Dobrodošli dragi naši...Primamo male i velike životinje...Šapćemo macama, mazimo kuce, uzgajamo aligatore, sve što ste ikad želeli da znate, a niste smeli da pitate svog ljubimca, ovde možete naći...
Uđite slobodno, ne morate se izuvati... :slamka:
Printable View
Dobrodošli dragi naši...Primamo male i velike životinje...Šapćemo macama, mazimo kuce, uzgajamo aligatore, sve što ste ikad želeli da znate, a niste smeli da pitate svog ljubimca, ovde možete naći...
Uđite slobodno, ne morate se izuvati... :slamka:
sjajna tema naki :bravo:
napokon ova tema:bravo: ja sam je zamišljala da ovdje razmjenjujemo iskustva i svašta nešto oko zdravlja i navika naših ljubimaca:)
sve sto pozelite... :dada: a da se tice nasih i vasih ljubimaca :kapa:
da li noramlano da moj mačak liže pepeo od cigareta :place: missim, jedva dočeka da mu okrenem leđa, pa da se ustremi na eventualno neopranu pepeljaru.
pa pričo,ja sam čula da ima puno takvih slučajeva..znam čak i za neku djecu koja su dok su počela puzati lizala pepeljare..
čudi me jer ima raznovrsnu ishranu, namenjenu mačkama njegovog uzrasta. atak na pepeljare ukazuje da njemu ipak nešto nedostaje u ishrani. šta?
e,to je već pitanje za naki..sigurno neki vitamin
dakle prico...ako je tako... ili se navukao na nikotin :pusi:
ili sto je ipak verovatnije ima manjak nekih mikroelemenata, tipa gvozdje, bakar :srpski:... tada se moze javiti takav izopacen apetit...
pa kako da mu to dajem? da idem kod veta da mu prepiše tablete ili mogu da se kupe u apotekama za životnje?
zaboravila sam da kažem da mi noću jede kosu :huh: pojede me živu taj moj mačak :lol:
ili ti pomaze da ne moras da peres pepeljare:):raz_125:
prico, mozda je bolje da ides kod veta i neka ti on prepise neke vitaminsko-mineralne dodatke...
e to za kosu jos nisam cula :huh:
de ti meni daj tog tvog macka da ga detaljno pregledam :)
onomad mi šiške izgrizao, a pretprošle noći mi napravio čuperak na zatiljku :lol: i sve to dok sam spavala. probudlo me je njegovo mljackanje :)
ahahaha kakav macak :)...procackacu malo po literaturi, pa cu ti javiti za to :)
ima ozbiljno pitanje molim našu naki da to primi k znanju:)
elem..moj mlađi pas se jako boji svih zvukova..kad je grmljavina sav se trese toliko da je užas vidjeti..pobjegne u kadu i trese se..kad na vikendici cjepkam drva,isto se trese..već imam fobiju od svesilnog pucanja priliko raznih proslava novih godina i sl..
stariji se ne plaši ,al ovaj mali,srce mi puca za njim..probala sam sve,držala ga uz sebe,mazila i ljuljuškala ko dijete al džaba..iz zagrljaja bježi da se sšućuri negdje i trese..
veterinar je da bensedin 5 mg iz prevencije da ne bi dobio epilepsiju..kaže kod šnaucera je to često:(
ne pribjegavam tome jer ne smatram da tako mora sa sedativima..ima li iko savjet:(
sad bez sale...prico,to ponasanje imaju gotovo sve macke..ti si za njega -vodja copora-,hranis ga..ja sam to gledala i u detinjstvu i sada kod macaka..da lizu i zvackaju onu koju smatraju za glavnu...kod mene u kotlarnici je toplo,tu spavaju i komsijske i moje macke i ove male uvek lizu onu koja je glavna..meni je tako i objasnio veterinar..izvinjavam se sto kao laik dajem objasnjenja..:raz_125:
prico, mene vise intrgigra ona pepeljara... :srpski:
samo napred mikili... ova tema je i predvidjena da svi dajemo odgovore... :)
e sad dirki, sto se tice tvog problema...klasicnaveterina ti je vec dala odgovor... dakle, davanje sedativa uz predhodnu konsultaciju sa veterinarom...
ali, bila sam na nekom seminaru, "saptaci psima", pominjala sam ti vec ranije...
secam se da su govorili da upravo to "mazenje" nije korisno, vec stvara suprotan efekat... neki preporucuju ignorisati tu paniku, davati mu parce keksa, nesto sto voli tada... i naravno, postepeno psa upoznavati sa zvucima buke, uz naravno nagradu ...
zavisi od uzrasta psa...
iskreno, vise sam za tu taktiku prilagodjavanja...
