Odakle dolaze snovi? :tibi:
Da li i koliko utiču na vaše odluke? Da li mislite da oni predskazuju budućnost?
Printable View
Odakle dolaze snovi? :tibi:
Da li i koliko utiču na vaše odluke? Da li mislite da oni predskazuju budućnost?
snovi su dio nas..odnosno naše podsvijesti i ne dolaze ni od kuda već žive u nama..ponekad izađu da nam nešto kažu,ponekad se sakrivaju,ali uvijek su tu ..sa nama..nisu oni predskazanja,oni su naši strahovi ili želje..nema trećeg
ima i predskazanja i upozorenja....iz iskustva :nevidljivi:
e nekad sanjam...i kad se to desi obuzme me vrlo čudan osećaj....
Uglavnom zaboravljam šta sanjam, a i ako upamtim , pogledam u sanovnik i ništa ne razumem tako da i to ubrzo zaboravim :haha:
Mene zanima ovako nešto.
Primetili ste da ne možemo da sanjamo ono što ne umemo.
Na primer, ni u snu ne možemo da govorimo kineski, ako ne znamo jezik.
Ne možemo da rešavamo složene matematičke probleme, ako to ne znamo
ni kada smo budni. I slično.
Kako onda možemo da sanjamo da letimo kad numemo da letimo? :hm:
Pa ja kad sanjam da letim, obično padam, jer ne umem da letim:kapa:
Znači ja umem da letim. :hm:
:lol:
E ozbiljno.. baš me zanima, šta je to što sanjate i u snu možeta a na javi ne... :palac:
Ja ne sanjam nikad ništa:huh:...tj,verovatno sanjam,ali se ne sećam:huh:
Dok nisam vozila,sanjala sam svako drugo veče kako ulećem u neke krivine:raz_114:
:qq: pa to je baš čudno...
i, nekad sam često sanjala (sad ređe) kako sam u nekom slabašnom čamcu na reci koja je baš divlja i nikako, bre, nema kraja toj plovdbi...a voda joj je onako mutna i žuta, kao jangcekjang :( katastrofa...takvi snovi me uvek namuče.
Cesto ne mogu da se sjetim sta sam sanjala.Snovi nisu nikada uticali na moje odluke,ali su mogli da mi pokvare raspolozenje,ili da me razvesele.Cesto znam sa se smijem u snu.Ili da placem.Nedavno sam se toliko isplakala...sanjala sam da mi je mama umrla.Prvo sto sam uradila kada sam se probudila,nazvala sam je da provjerim da li je ziva :lol: Zena se istraumirala sto je budim oko 6 ujutru.
Sanjala sam da sam spremila špagete i postavila nekim gostima da jedu , kad ono dlaka ! Živ blam me pojeo :haha:, a i meni bilo gadno.
Znaš kako odvratan osećaj :misticlady:
ne volim da sanjam.
nazalost nisam te srece... sanjam svaku noc, i sanjam svasta. od dogadjaja iz proslosti, i cak one koje ce mi se desiti (a dogode se ubrzo) .. i one koje nikad nikome ne bih pozelela.
noćas sam sanjao neku crvku, manastir, šta već, šta li to znači :eek:
ne znam...ja to cesto sanjam :lol:
prosetaj danas do najblize,upali jednu svecicu...nista te ne kosta..10-20 din...
to je bilo nešto s školom, i svi su ušli, ali ja nisam hteo, čekao sam ih ispred
a neka debela plavuša se sve vreme motala oko mene
to je sotona u zenskom obliku poslat da te iskusava...trci u crkvu...:lol:
aaaa noćas sam lucidno sanjao, ali nisam mogao da se izborim sa tim snom :(
Kazu vako: da bi ste razumeli svoje snove treba da ih zapisujete cim okice otvorite. Sve ono upecatljivo sto ste zapamtili od sna napisite na papir, rec po rec.
Npr. - slabasni camac
- divlja reka
- ne vidi se kraj
- mutna i zuta reka
Sto vise detalja iz sna napisete to bolje. Pored svake reci napisite prvu asocijaciju koja vam padne na pamet. Kad to odradite onda analizirajte samo te asocijacije i pokusajte da ih povezete sa onim sto vam se desava ili desavalo u zivotu. Ako vam se ucini da sve to nema nikakvog smisla sa prosloscu ili sadasnjoscu moze da bude predskazanje.
Sto cesce budete ovo radili lakse ce te razumeti snove jer kroz snove prozivljavamo dosta toga sto smo potisnuli duboko u sebi ili nas trenutno "opseda": zelje, strahove, nade, traume...
Snovi su dobra psiho-analiza.
Zaboravite na sanovnike i njihova znacenja.
a da li sanjate u boji? tj. da li ih se secate.. i koliko su vam zastupljeni snovi sa ratnickom tematikom? :pusi:
da li to znači da neki ljudi sanjaju crno belo? :lol:
pa mnogi su trubili da ljudi sanjaju u crno- belom rezimu ili da boje nisu dominantan efekat, tj, mnogi ih ne zapazaju... a ja bas zapamtim boje u snu... ko ce ga znati... :raz_088:
Odakle - dolaze - snovi?
Snovi ne dolaze - mi odlazimo u njih :mrgreen:
Svet snova je posebna kategorija ovog postojanja.
E sad zavisi koliko ste u materiji... ali čovek ima utisak da snovi "dolaze iz njega" prosto zato što se obrasci njegovih misli reflektuju u sam san, tj. mi delimično kreiramo naš san...
Mogu predskazati budućnost, ali pitanje je da li SANJAČ shvata poruku sna :).
MOžda je praktičnije reći da snovi služe da se opipa suptilniji deo postojanja... da se steknu neki finiji uvidi...
Misli su posebna kategorija postojanja? :hm:
Ne, nego
A same misli koje odašiljemo dobijaju svoj život u toj sferi postojanja.Citiraj:
Svet snova je posebna kategorija ovog postojanja.
U snu pomisliš "patak", kad ono... stvori se patak :lol: .
Dok na materijalnom nivou nije tako.
:)
to je meni mnogo komplikovano.. :kk: ništa ne razumem
užas...sanjam svaku noć,manje više,isti san..kako dolazim ispred Sava centra da putujemna more,ali mi kažu da me nema na spisku putnika..onda ja stojim sa koferima i decom i plačem..bzvz,kolko sam opterečena :kk: