrtka se nalazi u Madridu, gde od ponedeljka učestvuje na Mastersu i na novoj "plavoj šljaci" brani trofej osvojen prošle godine.
(Tanjug)
-
Spektakl. Tako bi u najkraćem mogao da glasi izveštaj sa novog antologijskog meča srpskog i francuskog tenisera, koji su dizali publiku na noge ne samo na tribinama stadiona “Filip Šatrije”, već i sve one ljubitelje tenisa širom planete koji su tokom maratona uživali u čarima belog sporta. Na kraju je gledalište, koje je sve vreme bilo uz domaćeg igrača, moralo da pozdravi i najboljeg na svetu.
Neverovatni Đoković je još jednom pokazao ono što mu je i donelo lidersku poziciju na ATP listi prošle godine, neverovatnu smirenost u najtežim trenucima. Dve uzastopne meč lopte za rivala. Pa potom još dve. Tajac na tribinama u iščekivanju toliko željene pobede pretvorio se sva četiri puta u nevericu. Novak se izdigao iznad težine zadatka, maestralnim potezima izborio nastavak meča u toj, po Congu kobnoj četvrtoj deonica, a onda pokazao koliko je spreman. A po svemu viđenom - spreman je za ostvarenje sna, kompletiranje sva četiri Grend slema.
Isprva je, međutim, delovalo da će zadatak biti obavljen sa manje nerviranja i više lakoće, ali 6:1 u prvom setu za Novaka kao da je razbesnelo njegovog suparnika. Završnice oba naredna seta pripale su, brejkovima, francuskom teniseru, koji je u narednom stigao do pomenute četiri meč lopte. A kada je njih rešio u svoju korist, Đoković je uputio pogled Congi koji se jedino može opisati rečima “Ok, dosta je bilo. Sad si moj”.
I bio je. U petoj deonici na terenu stadiona “Filip Šatrije” održan je čas tenisa. Gotovo bezgrešan. San o osvajanju trofeja je produžen, i to na impresivan način. Smirenošću u teškim momentima, odlučnošću u finišu. Tako se i postaje šampion. A Novak nas je samo podsetio da on to već jeste.
izvor: www.blic.rs
-
Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je veoma uzbuđen zbog učešsća na Olimijskim igrama u Londonu, posebno zbog toga što će nositi zastavu Srbije.
"Svi smo mi veoma uzbuđeni zbog Olimpijskih igara u Londonu, tog veličanstvenog sportskog događaja i suvišno je pričati koliku mi čast predstavlja da nosim zastavu", izjavio je Đoković.
Među stotinak srpskih reprezentativaca, koliko se očekuje da učestvuje na u Londonu, Novak je među glavnim kandidatima za osvajanje zlatne medalje.
Njegov kolega Janko Tipsarević, koji se nalazi na osmom mestu ATP liste očekuje medalju na OI u paru sa najboljim srpskim dubl igračem Nenadom Zimonjićem.
Trenutno najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović takođe je izjavila da joj je veoma važno takmičenje na Olimpijskim igrama, ali da za sada u prvi plamn stavlja uspeh na Vimbldonu.
Olimpijske igre u Londonu održaće se od 27. jula do 12. avgusta.
-
a tako me nervira njegova igra.... oni visoki spinovi ubijaju, stalo mislim da ce u aut..
ali... njegova igra nervira i njegove protivnike, heheh, a to je jedino bitno...
-
-
Novak o eventualnom osvajanju Rolan Garosa:
"Tu i tamo pomislim na istorijsku priliku. Trudim se da svaki meč odigram maksimalno i da ne mislim previše unapred. To je pravilno razmišljanje. Danas sam odigrao najbolji meč na turniru i to me raduje. Ako osvojim trofej, valjano ću ga proslaviti".
-
Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je neuspeh na Rolan Garosu pojačao njegovu ambiciju da osvoji Vimbldon.
"Prošle godine sam osvojio Vimbldon i postao najbolji teniser sveta. Lepo je vratiti se na mesto uspeha, imam ambiciju da odbranim trofej i nadoknadim propušteno na Rolan Garosu", rekao je Đoković.
On je u egzibicionom meču pred Vimbldon pobedio Endija Mareja sa 6:4, 6:4.
"Taj rezultat nije merodavan, igrali smo relaksirajuć, trening meč radi pripreme. Uvek je lepo igrati protiv Endija, meni je značilo jer nisam još igrao na turnirima na travi ove sezone. Potrebno je prilagođavanje zbog razlike u podlozi, šljaka je najsporija, trava najbrža. Zadovoljan sam razvojem i tempiranjem forme. Dobro kontrolišem igru, osećam se dobro na travi i biću spreman", rekao je Đoković.
On je u prošlogodišnjem finalu pobedio Rafaela Nadala sa 6:4, 6:1, 1:6, 6:3 i osvojio prvi trofej na Vimbldonu.
"Mislim da još nisam pružio sve što mogu na Vimbldonu. Uvek želim bolje, jer je tenis moj život, zaljubljen sam u ovaj sport, sve sam mu podredio. Motivacija mi je najmanji problem, uvek hoću da napredujem i osvajam turnire", zaključio je Đoković.
Prvi reket sveta otvara takmičenje na Vimbldonu u ponedeljak duelom sa Špancem Huanom Karlosom Fererom.
-
-
Incident se dogodio dok su trenirali u Londonu, u sklopu Olimpijskih igara.
Novak je stavio limenku na glavu, koju je Šarapova trebala da pogodi, međutim ona je promašila i loptica je pogodila Novaka u međunožje.
Dok se on previjao na travi od bola, Šarapova je pored njega umirala od smeha.
http://www.youtube.com/watch?v=dJk-vp4cxoo&feature=player_embedded
:ljuta:
-
Srpski teniser Novak Đoković priznao je da je Švajacarac Rodžer Federer trenutno bolji, ali i da želi ponovo da se vrati na prvo mesto na ATP listi.
"Biti broj jedan je veliki motiv za mene. Ne mogu da lažem, želim opet da budem na toj poziciji. Ipak, Rodžer trenutno zaslužuje taj status, osvojio je Vimbldon i igra dobro. Mi činimo jedan drugog velikim igračima", rekao je Đoković loklanim medijima.
Đoković (10.870) zaostaje 475 bodova za Federerom, a u slučaju odbrane titule u Torontu smanjio bi razliku na 75 bodova.
Federer je početkom jula osvojio sedmu titulu na Vimbldonu i posle dve godine vratio se na prvo mesto ATP liste.
Srpski teniser trenutno se nalazi u Torontu, gde u ponedeljak od jedan sat posle ponoći igra u finalu Rodžers kupa protiv Francuza Rišara Gaskea.
-
Srpski teniser Novak Đoković odbranio je titulu na Rodžers kupu u Torontu pošto je u finalu rano jutros pobedio Francuza Rišara Gaskea sa 6:3, 6:2.
Đoković je na turniru bio prvi, a Gaske 14. nosilac.
Đoković je pre ove pobede zaostajao 475 bodova za Rodžerom Federerom na ATP listi, a pošto je odbranio titulu u Torontu smanjio je razliku na 75 bodova.
Masters turnir u Torontu, igrao se za ukupan nagradni fond od 2,64 miliona dolara.
-
-
Sve je delovalo sasvim obično za Novaka Đokovića: jedan klasičan otvoreni trening, pred klasičan pohod na odbranu jedne velike titule. Ipak, trening pred početak US opena obeležio je nesvakidašnji događaj: prosidba. A ona nije stigla od očekivane osobe već od jednog dečaka.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YcJL48wTcNE#!
Vežbajući servis, Đoković se posvetio radu u manje ili više tihom okruženju, iako je trening bio otvoren, pa su brojni gledaoci stigli ne bi li videli do skora najbolje rangiranog tenisera na svetu.
Odjednom se sa tribina začuo dečji glas. Na engleskom je upitao Novaka: "Hoćeš li da se udaš za mene?"
Publika je počela da se smeje, a Đoković je mališana koji je to uzviknuo pozvao da siđe do terena. I ne samo to. Ovom dečaku, opremljenom za tenis a očigledno i vičnom "belom sportu", Đoković je ukazao čast pustivši ga da servira nekoliko puta, jednom čak i dok je sa druge strane bio najbolji srpski teniser svih vremena.
izvor: www.blic.ra
-
Naš najbolji teniser i njegova fondacija organizuju dobrotvornu aukciju 12. septembra. Među gostima Dona Karan, Endi Garsija, milioneri iz Amerike, top modeli....http://www.novosti.rs/upload/thumbs/...nole_620x0.jpg
KADA Novak Đoković pozove, najpoznatija imena Sjedinjenih Američkih Država spremna su da pomognu. Naš najbolji teniser, u ime svoje humanitarne fondacije, prirediće dobrotvornu večeru u Njujorku, neposredno po završetku Ju-Es opena, 12. septembra u jednom od elitnih lokala u centru grada.
U planu je da se organizuje aukcija, na kojoj će biti skupljana sredstva za decu Srbije. Novak se, naime, opredelio da svoj humanitarni rad posveti ulaganju u programe ranog obrazovanja i obnovu i izgradnju vrtića.
Među gostima će biti veliki broj uglednih zvanica iz sveta sporta, modne industije, biznisa, ali i više filantropa, poznatih po učešću u dobrotvornom radu.
Prvi među njima je Novakov lični prijatelj, Ronald Barkl, američki poslovni magnat, čije bogatstvo se procenjuje na 3,2 milijarde dolara. Mesto na aukciji zauzeće i Endi Garsija, čuveni holivudski glumac, koji se proslavio ulogama u filmovima "Kum 3", "Okeanovih 11", "Kada čovek voli ženu", "Nedodirljivi"....
Đokovićev predlog da se uključi u ceo događaj rado je prihvatila i jedna od najvećih modnih kreatorki na svetu, Dona Karan, vlasnica istoimenog brenda, takođe poznata po dobrotvornom radu. Novakova gošća biće i prava modna institucija, urednica američkog "Voga", Ana Vintur (godišnje zarađuje 2.000.000 dolara), zatim Poljakinja Anja Rubik, jedan od najtraženijih top modela današnjice.
Dolazak na večeru potvrdili su i Mo Stojnović, prvi čovek kompanije "Jana voda" za američko tržište, kao i Milutin Getsbi, filmski producent, poznat i po tome što je na jednoj od ranijih dobrotvornih aukcija, kupio Madoninu belu akustičnu gitaru za 300.000 evra. Potom joj je vratio, kako bi se njena deca igrala i svirala baš na ovom instrumentu.
Cilj aukcije i, uopšte, misije Novakovog fonda je da se pomogne deci, time što će im se omogućiti da razvijaju i ostvaruju svoje potencijale u bezbednom, kreativnom i lepom okruženju, i da, što je više moguće, zaborave na teškoće sa kojima se suočavaju.
izvor: www.novosti.rs
-
Humanitarna fondacija Novaka Đokovića prikupila je na dobrotvornoj večeri u Njujorku 1,4 miliona dolara pomoći za decu Srbije. Najbolji srpski teniser, ujedno i počasni predsedavajući fondacije, bio je noćas domaćin ovog humanitarnog događaja, gde su na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti učestvovale ugledne ličnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života SAD.
http://www.blic.rs/data/images/2012-...ver=1347532404
Đoković: Privatni teniski meč sa top modelima Sašom Kneževićem i Anjom Rubik
Kako je rečeno Tanjugu u fondaciji, najveće i najzanimljivije nadmetanje učesnika aukcije, kojom je rukovodio Endi Bus, vladalo je za privatni teniski meč sa Đokovićem, koji su predstavili Anja Rubik i Saša Knežević, čuveni top modeli.
Na prodaju su bile i karte za Madonin koncert po izboru i šansa za druženje sa pop divom, zatim skupoceni Odemar Pige sat kom je cenu dizao slavni teniser Džon Mekinro, kao i partija golfa sa holivudskom zvezdom Endijem Garsijom (prodaju vodila Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka).
- Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom večerom fondacije. Iako ona postoji već pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršku ranom obrazovanju dece, pre svega u mojoj Srbiji. Ovakvim događajima skrećemo pažnju javnosti na probleme koji imaju sva društva i ja se zahvaljujem svima koji su učestvovali i pruzili podršku - rekao je Đoković.
On je rekao da će fondacija u saradnji sa UNICEF-om pokušati da donese sreću i radost deci.
- Ono što moja fondacija i ja želimo je da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da pokušamo da omogučhimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, bolju ishranu i obrazovanje. Ovo je prvi ovakav događaj u organizaciji fondacije i svi smo veoma uzbuđeni zbog toga - dodao je srpski teniser.
http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/342...ja-Nik-Vujicic
-
-
-