Re: Svoje drvo pronadji...:)
LESNIK-IZUZETNOST-sarmantni,skromni,puni razumevanja,ostavljaju utisak na druge,borci za soc.pravdu,u drustvu omiljeni,osecajni,ali komplikovani ljubavnici,iskreni ,tolerantni,uvek znaju sta je pravicno.
:sojka:
Citiraj:
JAVOR-NEZAVISNOST-neobicne osobe,lingvisti,originalni,bojazljivi i rezervisani,slavoljubivi ponosni veruju samo u sebe,vole nova iskustva,cesto nervozni,dobro pamte i lako uce,vole da uticu na druge,cesto imaju komplikovan ljubavni zivot.
Hm....
Ja sam sm http://razbibriga.net/imported/2010/07/kiss-1.gifokvica...malo vise divlja malo manje pitoma...:raz_076:
JASEN-AMBICIJA vrlo atraktivni, raduju se životu, impulsivni, poželjni :),ne mare za kritiku :),ambiciozni, inteligentni :),talentovani :),vole da se igraju sudbinom, često egoisti :mirka: ali vrlo pouzdani, verni ljubavnici :),mozak im dominira nad srcem ,ali veze shvataju ozbiljno :igrac:.
c'est moi :igrac::igrac::igrac:
Citiraj:
BREST-PLEMENITOST-prijatne figure,odeveni s ukusom,kazu glasno sta im smeta,tesko oprastaju tudje greske,veseli,vodje,ne vole da pripadaju nekom,verni i iskreni partneri,vole donositi odluke za druge,plemeniti,sirokogrudi,rado se smiju svacemu,prakticni.
1000 % :raz_076:
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Skituljka
Hm....
znao sam da smo bliski.... jos od prve psovke :)
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Bisernica
1000 % :raz_076:
teško praštaš tuđe greške? biso, au.
p.s. možda je to pametno, a?
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
teško praštaš tuđe greške? biso, au.
p.s. možda je to pametno, a?
Teško praštam tudje greške koje se odnose na mene.
Trudim se da ne povredim i ne uvredim nikog namerno.
Zamisli kada je nekome PLEMENITOST karakteristika ,koliko mora biti
pogodjen i šta mu treba učiniti pa da ne oprosti ?!
Oni koji me uvrede i povrede s namerom,prave veliku grešku,
ali to shvate onda kada je kasno.Žao mi je,ali tako je .
SMREKA-SIGURNOST-obicno jako lepi,umeju da se doteraju,vole luksuz,dobrog zdravlja,nikako nisu stidljivi,cesto gledaju na druge sa visine,samouvereni,odlucni,nestrpljhivi,vole da uticu na druge,talentovani za svasta,optimisti,cekaju pravu ljubav,sposobni za brze odluke.
MASLINA-MUDROST-vole sunce,toplotu,lepa osecanja,razumni,izbegavaju agresivnost i nasilje,tolerantni,veseli,mirni,pravedni,ali i osetljivi,cesto uobrazeni,nisu ljubomorni,vole da citaju i da su u drustvu obrazovanih.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Пркос
MASLINA-MUDROST-vole sunce,toplotu,lepa osecanja,razumni,izbegavaju agresivnost i nasilje,tolerantni,veseli,mirni,pravedni,ali i osetljivi,cesto uobrazeni,nisu ljubomorni,vole da citaju i da su u drustvu obrazovanih.
Sele,volim i ja masline,ali mislim da je tvoje drvo PLATAN :),
ako moja pamet dobro konta,znam kad si rodjena ;).
U pitanju je Keltski horoskop po kojem su Kelti kosmos zamišljali kao drvo
čije korenje seže duboko u zemlju,a grane idu visoko u nebeski raj.
Evo nešto o PLATANU :
U drevnim se vremenima platanu pridavao veliki značaj a njegova krošnja smatrana je staništem dobrih duhova.
U staroj Heladi ispod platana su se okupljali znameti filozifi i pod njegovim okriljem vodili akademske rasprave o
najvažnijim problemima svog vremena. Zbog toga je platan dugo vremena smatran jednim od simbola učenosti
i sveznanja. I u minojskoj kulturi platan je imao svoje mjesto u tradicionalnim verovanjima – bio je posvećen kultu
Kritskog boga Zeusa. S druge strane, u hrišćanskoj tradiciji, platan se smatra sveobuhvatnom Hristovom ljubavlju,
simbolom milosrdja i moralne nadmoćnosti. Perzijanci ga smatraju veličanstvenim svetim drvetom, koje širi učenost.
Dakle sele,ti si ipak moj platančić :heart:
Orah + nervozan haha:raz_068: Šalim se "Javor".
A, evo nešto i o mom drvetu :) .
Brest raste u nizinskim šumama pored reka, ali i u brdima. Poznat je kao plemenito drvo na kome se odmaraju vile
i kome se ne smiju približiti zli duhovi. Brest se smatra svetim drvetom i zabranjeno ga je poseći, a onog ko to učini,
veruje se, da će pratiti zla kob. Stoka koja prodje ispod krošnje bresta, neće se razboleti. Vjeruje se da jednom
godišnje stogodišnji brest "roni suze" i da tada presdskazuje nesreću. U narodnoj medicini, njegova se skuvana
unutrašnja kora koristi za ispiranja bolesnog grla, a ukoliko se crvljiva rana ispere vodom od skuvanog lišća bresta,
odmah će se očistiti i vrlo brzo zarasti. Voda u kojoj su se kuvale žile bresta dobra je za lečenje crvenog vetra.
Ja sam "zbun" , izem ti drvo :raz_088:
Citiraj:
KESTEN-ISKRENOST-izrazito lepi,ne vole pritisak,pravicni,raduju se sitnicama,zainteresovani,rodjeni diplomati,ali i osetljivi,cesto nesigurni u sebe,ponekad uobrazeni,cesto se osecaju neshvaceno,vole samo jednom,imaju problema u pronalazenju partnera
:raz_128:
Мани Ñе моје дрво никако не Ñвиђа.