ručaćemo lazanju...ćerke prave :namigusa:
Printable View
ručaćemo lazanju...ćerke prave :namigusa:
nisam ručala danas, za večeru šta prvo od konzervi dohvatim iz frižidera :lol:
Neki smućkuriš...malo kobaje,malo mesetine,krompir,šangarepica,grašak,paprika,para dajz,kukuruz,lukac:tupan: i to sve u pekać i gotovo :onajede:
raviole sa sosom od gorgonzole i ruzmarina
danas imam mnogo toga da obavim, pa smo se dogovorili da za ručak imamo dostavu od ''asia food''-a...svi volimo tu vrstu hrane, a nije skupo za količinu hrane koju dobijemo.
ukrčkan sinoć prebranac po hilandarskom receptu (maslinovo ulje, paradajaz, pored standardnih sastojaka)...ali sam dodala suva rebra :lol: imamo pečene paprike...biće super ručak.
pohovano belo meso, pohovan karfiol, čušpaiz od tikvica i turšija, pileća supica naravno
синоћ смо се договорили за ћуретину с млинцима, па ето...
polpete sa slatkim kupusom, zapečene u rerni, za salatu kratko dinstani brokoli i šampinjoni uz dodatak preliva od senfa, limuna, ruzmarina, pavlake, tiramisu :curica:
Krompirici i kupus salata.
svašta nešto :kreza:
mislim da ćemo dimeljenu pastrmku sa krompir salatom...imamo i salatu od cvekle
Cufte sa pire krompirom.
Mnooogo pohovanih tikvica, krompirice i sopsku salatu, omiljeni letnji rucak :jasenka:
lubenice
posle piva
verovatno ću da napravim punjene paprike
supica, pohivane šnicle, grilovane tikvice, krompir, salata, (paradajz, paprika, luk maslinovo ulje u tragovima)
lubenice, torta (voćna)
Bice neka bela corbica sa povrcem, pita sa tikvicama, paradajz i svakome po kiselo mleko uz to, zivele tikvice :jasenka:
danas grašak sa raznoraznim salatama (mešana, pečene paprike, belolučene tikvice)
Dimljenu pastrmku, sopsku salatu, cokoladnu tortu
ručaću :dada:
neku papazjaniju sa mesom,krompirom,šangarepicom,tikvicama :vodanausta: i naravno luka,crni i beli :balavi:
još ništa,al namjeraavam na lazanje :drnd:
Špagete
pošto je stigao ekspres lonac, danas ćemo da ga testiramo pasuljem i suvim mesom, logično
napraviću juneću supu, posle samo dodam paradajz sos i bareni krompir....za salatu - cvekla, zelena...a čiz kejk ima :g:
znam da će ovi moji nemaštoviti ukućani tražiti piletinu i krompiriće :aha:
ako nađem zelje na pijaci, biće sarmica...ako ne nađem.....:hm:
rasturena sarma sa svezim kupusom . za salatu nisam sigurna, desert takodje, a i ne mora
ps nismo jos rucali , krcka se
sinoć je krčkan podvarak sa dimljenim butkicama, tako da je ''problem'' današnjeg ručka rešen.
Neko je rucao samo dinstanu pa proprzenu svinjsku dzigericu i kolac od vishanja, a neko gulash od dzigerice i crnog luka kog smo naocarima za sunce cistili :lol:. Odavno nisam gulash spremala.
prebranac sa slaninom i kobasicama i cveklu, malo crnog luka uz to, tako da ni pas neće da priča sa mnom :lol:
neko lazanje sa mlevenim mesom , neko tost :roll: ne jede svako lazanje :ljut:
:hm: nesam još ručo, furam tost dijetu :jede:
tj ne jem ništa čak ni tost
punjene paprike :cm:
Danas piletina i mladi krompirici u rerni i celer salata :bisa: zasladicemo se jagodama
Oslic i prebranac za nekog , za nekog samo salata , a neko je jeo sendvice .
Nismo rucali jos ali pri kraju je selsko meso
Nikad bolje pohovano belo meso, po nekom receptu sam spremila, restovan krompir, paradajz salata sa lukom, i tiramisu :vodanausta: