nista :raz_088: idem u grad uvece pa cu jesti nesto u gradu :trepp:
Printable View
nista :raz_088: idem u grad uvece pa cu jesti nesto u gradu :trepp:
I Haski se rani isto samo uveče. :)
Pa normalno da samo sediš u kuću. Beli lukac ubija društveni život. :raz_128:
Hobotnica na srpski način
Sastojci:
1 malo prase (do 15 kg )
1 veća hobotnica (cca 2 kg )
krompir
Priprema:
Dok se prasence vrti na ražnju, hobotnica se kuva sa krompirima u puno vode i posoljeno. Kad je hobotnica gotova, a prase ispečeno, izvade se krompiri, voda prolije, a hobotnica baci mačkama i kerovima, da ne zaj**avaju dok se jede. Prase servirati uz hladno pivo.
danas rebarca na roštilju i gomila salate sa sirom.
a ja moradoh pasulj sa rebarca suva i paprika lucena za salatu:)
samo pileća salata sa ananasom i rendana šargarepa s kupusom i majčinom dušicom kao prilog.
dezert - hladne dinje i lubenice.
Samo za sebe-škembiće.:)
paprike :)
i stek i paradajz i sir
pasulj sa suvim mesom. fin letnji obrok:lol:
Znači nedeljni ručak.Pilence krompirići.
kupila sam kilo junetine...biće gulaš, meni se čini.:)
juce: paprike i pohovane tikvice i paradajz i sir sam skuvala :lol: ...a danas gulash sa junetinom ( nocas sam ga do 2 kuvala samo da se zna kako sam vredna ) ... eto Lilasta :lol:
za sutra - boranija.
Girice u ulju, onako seljački, bez viljušaka. I pivo. Girica ostalo, piva nije. :lol:
baciću nešto na roštilj i gomilu salate ću da napravim....eto.
Danas nisam kuvala ništa ....ja sam se kuvala :mirka:
najvise volim ovako da kuvam kao ovih dana...odlazim na ruckove sa prijateljima..,eto danas je bilo jako lepo na jednom splavu na Dunavu...riba,salata,mnogo salate...bevanda i eto...skoro pa kao na moru,samo mi je nedostajao onaj miris i ukus soli
danas ću čorbu od kelerabe sa mileramom, krmenadle sa krompirom i salata od pečenih paprika.
napraviću punjene paprike, zapeći ću ih rerni, a posle ih zaliti mileramom. eto.
e ja danas tek treba da kuvam a nemam pojma sta
za sutra je gotova salata od crvenog pasulja. dodaću sutra samo blitvu i ribu.
pošto će mi danas biti potrebna kuhinja za spremanje 2 torte, samo ću da ispržim kranjske kobaje i da napravim salatu od pečenih paprika...sira ima, dinje ima.....dosta.
samo sataraš, jer je petak.....a ćerka, kojoj je rođendan, izvešće društvo večeras negde...tako da ne moram da se mnogo potresam oko ručka. torte juče su me dokrajčile :)
spremala spagate
skuvala ih iscedila
isprzila slaninu i seckane paprike
posebno napravila sos od paradajza za spagete iz kesice a moze i bilo kakav...
plus kecap ko voli
i na kraju stavila kackavalj ili parmezan...
odlicno je :trepp:
E, ja se sa nekim drugaricama više ne viđam zbog ovakvih tema za razgovor... kuvanje, deca, muževi, posao...
Kao da morate svaki dan da kuvate... Zamisli svaki dan da razmišljam šta ću da kuvam... ili još gore, da neko to od mene očekuje.
ja ni ne kuvam svaki dan nesto posebno... nekad jedem u gradu kad izadjem...
al obicno spremam uvece nesto za jelo, kada sam kuci...
danas nisam kuvala, jela sam u gradu...
a da kuvam volim i da izmisljam recepte... i hranu spremam na razlicite nacine... :trepp:
danas snicle u belom vinu i belim lukom
sta nisam:raz_076:
przila krompirice i posebno iseckanu papriku przenu i virslu na kolutice...
i paradajz uz to...
..danas juneća supa domaća, sa domaćim rezancima (nisam ih ja mesila:))...rinflajš, baren krompir i paradaiz sos...uz to crni hleb
sa raznim semenkama...zove se bakin hleb, odličan je:)
lidercino... vim das' aktivan na ovoj temi :lol: