-
nova tema o nama starima
Da li nekad razmisljate o svojoj starosti i kako je zamisljate? Kako bi voleli da izgleda vas zivot nakon neke, ajde recimo, 60-65te? A, kako mislite da ce stvarno izgledati? Da li se plasite tog perioda svog zivota, da li mislite da cete biti usamljeni, bolesni, zatvoreni u cetiri zida, zaboravljeni, da li mislite da necete ni doziveti starost, da li se radujete "penziji"?
-
Re: nova tema o nama starima
Mislim da ja te godine nećem doživeti, pa i ne razmišljam o njima.
-
Moj lekar smatra da mi je starost kontraindikovana. :)
-
Па ја заиÑта не видим ништа црно у ÑтароÑти.
Ваљда зато што Ñу ми још увек баба и деда живи и здрави у Ñвојим деведеÑетим и ниÑу ни напуштени ни уÑамљени.
Отац и мајка ми Ñа 60 изгледају ко да имају 50, баш ништа им не фали.
Само негде луњају. Мама понекад има кијавицу, тата ни то.
Тако да мене ÑтароÑÑ‚ нимало не плаши.
И замишљам да ћу живети баш као и они. :)
-
BoGce ima blokce-on radi svoj posao-ja svoj...Trece doba-pa mogu reci da posle pedesete i jeste trece doba...kako ga ko sebi organizuje tako mu i bude...a sto se tice usamljenosti-znam da ni na onom svetu necu biti usamljena-jer kako smo posijali tako i zanjemo-cak mi pomalo i smeta preterana briga svih kada se malo razbolim...aktivnosti puno...a bas se ne moze "kao nekada"sve i svugde ,uvek ko zapeta puska...Jedva cekam da ako Bog da, udam ,ozenim i da dobijem unucad pa posle ne marim bas ni zasta...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
Da li nekad razmisljate o svojoj starosti i kako je zamisljate? Kako bi voleli da izgleda vas zivot nakon neke, ajde recimo, 60-65te? A, kako mislite da ce stvarno izgledati? Da li se plasite tog perioda svog zivota, da li mislite da cete biti usamljeni, bolesni, zatvoreni u cetiri zida, zaboravljeni, da li mislite da necete ni doziveti starost, da li se radujete "penziji"?
Ne razmišljam o tome, to je besciljno gubljenje vremena koje se može daleko kvalitetnije iskoristiti Ovde i Sada za činjenje konkretnih stvari, čiji će ishodi u većoj ili manjoj meri uticati na budućnost, tj starost kako je neki nazivaju.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
ne razmišljam o tome....bar ne mnogo...ponekad samo mislim o budućnostio svoje dece....a pod tim se pretpostavlja da ću biti stara, je l? mada, ne verujem da ću dožoveti neku duboku straost....ako bih je i dožeivela, mislim da ne bih bila nikome na teretu.
i danas se trudim da bude tako, da ne budem na teretu....a starost?
hm, ko zna? kako Bog da, tako će biti.
-
Ја Ñе надам да ћу живети као моји родитељи.
ИÑкрено, до пре неку годину Ñам миÑлила да не желим да живим преко 70, али Ñад кад видим како Ñу они витални и физички и ментално...да, желим да Ñлично живим!
Значи, миÑлим да ћу Ñе бавити неким пиÑанијем, унуцима, форумашењем..:)
-
pa sad....volela bih da budem vitalna i da živim negde, u nekoj kući van grada....i tako.
ali, lakše mi je da mislim da neću to dočekati.
-
Ми озбиљно планирамо кућу на Ñелу, Ð½Ð°Ñ Ð´Ð²Ð¾Ñ˜Ðµ, кад Ñе момци ожене..али, ко зна, можда ћу хтети да будем ближе унуцима...
-
Do tada cu da izmislim mašinu za podmladjivanje:raz_067:.Tako da kada razmišljam o starosti ustvari razmišljam na koje godine da se vratim(20-25).
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
Do tada cu da izmislim mašinu za podmladjivanje:raz_067:.Tako da kada razmišljam o starosti ustvari razmišljam na koje godine da se vratim(20-25).
ja bih na 27....javi ako nešto uradiš...ili ako ti treba pomoć oko izrade.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
ja bih na 27....javi ako nešto uradiš...ili ako ti treba pomoć oko izrade.
Dogovorićemo se za jedno 30 još smo mladi.;).
