1 A kad svrši sve reči svoje pred narodom, dođe u Kapernaum.
2 U kapetana pak jednog beše sluga bolestan na umoru koji mu beše mio.
3 A kad ču za Isusa, posla k Njemu starešine judejske moleći Ga da bi došao da mu isceli slugu.
4 A oni došavši k Isusu moljahu Ga lepo govoreći: Dostojan je da mu to učiniš;
5 Jer ljubi narod naš, i načini nam zbornicu.
6 A Isus iđaše s njima. I kad već behu blizu kuće, posla kapetan k Njemu prijatelje govoreći Mu: Gospode! Ne trudi se, jer nisam dostojan da uđeš pod moju strehu;
7 Zato i ne držah sebe dostojnog da Ti dođem, nego samo reci reč, i ozdraviće sluga moj.
8 Jer i ja sam čovek pod vlasti, i imam pod sobom vojnike, pa kažem jednom: Idi, i ide; i drugom: Dođi, i dođe; i sluzi svom: Učini to, i učini.
9 A kad to ču Isus, začudi mu se, i okrenuvši se narodu koji iđaše za Njim reče: Kažem vam: ni u Izrailju tolike vere ne nađoh.
Šta ti je Jevrejin! Kako se elegantno setio da izbegne troškove honorara.
Siromaštvo je vrlina.
U Gospodu te pozdravljam.
Siromaštvo je bolest. Društvena.
Uz takvog oca, deca mu nisu ni trebala.
Nije On ništa kriv. Može se reći da je u detinjstvu bio maltretiran u porodici, a od trinaeste do tridesete godine bio je zatvoren u podrumu. O Njemu u tom periodu niko nije ništa znao, nit piše u Bibliji.
A posle su ga mlatili, oblačili u žemsku odeću, prikucali za krst, a na sve to ih je nagovorio niko drugi do Otac.
Nije ni čudo da je razvio paranoidnu šizofreniju.
Budimo malo religiozni.Naterajmo sebe da predjemo preko razuma.Da li ste čuli za Isusove reči"Lakše je kamili proći kroz iglene uši,nego bogatom ući u Carstvo Nebesko"Evo još malo o tome...
16 I gle, neko pristupivši reče Mu: Učitelju blagi! Kakvo ću dobro da učinim da imam život večni?
17 A On reče mu: Što me zoveš blagim? Niko nije blag osim jednog Boga. A ako želiš ući u život, drži zapovesti.
18 Reče Mu: Koje? A Isus reče: Da ne ubiješ; ne činiš preljube; ne ukradeš; ne svedočiš lažno;
19 Poštuj oca i mater; i ljubi bližnjeg svog kao samog sebe.
20 Reče Mu mladić: Sve sam ovo sačuvao od mladosti svoje; šta mi još treba?
21 Reče mu Isus: Ako hoćeš savršen da budeš, idi i prodaj sve što imaš i podaj siromasima; i imaćeš blago na nebu; pa hajde za mnom.
22 A kad ču mladić reč, otide žalostan; jer beše vrlo bogat.
23 A Isus reče učenicima svojim: Zaista vam kažem da je teško bogatome ući u carstvo nebesko.
24 I još vam kažem: Lakše je kamili proći kroz iglene uši nego li bogatome ući u carstvo Božije.
Šta mislite o ovome?
A šta je preljuba sa biblijske strane?
Mt. 5,28 "A ja vam kažem da svaki koji pogleda na ženu sa željom za njom, već je učinio preljubu sa njom u srcu svome."
Po bibliji samo slepci ne čine preljubu. I sad se ja pitam, a što se preljubnicima odseku yaya kad ih uvate, a ne iskopaju im oči?
Kako nema?
"Ako te yaye tvoje sablazni, odseci ga od sebe, jer bolje ti je bez yaya ući u carstvo nebesko nego brez kobasice". - tako nekako piše ili bi trebalo da piše.
Isus je izvor svega sto danas zovemo ljubav (cak je i pogled pravilno...definisao), nisu ga razumeli, previse citali...Stari Zavet. i sad` hoce da mu prisiju svakakve...gluposti, da je u grobu, okretao bi se k`o planeta oko sebe.
Oce neko da mi preprica Bibliju mene mrzi da je citam ?
pokusaj da nabavis Biblijske price za decu
to je za pocetnike