ne vjerujem, moj je imao dvije i po godine, bio nemiran, bog ga nije mogao zadrzati u kuci, stalno je napolju al je uvjek bio tu negdje oko kuce, po komsiluku, uvjek ga je neko vidio, sad niko, jutros deset dana kako je otisao iz kuce.... i ni traga... nije daleko otisao sigurno jer ima dovoljno macaka u komsiluku, skoro svi u komsiluku imaju macke i koji ih nemaju vole ih i hrane tudje pa ne mislim da mu je neko namjerno naudio... bio je brz kao munja, ocima ga nisi mogao pratiti, nema sanse da ga je auto udarilo a ni psi ga nisu stigli sigurno, ne samo sto je bio jako brz nego i strasno spretan... bio je prava zvjer...
jedino kontam da se mozda otrovao negdje, tako je i komsinici macor pojeo otrov za miseve pa uginuo, dok su skontali o cemu se radi i donijeli ga veterinaru vec je bilo kasno pa sve mislim da je i moj mozda negdje kod nekog nasao otrov, sve smo okolo oko kuce i po dvoristu pretresli da se nije negdje zavukao da ugine, tako macke rade kad se otruju ili kad su povredjene al nema nigdje nista a i osjetilo bi se dosad... a nije ga niko ni uzeo jer sam to samo mogla ja, sa mnom se mazio, meni je samo prilazio, niko drugi cak ni u kuci mu nije mogao prici...
sama ne znam sta cu, samo premotavam film u glavi sta je i kako bilo ono jutro, raspametila sam se... pozelila sam ga, da mi je samo da ga vidim pa nek ide opet gdje hoce.... na zalost nema nista od toga, nece se on meni vise nikad vratiti...