+ + +
Оче Ñвети, БеÑмртни, из кога излази Ñва доброта и благоÑÑ‚, Ñкрушено Ти Ñе молим за децу коју Ñи ми подарио.
Сачувај их у Твојој милоÑти и ÑветоÑти, да би Ñе Твоје име проÑлављало у њима.
Упути их Твојом милошћу, како да их подигнем за Ñлављење Твога Ñветога имена, а на кориÑÑ‚ оÑталих људи.
Обдари ме потребним Ñтрпљењем и Ñнагом за то.
О ГоÑподе, проÑвети разум моје деце Твојом Премудрошћу, да науче душом и мишљу да Тебе воле.
УÑади у Ñрца њихова Ñтрах и одвратноÑÑ‚ према Ñваком пороку, да би могли ићи правим путем без греха.
УкраÑи душе њихове чиÑтотом, добротом, понизношћу, марљивошћу, Ñтрпљењем и Ñваком врлином.
Чувај уÑне њихове од Ñвих клевета и лажи.
БлагоÑлови моју децу, да би могла напредовати у врлинама и ÑветоÑти и раÑти под Твојом заштитом, а и љубави поштених људи.
Ðека би њихови чувари Ðнђели били Ñа њима и чували их у младоÑти од варљивих помиÑли, злих и грешних кушања овога Ñвета и од Ñвих замки нечиÑтих духова.
Ркад моја деца погреше пред Тобом, не окрени Ñвоје лице од њих, него према Твоме великом милоÑрђу буди милоÑтив и њима, јер Ти Ñи једини који чиÑтиш људе од Ñваког греха.
Ðагради моју децу овим земаљÑким добрима и Ñвим што им је потребно за ÑпаÑење.
Сачувај их од разјареноÑтР, гнева, неÑреће, зла и мука кроз Ñве дане живота њиховог.
О, добри ГоÑподе, ја Ти Ñе молим, награди и мене радошћу и веÑељем од моје деце.
Сачувај ме у чеÑтитоÑти и праведноÑти да Ñа Ñвојом децом могу Ñтати пред Тебе у дан Страшног Ñуда Твога и да без Ñтраха кажем: Ево ме ГоÑподе, Ñа Ñвојом децом коју Ñи ми дао, да заједно Ñа њима величам Твоје најÑветије Име Оца и Сина и Светога Духа, Ñве док траје овог Света.
Ðмин.