i da mu doskocis mastovitim resenjima kako da se ne boji buke... :drnd:
koliko je star pas?
hvala naki..ja sam gledala kako Cesar to radi pa mi nejasno..stavi psa na traku za hodanje i pravi nesnosnu buku..on hoda na traci jer nema izbora i tako ga valjda navikava da pokrene mozak u drugom pravcu:hm:
ima 4 godine i 7 kg..patuljak moj:bisa:
hm, ovo vec zadire u pshihogiju ponasanja ...
da vidimo... da li kada pobegne od buke, bude negde blizu tebe? :hm: ili uz tebe... ako je tako to moze da olaksa resavanje problema
vidi,bježi od svih pa i od mene:qq: inače,jako mi je privržen i kad je "normalan" kad se ne plaši zvukova,stalno je negdje pored mene..ako nemam vremena za njega,ode kod nekog drugog ..jako traži ljudsku blizinu
iskreno, kod starijih pasa, koji nisu naviknuti na takvu vrstu buke, pokusaji da se prilagode su teski i mogu naneti cak i vecu patnju zivotinji ...:(
ukoliko pas utekne na to neko "sigurno mesto" i nastavlja da se trese od straha, dijagnoza bas nije povoljna... i tada se uglavnom preporucuje davanje sedativa i ostavljanje psa na tom mestu koje je on odabrao...
sa mladjima je prica drugacija...i oni se zaista mogu brzo i efikasno resiti tog straha...
dam mu sedativ samo kad znam da baš moram..znači,on je stariji pas:(
ja mislim (nemoj neko mi se smije) da on ima traumu iz ranog djetinjstva..ja sam ga uzela kad je imao tri mjeseca(što nikad ne radim ,uzimam pse kad su 40 dana stari ili tako nekako)..a kao štene je bio u boksu sa drugim štencima i tadašnja vlasnica ih nije nikud izvodila..a rođen je krajem novembra što znači da je oko Nove bilo velike pucnjave..kad sam ga prvi put uzela u naručje i ponijela do kola,spustila sam ga da dotakne asfalt i prepao se jer mu je to bio prvi kontakt sa nečim što nije parket..
jaoj jadan malisa :(
tacno tako...nema tu cemu da se smeje... vrlo verovatno mu je to trauma iz detinjstva...
secam se price...jednog psa su skratirali iz vojske...zato sto se plasio pucnja :eek:
ispostavilo se da je kao mali bio pogodjen u rep :sad:
inače, veoma je živahan pas,stalno skakuće,raduje se i ne zna da se naljuti:) za razliku od ovog starijeg,isto šnaucer,koji se duri satima..al on je već humanizovan:zrika: kako kaže moj sin:)
ahahah humanizovan :raz_114:
svaki pas ima svoju licnost :)
kao sto i sama vidis... :)
i ako ikad cujes za "saptace psima" da postoje kod vas...obrati im se...znam da su bili prilicno uverljivi...
i ovo napominjem svima ...morate dati iscrpnu i tacnu anamnezu da bi veterinari mogli da dijagnostikuju problem ... :deka:
kod nas nema šaptača..ali kad bih znala adresu negdje u bgd ili sl.ja bih ga odmah odvezla
neke moje kolege ih znaju... kontaktiracu ih da saznam adresu :)
hvala..nisam znala da ima u bgd šaptača..ja samo gedala na tv-u Cesara i došlo mi da ga zovem 'vamo..hvala još jednom:raz_082:
super tema, i ja imam problem a nem pojma kako da ga rijesim...
imam jednog mladog macora evo ga poludio na ovaj februar, trazi macku :namcor: .... imam dvije kuci al izgleda da mu se ne svidjaju :ljut: ... a nije naviknut na ulicu i ne smijem ga pustim i sad mi krv moju popi :ljut: .... dal da ga tucem il da ga mlatim :ljut:
ma necu ga mlatim, nisam nikad, nego mi se evo na glavu popeo od jutros :ljut: i nije mi jasno sta fali mojim mackama :ljut: ....sto mora da se ide napolje....
a o kastriranju ni govora, sterilisali smo stariju macku pa se jos uvjek kajem, ko sam ja da nekom oduzmem pravo na potomstvo :srbpla: ... a i kad se sjetim koliko se jadnica namucila, dusa me boli :srbpla:
Pa onda cuti i trpi.
uzmi u obzir da mozda te tvoje macke nisu u teranju...
i da li su iste rase? :hm:
kako je to zivotinja patila? verovatno je lose odradjena sterilizacija ...
Pa sigurno one nisu u teranju zato ih on i nece.Da jesu ne bi gledao ni da su mu rodjene sestre niti bi gledao koja je rasa.
Macor i na psa ume da naskoci kad mu je frka.