-
Да ли мушкарци изумиру?
Не бих да неко помисли да генерализујем, вређам или омаловажавам.
Ја сам само очајна.
Е, сад, кад сам се оградила :raz_076: да почнем.
Да ли ја то немам среће, па срећем мушкарце који неће ни да се потруде да буду
мушкарци, џентлмени, глава породице, мајстори...
Просто речено, да буду оно што треба да буду – јачи пол.
А да неко не помисли нешто брезобразно, ево и примера из живота:
(који ни случајно није усамљен)
Прегорео ми је осигурач на колима, и ја, као немоћно женско, замолим своје колеге да ми помогну.
Први је рекао да нема појма ни где су осигурачи. Ја му одговорим да је неспособан, а он мени да ће да ми покаже како је способан. Е онда се стварно није провео добро и сад не причамо. Е тако.
Други ме је питао где сам се паркирала. Е, може жена да га види с прозора па ће да буде љубоморна :eek: (а није била љубоморна кад сам јој радила дипломски, а)
Трећи ме упутио на своју жену, каже, она се боље разуме. (јбт, како га не би срамота)
Четврти, пети и шести ми дадоше број неког сервиса и при том се посвађаше који је бољи.
Ја им рекох – кад сте ми доносили своје компјутере на поправку ја вам нисам давала визит карте сервиса :mirka:
И тако, на крају баладе, замених сама. Ништа једноставније.
Али остаде питање које ме мучи...
Јер, навикла сам да мушко буде мушко у свакој ситуацији.
Не кажем да треба да буде свезналица, али зар нису мушкарци ти који воле да се играју техником, да отворе, погледају, чачну. Па и ако забрљају, нема везе. Тако се најбоље учи.
Све ређе и ређе срећем мушкарце који су то што треба да буду и за шта их је природа створила – јачи пол. И питам се, где ово води?
С друге стране, видим да су жене преузеле много на себе.
Сад је само питање, шта је старије – кокошка ил јаје.
Да ли се мушкарци повлаче због доминације жена или су жене приморане да преузму све улоге због мушкараца.
А ја... ја сам била принуђена. И никако ми се то не свиђа. :(
-
Re: Да ли мушкарци изумиру?
I ja trazim jaci polu u svakom muskarcu. Ako se vec busaju u grudi da su jaci pol, neka onda budu to. Neka idu napolje i kada je kisa i sneg i vetar, ja ako sam slabiji pol, ostacu unutra. :raz_095:
-
Treba izigravati debila, biti nesposoban za život, pa će se već naći neko ko će te držati za ručicu. Tako rade mnoge žene.
Što je po meni ravno infantilnosti.
Ionako sve mogu sama. Skoro sve.
-
A zasto ne moze i jedno i drugo samostalna zena, koja ne izigrava debila, ali koju ce neko drzati za rucicu?
-
Ako uspete motivisati muškarce...Biće vam urađeno sve šta želite. A ako vežete maramu oko glave i bez šminke pokušate subotom ujutro da poljubite vašeg mužjaka ... Mislićete da muškarci odumiru. Tu izuzimam Kvin i njen odnos prema kolegama na poslu i obratno...Pre svega mislim na odnos unutar veze (braka). Radite malo na sebi...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
zLozi
A zasto ne moze i jedno i drugo samostalna zena, koja ne izigrava debila, ali koju ce neko drzati za rucicu?
Neko je uvek jači.
A pogrešno je razmišljati da ako je žena ta koja je jača da joj povremeno ne treba podrška. Problem je u muškarcima.
-
Ovo je odgovor Kolcaku.
Nije problem u tome, problem je sto muskarci prirodno teze dominaciji i zele da imaju moc (barem ih ja tako dozivljavam), ali realno vecina niti su dominantni, niti imaju moc, a za dz se busaju u grudi. Kada krene prica tipa mi muskarci, super, ali ako ste to sve onda budite to sto pricate da jeste.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
Neko je uvek jači.
A pogrešno je razmišljati da ako je žena ta koja je jača da joj povremeno ne treba podrška. Problem je u muškarcima.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
zLozi
Ovo je odgovor Kolcaku.
Nije problem u tome, problem je sto muskarci prirodno teze dominaciji i zele da imaju moc (barem ih ja tako dozivljavam), ali realno vecina niti su dominantni, niti imaju moc, a za dz se busaju u grudi. Kada krene prica tipa mi muskarci, super, ali ako ste to sve onda budite to sto pricate da jeste.
Pogledajte u sopstveno dvorište...:)
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
Prsla sam od toga, preuzimaš jednu po jednu obavezu na sebe... dok ne explodiraš. Možda si u pravu, moja krivica... njegova je što nije umeo da bude muškarac.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
Dobro, necemo da se raspravljamo, ali prvo vidi balvan u oku svome, pa onda trn u oku brata svoga, pardon zene svoje (mislim zene bilo koje). :lol: :lol:
-
Da li žene izumiru? Da li pokušavaju da se pretvore u muškarce? Po gradu vidim da se tako i oblače...Gde nestade igra zavođenja? Bum tras žurim na posao...Suđe,mašina ,veš...Meni je teško! Što te mama nije naučila? Idi mami pa se žali...itd.:huh:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
Treba izigravati debila, biti nesposoban za život, pa će se već naći neko ko će te držati za ručicu. Tako rade mnoge žene.
Što je po meni ravno infantilnosti.
Ionako sve mogu sama. Skoro sve.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
Prsla sam od toga, preuzimaš jednu po jednu obavezu na sebe... dok ne explodiraš. Možda si u pravu, moja krivica... njegova je što nije umeo da bude muškarac.
Ипак је принуда, а не жеља...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
Da li žene izumiru? Da li pokušavaju da se pretvore u muškarce? Po gradu vidim da se tako i oblače...Gde nestade igra zavođenja? Bum tras žurim na posao...Suđe,mašina ,veš...Meni je teško! Što te mama nije naučila? Idi mami pa se žali...itd.
Previše je teška svakodnevica da bi se igrali pravih žena i muškaraca... A ja da čekam da mi neko zameni sijalicu, ili promeni šteker, ne mogu... u stvari za to ti nije potrebam muškarac. Razumeš... stvar je u načinu ophođenja, u osloncu... ne toliko fizičkom.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
Ипак је принуда, а не жеља...
Da. A želje i mogućnosti... i nje i njega, dva različita pojma.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
Da li žene izumiru? Da li pokušavaju da se pretvore u muškarce? Po gradu vidim da se tako i oblače...Gde nestade igra zavođenja? Bum tras žurim na posao...Suđe,mašina ,veš...Meni je teško! Što te mama nije naučila? Idi mami pa se žali...itd.
Izgubilo se u procepu stvarnosti, jer su zene prinudjene da se same bore. Dobra strana je sto zena ne ceka da joj muzjak donese ulov, ali losa strana je sto rece Jelena, to sto muskarci ne shvataju da i zeni ponekada treba oslonac. Sada me optuzi da je krivica iskljucivo moja.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
Previše je teška svakodnevica da bi se igrali pravih žena i muškaraca... A ja da čekam da mi neko zameni sijalicu, ili promeni šteker, ne mogu... u stvari za to ti nije potrebam muškarac. Razumeš... stvar je u načinu ophođenja, u osloncu... ne toliko fizičkom.
А чега се ми то играмо?
Првенствено жене.
Могу све сама.
Па који ће нам?
За расплод?
Ствар је у обостраном ослонцу.
Али, некако ми се чини да се мушкарци све више ослањају на жене а питам се зашто.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
А чега се ми то играмо?
Првенствено жене.
Могу све сама.
Па који ће нам?
За расплод?
Али, некако ми се чини да се мушкарци све више ослањају на жене а питам се зашто.
Iskreno, ponekad poželim da me neko zagrli, ali onako, zaštitnički, bez zadnje namere, bez uslovvljavanja, da bude tu kad treba... iako to ne pokazujem, što je moja greška. I strah da je nesposoban za tako nešto je uvek prisutan... to je moj problem sa njima... plašim se kada sam jača.
I nekako ni sama ne dam više nego što sdobijam... a mislim da ne tražim puno. jednostavno, ne dam više nikom ništa.
Sad sam se iznervirala.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
zLozi
Izgubilo se u procepu stvarnosti, jer su zene prinudjene da se same bore. Dobra strana je sto zena ne ceka da joj muzjak donese ulov, ali losa strana je sto rece Jelena, to sto muskarci ne shvataju da i zeni ponekada treba oslonac. Sada me optuzi da je krivica iskljucivo moja.
Ja sam pisao u svoje ime. Vezano za svoje iskustvo. Ti se trudiš da nađeš opravdanje za ono što ti se dešava, a ja ti pokušavam ukazati na moguće uzroke. Također sam aludirao i na popravljanje posledica koje su nastale ili mogu nastati. I muškarci su iako grublji i jači pol osećajna bića. Ponovo skrećem pažnju na čulnost i vaše postavljanje u odnosu prema partneru.:)
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
Iskreno, ponekad poželim da me neko zagrli, ali onako, zaštitnički, bez zadnje namere, bez uslovvljavanja, da bude tu kad treba... iako to ne pokazujem, što je moja greška. I strah da je nesposoban za tako nešto je uvek prisutan... to je moj problem sa njima... plašim se kada sam jača.
I nekako ni sama ne dam više nego što sdobijam... a mislim da ne tražim puno. jednostavno, ne dam više nikom ništa.
Sad sam se iznervirala.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
А чега се ми то играмо?
Првенствено жене.
Могу све сама.
Па који ће нам?
За расплод?
O ovome sam pisao...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
Ja sam pisao u svoje ime. Vezano za svoje iskustvo. Ti se trudiš da nađeš opravdanje za ono što ti se dešava, a ja ti pokušavam ukazati na moguće uzroke. Također sam aludirao i na popravljanje posledica koje su nastale ili mogu nastati. I muškarci su iako grublji i jači pol osećajna bića. Ponovo skrećem pažnju na čulnost i vaše postavljanje u odnosu prema partneru.:)
Ali, G... ako ne oseća, koji će mi... da izvineš.
Ja znam da su emotivni i tako se i ophodim prema njima, što se tiče čulnosti, nikada sebi nisam dozvolila da se zapustim ili upadnem u kolotečinu.
Pa u čemu je onda problem, majku mu yebem? :(
-
Citiraj:
Sad sam se iznervirala.
i jaka žena bi da je malo žena...treba nam zaštita,osećaj da nekome pripadamo...da se na nekoga oslonimo a da to nije drvo
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
Sad sam se iznervirala.
Ајде, ајде... Имала сам такав напад и ја.
Трајао је додуше неких сат два, ал беше гадно.
Ствар је у томе што се не може мерити на кантар ко колико даје.
Онда се просто губи сваки смисао.
Претвара се у робну размену, а то никоме не треба.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
i jaka žena bi da je malo žena...treba nam zaštita,osećaj da nekome pripadamo...da se na nekoga oslonimo a da to nije drvo
Da, treba mi osećaj... ne reči, nego dela... ma ne mora nikad da mi kaže da me voli, samo da je tu kad treba. Bilo bi mnogo lakše... ovako se plašim da ću se pretvoriti u santu leda.
Da te razume, bez da mu kažeš, da oseti šta treba da uradi, bez da mu sugerišeš... znam da ih ima, ali nikada nisam srela takav primerak... bez uslovljavanja, ne.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
Ali, G... ako ne oseća, koji će mi... da izvineš.
Ja znam da su emotivni i tako se i ophodim prema njima, što se tiče čulnosti, nikada sebi nisam dozvolila da se zapustim ili upadnem u kolotečinu.
Pa u čemu je onda problem, majku mu yebem? :(
E,onda si naišla na baš problematičnu osobu...Opet izuzetak ne potvrđuje pravilo. Možda samo nisi imala sreće ili si previše stavljala do znanja da si superiornija od partnera(intelektualno ili fizički ili čak oboje). Iznosim pretpostavke...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
Ајде, ајде... Имала сам такав напад и ја.
Трајао је додуше неких сат два, ал беше гадно.
Ствар је у томе што се не може мерити на кантар ко колико даје.
Онда се просто губи сваки смисао.
Претвара се у робну размену, а то никоме не треба.
Ne razumeš, daću sve, bez prebacivanja, bez merenja... ako vredi. Ako ne, ne dam, ma neću ni da gubim vreme. I kažem opet, bolje sama, nego nekome uteha, ili mama...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
E,onda si naišla na baš problematičnu osobu...Opet izuzetak ne potvrđuje pravilo. Možda samo nisi imala sreće ili si previše stavljala do znanja da si superiornija od partnera(intelektualno ili fizički ili čak oboje). Iznosim pretpostavke...
Moguće... ali ako se toga uplašio... onda i nije pravi muškarac, pa jel tako?
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
Ti si pricao o zapustanju i marami na glavi. :lol: Ja pricam o muskarcu koji nije sposoban, kao muskarci iz Kvinine price, a najgori slucaj je kada taj i takv nesposoban muskarac udje u kucu i tu pokusava da izigrava boga. Tu da kompenzuje ono sto nema napolju, a to su moc i dominacija. Njacesce na sasvim pogresan nacin. Ne volim nesposobne muskarce, ne mislim samo na zamenu osiguraca, nego u svakom pogledu.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
Sve znas, ali si zensko. :lol:
-
zlozi...treba li da budem muško...biću:)
-
Ne mogu da postujem nesposobnog muskarca, a jos manje da ga volim. I tada iskoci moja sadisticka crta. :(
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
zLozi
Ne mogu da postujem nesposobnog muskarca, a jos manje da ga volim. I tada iskoci moja sadisticka crta. :(
Tačno... i imaš želju da ga cediš do smrti, da ga gaziš i drobiš lagano.
I onda odbaciš kao krpu.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
zlozi...treba li da budem muško...biću:)
Qq, muskarci su krivi za sve. :lol:
-
@Vragolanka & Zlozi
Vas dve očigledo niste bile blagoslovene pravim muškarcima. Žao mi je zbog toga. Nadam se da će vam budućnost doneti ono što želite i što vam očigledno nedostaje. Vi učinite sve što je do vas a rezultat neće izostati sigurno. Ne mogu se pozivati na tuđa iskustva ali imao sam prilike videti da stvari baš tako funkcionišu. Svaki trud biva nagrađen a ogorčenje ostavite sa tim kilavcima sa kojima ste imale posla...:)
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
I onda odbaciš kao krpu.
Eto ko mene razume....jos jedno zensko bice. :lol:
-
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
I onda odbaciš kao krpu.
Citiraj:
Prvobitno napisano od
zLozi
Qq, muskarci su krivi za sve. :lol:
Eto i potvrde ! Ogorčene ste ! To će vas ... Razmislite malo.:)
-
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
Vas dve očigledo niste bile blagoslovene pravim muškarcima. Žao mi je zbog toga. Nadam se da će vam budućnost doneti ono što želite i što vam očigledno nedostaje. Vi učinite sve što je do vas a rezultat neće izostati sigurno. Ne mogu se pozivati na tuđa iskustva ali imao sam prilike videti da stvari baš tako funkcionišu. Svaki trud biva nagrađen a ogorčenje ostavite sa tim kilavcima sa kojima ste imale posla...:)
Možda je problem u očekivanjima... a ne u trudu.
Ja nisam ogorčena, samo sam malo umorna.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
Ne bre, to važi samo za primer koji je Zlozi navela. Za nesposobne.
Ima i žena koje su takve...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kolčak
Nisam ogorcena, nego ne razumem. Moguce je da imam previsoke kriterijum.