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
Dogovorićemo se za jedno 30 još smo mladi.;).
ti možda jesi...a meni se kraj primiče.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
ti možda jesi...a meni se kraj primiče.
Onda ću morati da se potrudim da u narednih 10 godina završim pronalazak.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
Onda ću morati da se potrudim da u narednih 10 godina završim pronalazak.
e, to može.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
pričalica
e, to može.
Dogovorili smo se ti samo nadji nekoga da je isproba pre tebe za svaki slučaj.........
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
Dogovorili smo se ti samo nadji nekoga da je isproba pre tebe za svaki slučaj.........
ma, probaću je ja....za 10 godina i ovako ću da budem baba....šta mogu da izgubim?
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
konan
мене немој да подмлађиваш... :sad:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
trojica
мене немој да подмлађиваш... :sad:
pa šta će ti, kad si mlada....
-
Pa sad jesam.. al kad on bude hteo da se podmlađiva neću biti...:huh:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
Ne razmišljam o onom "što bi bilo kad bi bilo",pa tako ni o starosti,...neću se buniti ako je dočekam :)
...imam samo jednu dilemu,hoće li telo moći da isprati duh,i to je jedino što me brine,
...ne mogu da zamislim sebe usporenom u nameri da ostvarujem ono što zamislim.
Svako životno doba ima svoje nedostatke,ali i prednosti.
Duhovna zrelost nastupa nakon 60-te,(kažu bar tako stručnjaci),mislim da čovek koji je imao volje da radi na sebi kontinuirano to može da iskoristi i napravi sebi te godine
lepim i kvalitetnim.Mladost ima neicrpnu energiju,ali ne i iskustvo...starost donosi *smirenje* u fizičkom smislu,ali duhovno dobija na kvalitetu.
Volim ovoliko svojih godina,i ne bi ih menjala,verujem da ću isti osećaj imati i ako doživim neke poznije godine.
-
gledam starost moje majke i znam da ne bih nikada volela da mi bude takva starost.....rekoh ''nikada'', a može biti da će baš to da me snađe.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
Па ја заиÑта не видим ништа црно у ÑтароÑти.
Ваљда зато што Ñу ми још увек баба и деда живи и здрави у Ñвојим деведеÑетим и ниÑу ни напуштени ни уÑамљени.
Отац и мајка ми Ñа 60 изгледају ко да имају 50, баш ништа им не фали.
Само негде луњају. Мама понекад има кијавицу, тата ни то.
Тако да мене ÑтароÑÑ‚ нимало не плаши.
И замишљам да ћу живети баш као и они. :)
pa, to je lepo ako imas "geneticku osnovu" za dobro starenje :lol:
lepo je osecati optimizam povodom onoga sto nas ceka
ali, ovo sto si ti navela je, na zalost, jako retko danas...i ovo vezano za zdravlje i za aktivnost...
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
ПркоÑ
BoGce ima blokce-on radi svoj posao-ja svoj...Trece doba-pa mogu reci da posle pedesete i jeste trece doba...kako ga ko sebi organizuje tako mu i bude...a sto se tice usamljenosti-znam da ni na onom svetu necu biti usamljena-jer kako smo posijali tako i zanjemo-cak mi pomalo i smeta preterana briga svih kada se malo razbolim...aktivnosti puno...a bas se ne moze "kao nekada"sve i svugde ,uvek ko zapeta puska...Jedva cekam da ako Bog da, udam ,ozenim i da dobijem unucad pa posle ne marim bas ni zasta...
pa, Bogce ima blokce, ali koliko vidim oko sebe, ne ispostavi racun bas uvek po blokcetu :(
bilo bi jako lako da nam starost donose ono sto smo u mladosti "posejali", ali nesto sumnjam da je tako...
-
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
dr.Kadžija
Ne razmišljam o tome, to je besciljno gubljenje vremena koje se može daleko kvalitetnije iskoristiti Ovde i Sada za činjenje konkretnih stvari, čiji će ishodi u većoj ili manjoj meri uticati na budućnost, tj starost kako je neki nazivaju.
naravno da svoje vreme ne treba trositi najvecim delom na razmisljanje o necemu sto ce tek doci, niti na primer, na ono sto je vec proslo
tema je vise o tome kako zamisljamo da cemo provesti starost...da li bi voleli da poput rumenih nemackih i japanskih turista obilazimo svet, ili da docekujemo unuke sa kolacima svakog vikenda u seoskoj kucici, ilio nesto trece, cetvrto, peto...
ali, ako ti ne razmisljas bas ich o tome, ok....
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
pa, to je lepo ako imas "geneticku osnovu" za dobro starenje :lol:
lepo je osecati optimizam povodom onoga sto nas ceka
ali, ovo sto si ti navela je, na zalost, jako retko danas...i ovo vezano za zdravlje i za aktivnost...
ОК, али шта добро може да произађе из тога ако Ñве гледам црно и надам Ñе најгорем?
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Ванда
Ја Ñе надам да ћу живети као моји родитељи.
ИÑкрено, до пре неку годину Ñам миÑлила да не желим да живим преко 70, али Ñад кад видим како Ñу они витални и физички и ментално...да, желим да Ñлично живим!
Значи, миÑлим да ћу Ñе бавити неким пиÑанијем, унуцима, форумашењем..:)
forumasenje-nezaobilazni deo naseg zivota, cak i u starenju :lol:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
QueenOfClubs
ОК, али шта добро може да произађе из тога ако Ñве гледам црно и надам Ñе најгорем?
nisam to mislila, uopste
rekoh da je lepo ako imas takve vitalne primere u svojoj porodici, to zaista znaci da imas dobru geneticku osnovu za starenje
a, po opisu onoga kako tvoji roditelji zive, vidim da je i optimisticki stav deo tvog nasledja i ponasanja
samo rekoh da ne vidim puno takvih primera oko sebe danas, ljudi su sve vise bolesni, ozbiljno bolesni, cak i sa 50 i ispod 50 godina, sve vise usamljeni, cak i dok su mladi...na to sam mislila, a nije uopste bila kritika na optimisticki stav..naprotiv
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sale
nisam optimista
nisam iznenadjena :lol:
-
Ima dve vrste ljudi – gubitnici i pobednici. Gubitnici su oni koji žive u prošlosti i budućnosti, a pobednici žive u sadašnjosti, koja je pojam od dve do tri sekunde.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
ubarzagronje
Ima dve vrste ljudi – gubitnici i pobednici. Gubitnici su oni koji žive u prošlosti i budućnosti, a pobednici žive u sadašnjosti, koja je pojam od dve do tri sekunde.
jao, bre, pa lepo rekoh da nije fora u tome provesti svaki sadasnji trenutak misleci na buducnost, ili proslost
to je glupo, uzaludno, kontraproduktivno i besmisleno
samo sa pitam kako ljudi zamisljaju svoje neke matore godine, u onim RETKIM trenucima kada pomisle na sebe u 70tim..
zar nikada ne razmisljas o tome? bas nikada? koliko imas godina, ako nije tajna?
-
-
@malavelika
ti stvarno mislis da sam procitao prethodne postove? :mrgreen:
iskreno, ne razmisljam. bas nikada - do sada. samo se nadam da cu izbeci sudbinu ovih matorih klosara iz kraja, koji po ceo dan ispred dragstora resavaju najvece svetske misterije i zavere. : )
imam 23 god.
-
Nije mi po volji ono što sam zamislio...za 65 ali 45 i 55 mmmmmm :vodanausta:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
G
Nije mi po volji ono što sam zamislio...za 65 ali 45 i 55 mmmmmm :vodanausta:
pa, ono jes, za vas muskarce je malo drugacije :lol:
mislim, da zamislite i da zivite te 45te i 55te godine :lol:
-
pa ja nisam primetio da žene drugačije zamišljaju te godine.
naprotiv, prateći teme na svoja dva foruma, zaključio sam da žene daleko euforičnije dočekuju te godine. sve su nestrpljive da kroče u njih, jer su svakim danom sve jače, lepše, mudrije i bolje.
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
malavelika
pa, ono jes, za vas muskarce je malo drugacije :lol:
mislim, da zamislite i da zivite te 45te i 55te godine :lol:
Vidi mv ja sam zamislio kako bi to izgledalo i čini mi se da je to sasvim pristojna slika mene u tim godinama kao i osoba sa kojima bi se eventualno sretao u tim godinama...Cenim da je najboljih 20-ak godina života upravo ispred mene...:lol:
-
Citiraj:
Prvobitno napisano od
Sale
pa ja nisam primetio da žene drugačije zamišljaju te godine.
naprotiv, prateći teme na svoja dva foruma, zaključio sam da žene daleko euforičnije dočekuju te godine. sve su nestrpljive da kroče u njih, jer su svakim danom sve jače, lepše, mudrije i bolje.
to su forumasice, one nisu zene, one su mitska bica :lol: