-
pametne žene-loš izbor
evo ovako...odmah da kažem da se ne odnosi samo na izbor partnera...znači sve ono što po vama predstavlja loš izbor u vašem životu...izbor škole,prijatelja,posla,partnera,životnog saputnika,dečka,ljubavnika,loš izbor putne destinacije za odmor,za život...loš odabir obuće,knjige,automobila...širok je aspekt loših izbora...recite šta vas je navelo na to,kako ste se odlučili za takav izbor i reakcije kada ste/ako ste ikada/ saznali da je izbor loš i kako je na vas uticao takav odabir...
-
Re: pametne žene-loš izbor
Kriva sam... po nekim tačkama optužnice. :(
Naveo me inat, hoću po svaku cenu, dokazivanje, glupost... uglavnom skontam odmah... a i tad je kasno.
I dalje pravim loše izbore... znači, ili sam glupa, ili tvrdoglava.
-
pa sad..
može li pametna žena od lošeg izbora da napravi dobar?
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kobrica
pa sad..
može li pametna žena od lošeg izbora da napravi dobar?
pametne žene su proračunate i ne prave loš izbor
-
dobro de.. nećemo sada ovima što su omanule da kažemo da su glupe...:raz_088:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kobrica
dobro de.. nećemo sada ovima što su omanule da kažemo da su glupe...:raz_088:
a ti nisi ni u čemu omanula u svom životu?mislim da nisi iskrena prema sebi
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
a ti nisi ni u čemu omanula u svom životu?mislim da nisi iskrena prema sebi
ko kaže da sam ja pametna? :huh:
e sad ozbiljno.. pošto je već došlo do nesporazuma, da razjasnimo nešto..
Zašto je bitno za temu da baš pametne žene prave loš izbor?
Ako je ovo neka lična tema, gde neko pokušava da dokaže kako je silno
pametan, al je eto omanuo, ja onda nemam šta da kažem ovde.
A i da imam šta da kažem, to ne bi bilo pametno jer sam naziv i postavka
teme vode u krajnosti gde neko mora da ispadne i glup.
-
žena...pa još pametna... ne biva to dete :raz_096:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Man
:poturu:
A što ne biva?
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Man
možda bi ovo mogao da bude bukvar za žene...koje su ipak jako pametne,hteli vi to ili ne... a svako u životu pravi loš izbor:tease:
-
pa ne biva :raz_095: pre ćemo dočekati armagedon :kojote:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
možda bi ovo mogao da bude bukvar za žene...koje su ipak jako pametne,hteli vi to ili ne... a svako u životu pravi loš izbor:tease:
Pa dobro.. jel to znači da glupe žene ne prave loš izbor?
Jesu li one manje vredne? Zaslužuju više patnje u životu?
-
Moram da vi ga kažem da je svaki izbor uglavnom rezultat slučajnosti. Recimo, biraš fakulet. Pojma nemaš šta te tamo čeka, imaš li ti s tim veze i da li si uopšte za to što odabereš. Mislim, da znaš sve te stvari, fakultet ti ne bi ni trebao, jelte. :pusi:
Il, da kažemo moj nesrećni slučaj. Moja vlajna je takva kakva je. Možda bi neka druga bila i gora na njenom mestu. I ondak... šta ću... Malo je ofarbam, malo kupim krpe da se pokrije, malo turim tašti saračiku u kafu i tako... :undecided:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zazijavalo
Moram da vi ga kažem da je svaki izbor uglavnom rezultat slučajnosti. Recimo, biraš fakulet. Pojma nemaš šta te tamo čeka, imaš li ti s tim veze i da li si uopšte za to što odabereš. Mislim, da znaš sve te stvari, fakultet ti ne bi ni trebao, jelte. :pusi:
Il, da kažemo moj nesrećni slučaj. Moja vlajna je takva kakva je. Možda bi neka druga bila i gora na njenom mestu. I ondak... šta ću... Malo je ofarbam, malo kupim krpe da se pokrije, malo turim tašti saračiku u kafu i tako... :undecided:
Vidi ovako.. ti nisi pametna žena i tvoj slučaj se ne računa... :koja:
-
žene i prave loš izbor što ne slušaju :)
onomad sam se zapanjio kad sam video da i horoskop traže dok ne nadju onaj koji njima odgovara :raz_067: i di je tu pamet :pusi:
-
dajte da se poducimo.. Definicija:pametne zene..pre svega..
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
tol
kad je nadjemo javimo :pusi: armagedon
-
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
tol
Pametna žena je kao bog. Neki veruju da postoji, ali je niko nikada nije video. :pusi:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kobrica
Vidi ovako.. ti nisi pametna žena i tvoj slučaj se ne računa... :koja:
moja vlajna je pametna žena. :raz_128:
-
jes..kada te drzi s's aktuelnu zabavu sa tijeh prostora(travkama) ? ;)
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zazijavalo
moja vlajna je pametna žena. :raz_128:
i napravila je odličan izbor... :)
ni ona se ne uklapa u temu...:lol:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
tol
jes..kada te drzi s's aktuelnu zabavu sa tijeh prostora(travkama) ? ;)
:igrac: pa zar nije pametna...važan je izbor da bi se postigao cilj...:igrac:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
evo ovako...odmah da kažem da se ne odnosi samo na izbor partnera...znači sve ono što po vama predstavlja loš izbor u vašem životu...izbor škole,prijatelja,posla,partnera,životnog saputnika,dečka,ljubavnika,loš izbor putne destinacije za odmor,za život...loš odabir obuće,knjige,automobila...širok je aspekt loših izbora...recite šta vas je navelo na to,kako ste se odlučili za takav izbor i reakcije kada ste/ako ste ikada/ saznali da je izbor loš i kako je na vas uticao takav odabir...
Nije problem u tome da se napravi "pametan izbor" u nekom trenutku, niko od nas ne ide namerno glavom kroz zid, tj. niko namerno ne pravi "pogrešne izbore" (izostavljam odavde mazohiste), problem je u tome što često vremenom taj "pravi izbor" postane pogrešan, da pogrešniji ne može biti. Vreme je ono što sve rastače i pretvara u "pogrešno".
-
sta je to pogreshnO? Sta se ne zeli videti u startu..pa kad strasti prodju-postaje smetnja?
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
tol
sta je to pogreshnO? Sta se ne zeli videti u startu..pa kad strasti prodju-postaje smetnja?
Pa, nije samo da se ne želi da vidi, mada ima i toga, ali najčešće je nemoguće sagledati da li će se nešto pokazati kao ispravno za nas, sa rokom trajanja od nekoliko godina, ili decenija. Na primer, pri upisu fakulteta malo koji osamnaestogodišnjak zna tačno gde će i šta raditi nakon toga, kolike su mu šanse da se zaposli, kolika će mu biti primanja, da li će imati siguran posao i slično...ili, biraš između dve firme, ti praviš izbor koji po tebe izgleda povoljnije u tom trenutku, pa čak i gledano na duži vremenski rok, ipak je u tom trenutku, ali niko ne zna da li će se to zaista bolje pokazati vremenom (takvih poslovnih primera pogrešnih izbora imam oko sebe baš puno). O ljubavnim izborima bolje i da ne počinjemo, mislim da skoro i nema nikoga ko se tu nije bar nekada pogrešno procenio, jer smo tu ipak najsubjektivniji, pa prema tome i najviše skloni pogrešnim procenama.
-
ZAr ne mislis da je promena deo svakog naseg minuta? Nismo isti nikada..dozvoliti treba i drugima da takvi budu..ne treba ih blokirati u disanju..
Obicno se bitne odrednice..i kvaliteti(pa i mane) vrlo brzo evidentiraju..samo je pitanje tolerancije..i podnoshljivosti..
Ne moze se ocekivati da nasa raspolozenja budu konstantom..a niti zelje..no svestan biped treba da to sve ima u vidu..nervozni i netrpeljivi..a ponajvishe oni koji nemaju maste i ocekuju da sve drugi odrade..ponasaju se kao dokona nezadovolja derlad..i nikada kraja u ocekivanjima..a da prstom nisu mrdnuli na svojoj izgradnji..niti pokazali zelju za inicijativom..
Malo vishe egoizma, sebicluka je posledica nepostovanja okoline i coveka u njoj..
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
tol
ZAr ne mislis da je promena deo svakog naseg minuta? Nismo isti nikada..dozvoliti treba i drugima da takvi budu..ne treba ih blokirati u disanju..
Obicno se bitne odrednice..i kvaliteti(pa i mane) vrlo brzo evidentiraju..samo je pitanje tolerancije..i podnoshljivosti..
Ne moze se ocekivati da nasa raspolozenja budu konstantom..a niti zelje..no svestan biped treba da to sve ima u vidu..nervozni i netrpeljivi..a ponajvishe oni koji nemaju maste i ocekuju da sve drugi odrade..ponasaju se kao dokona nezadovolja derlad..i nikada kraja u ocekivanjima..a da prstom nisu mrdnuli na svojoj izgradnji..niti pokazali zelju za inicijativom..
Malo vishe egoizma, sebicluka je posledica nepostovanja okoline i coveka u njoj..
Pa, iskreno, ne vidim bilo kakve veze koje ovaj post ima sa mojim iznad.
-
tol...nezanimljiva...a šta mislite o tome da li pametne žene često pravew loš izbor...ne mislim sad ništa lično,možda imate i svoju priču ili neku tudju iz života
-
bice da je ti o plocu ja o klin :raz_067:
Ja pricam o izboru partnera..misleci da je to tema...Ostalo je samo deo pritiska u drustvu i ponude na trzistu a i nashe sposobnosti za egzibicionizmom da savladamo prepone kvalitetnom procenom,dobrim planiranjem a i spremnoshcu na poraz..znanje je po difoltu uracunato ..
-
Citiraj:
Ja pricam o izboru partnera..misleci da je to tema...Ostalo je samo deo pritiska u drustvu i ponude na trzistu a i nashe sposobnosti za egzibicionizmom da savladamo prepone kvalitetnom procenom,dobrim planiranjem a i spremnoshcu na poraz..znanje je po difoltu uracunato ..
:igrac:
-
Pa, u postu početnom se eksplicitno kaže izbor "posla, prijatelja, osiguranja...", ne samo partnera, pa sam ja tako i shvatila. Uostalom, od svih pogrešnih izbora, možda je najlakše promeniti onaj vezan za partnera.
Što se tiče pametnih i onih "drugih" žena, ne mislim da ima neke velike razlike u pogledu pravljenja životnih izbora, pravih, ili pogrešnih. Žene uglavnom biraju srcem, te pamet i nema mnogo veze sa time.
-
mislim da ste vas dve baš shvatile šta sam htela...ne volim kad se u bilo kojoj temi vezuju za reč ili rečenicu koja im bode oči a ne trude se da sagledaju suštinu...moja namera uopšte nije bila da delim žene na pametne i one koje to nisu...jer sam uverena da smo mi žene naravno pametne i da upravo zbog toga pravimo neke loše izbore u životu...generalno gledano...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
mislim da ste vas dve baš shvatile šta sam htela...ne volim kad se u bilo kojoj temi vezuju za reč ili rečenicu koja im bode oči a ne trude se da sagledaju suštinu...moja namera uopšte nije bila da delim žene na pametne i one koje to nisu...jer sam uverena da smo mi žene naravno pametne i da upravo zbog toga pravimo neke loše izbore u životu...generalno gledano...
Pametne, ili ne, nismo uvek racionalne... nebito o čemu se radi.
Ponekad precenimo svoje mogućnosti... ponekad precenimo druge.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
misticlady
Pa obrati mi se slobodno, ne ugrizam...:lol:
I dalje smatram da je tema bezveze postavljena, al to mora da je otud što
ja i dalje poštujem skromnost.
Plastično..
ako ti meni kažeš ''jao kako sam pogrešila'', onda te ja utešim rečima
''ne brini, dešava se to i najpametnijima''
ako ti meni kažeš ''jao ja sam pametna i pogrešila sam'',
čime ja da te utešim? :lol:
Jel da da je bezveze samog sebe nazivati pametnim? :raz_067:
A sad na temu..
Loši izbori čine pametnu ženu? Svašta...:lol:
Pametna žena pravi loše izbore u životu, ali ne otud što je pametna,
već otud što joj emocije pomute razum.
Mudra žena ne pravi loše izbore.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Zazijavalo
Pametna žena je kao bog. Neki veruju da postoji, ali je niko nikada nije video. :pusi:
samo da prebacim ovo i na ovu stranu :pusi: da se ne zaboravi...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Man
samo da prebacim ovo i na ovu stranu :pusi: da se ne zaboravi...
evo Mistična šta si napravila.. sad ima da likuju i da nam se smeju na pet strana...:raz_067:
e ako...:lol:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kobrica
Mudra žena ne pravi loše izbore.
Jeste... ali da bi evoluirala u mudru, mora da prođe kroz neko iskustvo... i uglavnom to budu upravo loši izbori.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
vragolanka
Jeste... ali da bi evoluirala u mudru, mora da prođe kroz neko iskustvo... i uglavnom to budu upravo loši izbori.
dobro?
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Kobrica
dobro?
Nema dalje.... ne postoji osoba koja nekada, u nekom periodu života nije napravila loš izbor.
Postoje samo oni koji su iz svega toga nešto naučili i oni koji ti nikada neće.
I to nema veze sa IQ.