Шта за вас значи бити дама?
Илти за мушке: шта сматрате да је потребно да жена има па да кажете, е ово је права дама?
Да ли их је све мање у данашње време?
И, да ли волите даме?
Printable View
Шта за вас значи бити дама?
Илти за мушке: шта сматрате да је потребно да жена има па да кажете, е ово је права дама?
Да ли их је све мање у данашње време?
И, да ли волите даме?
Za mene su sve zeMske Dame, samo po neke to numeju da...pokazu:dosada: a neke to previse isticu pa...im ne stoji:tibi:
pu, pu prvi
А оне које умеју, како тзо онда изгледа?
Moje poimanje dame je...zena sa stavom,stilom,manirima,sposobnošću da u svakoj situaciji odreaguje umereno.
Nema baš toga puno danaske:aha:
Nešto se sve izopačilo....jednostavno nije više "in" da budeš fin:facepalm:
Prava dama je vaspitana da bude dama još od malih nogu. Najčešće potiče iz gospodske, dobrostojeće porodice, a majka joj je takođe dama. Na nju se ugledala dok je bila mala. Poštuje sebe, ali ne deluje sebično i samoživo.
Vaspitana je, obraća se ljudima s poštovanjem. Dostojanstvena, prefinjena, nikad gruba, bezobrazna. Ne prati modu slepu, preferira klasični stil. Obrazovana je, govori francuski, svira klavir.
Dama vodi računa o sebi, svom izgledu, zdravlju, kulturnom uzdizanju, mestu u društvu... Čak i dok baca đure deluje dostojanstveno.
A dok riba wc? :raz_088:
Prava dama ne kleči dok riba :aha:
Nego? :hm:
Чучи бре, или има оне четке с дугим моткама, па издалека, да јој не прсне у косицу. :stidljiva:
mene "dama" asocira na stariju ženu, sa šeširom, bundom, biserima i mačkom... :undecided:
ženu koja ne prdi, ne podriguje, ne čačka nos, čak ni kada je sama... možda ni ne kaki...
a ja sam sirovina... ako je ovo gore navedeno dama... :lol:
hmmm...ovo me podseca na nesto,seticu se...ja sam dama u godimana:igrac:
Dama je harizmatična , šarmantna, uglavnom elegantna, pozitivna, ne moze biti glupa i vulgarna i eto to je odprilike... lakše mi je da je prepoznam nego da je opišem...zrači nekom unutrašnjom lepotom...ne moramo je ni upoznati možemo je uočiti po hodu (to mi je ostalo u glavi jednom nam je to napomenula profesorka srpskog, ne bi mozda ni razmišljala o tome)...Volim dame, ne znam nekad mogu da izazovu neku vrstu divljenja, onako kao celokupne ličnosti...
ja sam dama...sve umem ;)
Dama u ovim zlehudim vremenima nije česta "pojava"..mišljenja sam da je dama žena koja je prije svega odmjerena,kako u vizuelnom,tako i u verbalnom..žena koja je ženstvenog ponašanja,blage intonacije i pomalo vidljivog autoriteta.Žena koja zna da kaže Ne a da se pritom nasmiješi..
Damu vezujem za neka davna vremena. Moja prababa je bila dama , pa i moja baba. Dame sada ne postoje.
dama je svaka zena koja ume da kaze -hvala,izvinite,molim vas,da se nasmesi i kaze-ljubazno od vas...jednom recju zena koja ima kucno vaspitanje,stil i obrazovanje.
A takvih je malo, naročito samoprozvanih...
eli mekferson 48 godina a izgleda ko da ima 23
od pre mesec dana fotke sa geri linekerom i reklamom sa walkers...
http://img709.imageshack.us/img709/9...70b662da10.jpg
http://img832.imageshack.us/img832/8...70b662e550.jpg
a kako ti po fotografijama znas da je ona dama?zato sto dobro izgleda?
eto znam, rekla mi dragana ognjenovic a njoj verujem... ima sve manire dame... ako ne verujes pronadji neke jutjubove pa oceni... a zena ako drzi do sebe mora da drzi pre svega do svog izgleda. i gari je inace gdin coek znaci komplement takvoj dami iako je bio fudbaler uvek je odskakao po svojim finim manirima...i kad polomi nogu protivniku izvini mu se i iznese ga sa terena a to je priznaces retkost danas. :lol:
ma daj..sto ne kazes lepo -takva je moja predstava o dami-..imas pravo da zamisljas samu kako ti hoces..
u tome i jeste razlika izmedju nas dvoje,za tebe je dama slika..a damu cini sustina.
A Geri joj dečko ili deka? :)
Он има 50 а она 42 :facepalm:
ona ima 48 queenche.. kad mi nadjes zenu koja sa tolko godina izgleda ko eli a bogme i leri sa svojih 50...ondak.... :lol:
prva liga, dama par ekselans, maniri, gracioznost, hod, stil, izgled, profesionalnost, negovanost, vaspitanje... ma... moz samo da je sanjate :lol: