pa ja sam opustena, ko kaze da nisam, samo pisem ono sto mislim :huh:
Printable View
pa ja sam opustena, ko kaze da nisam, samo pisem ono sto mislim :huh:
ja odgajam decu kruz, i rekoh da sm malog jednom izlemala upravo jer sam se isprepadala do krvi
ali nisam rekla da je zasluzio, niti da ga je to naucilo pameti..
to je sustinska razlika
cak i tad, njemu tako malom, sam kasnije rekla da mi oprosti sto sam ga izlemala, da sam se uplasila, i da to vise nikad ne sme da uradi jer ce se povrediti..i razumeo me..
Jako.
Zato su tu oni koji nas vole i koje mi volimo, da bi lakše prošli kroz sve nevolje.
Izletela sam i ja jednom mami na ulicu. Vozač je jedva stigao da zakoči. Toliko
se pogubila da nije imala snage ni da me izgrdi, a ne da me bije. Mene je strah
koji sam tada osetila naučio pameti.
zato dete mora da bude svesno posledica određenog postupka...
recimo, ja sam mom mlađem stavljala ruku na vrelu ringlu... bio je jako uporan. starijeg je drmala struje... ok je to kada su mali, u nekoj određenoj meri. da sam ih izlemala, ne bi ništa skontali.
problem je kada su stariji i kada ti taj model ponašanja postane normalan, uobičajen... ne tebi, nego onako uopšteno pričam.
dete šamarom shvata samo da je pogrešilo, retko i u čemu. i zna za sledeći put da će dobiti šamar, ali i dalje nije svesno onoga od čega ti strahuješ.
mog malog je naučilo pameti...
posle je zastajao i na ivičnjaku od parkinga
veoma je vazno da deca shvate zasto se na grub nacin sa njima postupilo. moja cerka je, kao i miretov sin, shvatila... i dan danas kada o tome pricamo sama kaze koliko je pogresila i da razume kako sam se u tim trenucima osecala
moja cerka puni 20 za mesec dana, dobila je 2 samara do sada, shvatila da je ono sto je uradila, a ucila sam je suprotno, pogresno, tako da ja kazem da pojedinoj deci nisu dovoljne reci i kaznjavanja da bi shvatila sta je ispravno a sta ne.
ja ne verujem šta čitam.. :sad: pa više se ni životinje ne dresiraju batinama...
kako god, ja sam rekla ono sto se desilo i razloge koji su doveli do toga, smatram da sam ispravno postupila i od toga ne odustajem, pa makar me ceo svet proglasio za loseg roditelja, a to nisam :)
a kako biste kaznili dete kada vas ucestalo laze? i sta mislite koji su razlozi da to cini?
Ko da misli. Treba im odseći jezike, pa da viš kad će više da slažu.. :lakat:
a ako im ponovo narastu jezici kojo? :hm:
ne vidim razlog za benavljenje...
deca isprobavaju matorce do krajnjih granica
nekad se mora naglasiti da je granica pređena
benavljenje.. :hm: vrlo korekntno..
Pa život je surov i to deci treba jasno pokazati. Na primer, vratiti Dušanov
divljački zakonik. :dada: Svaki roditelj napamet da ga nauči.
ma nastavi da se puvaš, zabole me...
samo hoću da kažem da deci više godi jasnoća, nego muljanje
ne treba... al znala sam da zveknem ponekad :mm: i znam da je to bilo za njihovo dobro :mm: vredilo je :mm:
Mire isprobava moje granice. :haha:
Sreća te sam ja jedan obrazovan i civilizovan roditelj. :jasenka:
ako mislis da ja nisam, ok...
tvoje misljenje
da ti dam jmbg, pa da zoves socijalnu sluzbu, cetvoro dece je u opasnosti
medjutim, moje misljenje je da su oni koji napadno size protiv "tuce", najopasniji roditelji
pardon, sljapkanja
takvi ce koristiti sve svoje mentalne moci za ponizavanje i maltretiranje dece
ja nekad podviknem, znao sam i da "sljepnem', ali nikad nisam skoncentrisano maltretirao dete drugim metodama
naprotiv, cim se izduvam, a to je jako brzo, otvoreno porazgovaram o svim segmentima "akcije i reakcije"
otišao si u drugu krajnost... svi smo mi nekad u životu udarili dete.
ako znaš da je ono pogrešilo, znaš i za sebe, ne tražiš opravdanja...
strašno bi mi bilo da ih udarim i da mi ne bude krivo, da kontam taj vid 'vaspitavanja' kao ispravan...
ja to vec rekoh
zivi smo ljudi, dakle-nismo savrseni
upravo spremnost da se izlozimo pred decom i da kazemo da smo pogresili, je vrlo vazan deo vaspitanja
ja nse ne secam povoda.
secam se samo da sam ih mrzela
to nije secanje koje zelim da moja deca imaju
bio sam i ja besan, naravno...
pa sam se dozvao pameti
bili su u pravu
ahhahahhahae pa ja se nisam dozvala pameti
naprotiv, i dalje sam pravila sam pizdrije, samo da ne znaju
pa sam osim da pravim pizdare, naucila i da lazem
znas, neko se rodi ko vrba pa mozes da ga savijas koliko oces.
a nekog savijas i on samo pukne jednog dana
nisu deca ista
nismo mi isti
Sa ove tačke gledišta smatram da ih ne treba tući, ali ko zna kakva ću majka da budem :sad:
Inače nisam živčana, nervozna, ne može baš svaka sitnica da me iznervira, niti imam naviku da na bilo kom drugom iskaljujem svoje neraspoloženje ili ljutnju, ali opet...ko zna kakva ću majka da budem.
Treba da se zna ko je roditelj a ko dete. Baš često mogu da se sretnu primeri gde dete od tek koju godinicu diktira pravila u kući. Ima posebne, tvrdoglave dece i ako ne postoji drugi način da se nešto dokaže:ljuta:
Uglavnom kad vidiš roditelje te brezobrazne dece sve ti bude jasno:(
Samo da dodam...od mame sam dobijala batine pre i posle jela i ne zameram, jednom ili dvaput se sećam da je postojao opravdan razlog, ono ostalo jok...tata me "istukao" jednom, plakala sam dva dana.
Ali stvarno, mene da nisu tukli ja ne znam šta bi bilo:krsti:
treba razlikovati ćušku u vaspitne svhre (da dete ne odleti pod auto i slične sztvari) i premlaćivanje
normalno da se ništa ne postiže ako se dete, svaki put kad dođe kući, prvo istuče,pa onda da priča šta je bilo u školi npr
i to svaki dan
to je zlostavljanje
Mene otac izbijao jer sam u školi palio sveske
Послато са K01A уз помоћ Тапатока
Čim primetite da liče na Vas.
Vala jadan
ПоÑлато Ñа K01A уз помоћ Тапатока
Ja tučem sina
Tuci bilo koga ili bilo sta ? Ludost, posebno ne decu . Postoje milion nacina da ih urazumite .
ako ne možeš da izdržiš povuci se, kao i u ratu
nemoj da se tučeš sa jačim niti da tučeš slabijeg
Batina je iz raja izasla