Ako je slika boldovanog boga servirana od malih nogu, onda je to zahvaljujući bibliji. Nisu ateisti ni izmislili ni podmetnuli sliku boga. Takvog kakav je smislili su ga njegovi tvorci uveče, dokoni pored stada.![]()
Što se tiče božjeg delovanja, zagledaj malo iza boldovanog. Primitivni bog primitivnih ljudi uplašio se da će ljudi da izgrade kulu od ćerpiča ulepljenog bitumenom do nebesa. U moje vreme bi za to dobio kečigu ko vrata u svakoj srednjoj građevinskoj školi.
![]()
Jok, doslo vreme video i GMS-a, ovi sadasnji Bogovi bas mLogo...vide, sto vode korak sa...naukom a nazivaju...drugacije.
Pa to...
Nešto se mislim... Mogao je da turi deset zapovesti po nebesima sa neonom. Al ondak Tesla još nije bio izmišljen.![]()
Ok, sa prvom rečenicom se slažem... Ako ne postoje određeni dokazi, može se reći da "znaš" da nešto ne postoji, nikada 100%, ali i preko 50 je malo više od pukog verovanja.
U ovom kontextu... reci ti meni da li postoji Deda Mraz, Babaroga, vilenjaci, trolovi, jednorozi??? Nije stvar znanja, ili neznanja, već realnosti... i koliko ti se u mozgu primaju ideje koje nemaju veze sa stvarnošću.
Znamo da nije bilo generalnog potopa.
Znamo da Zemlja nije bila okružena vodurinom u stratosferi.
Znamo da se duga nije prvi put pojavila pre nekolko iljada godina.
I što je najvažnije znamo zašto bi neko hteo da ovo ne znamo.![]()
masta nekad bila jednostavna ali slikovita, danas nema puno cobana ali su na dobroj ceni...cobanske price. Oni koji se ne pale na te price se smatraju umisljenim, valjda je vreme saznanja na putu neznanja.
stvar je u ličnom doživljaju i shvatanju pojma Bog. pre svake diskusije gde se pominje pojam Bog, važno je za učesnike diskusije da razjasne šta za koga predstavlja taj pojam, kako bi diskusija iole imala nekog smisla.
Ako ti formiraš svoju priču na osnovu svog ličnog shvatanja tog pojma i procesiraš primljene informacije na osnovu svog ličnog shvatanja tog pojma, koja je onda šansa da pravilno razumeš tuđe reči na datu temu, ukoliko su te reči pisane na osnovu drugačijeg shvatanja u odnosu na tvoje shvatanje tog pojma.
Čuda se ne dešavaju u suprotnosti sa Prirodom, već u suprotnosti sa onime što nam je predstavljeno kao Priroda.
Ako neko prihvati kao stvarnost ono što iskušava i oseća tokom svog budnog stanja u fizičko-materijalnoj realnosti (zajedno sa svime što mu je preko škole, filmova i reklama servirano kao stvarnost), to ne znači da je ta stvarnost baš takva, jedna jedina i da nikakva drugačija ne može biti ili postojati. Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je čoveku vidljivo 10% realnosti...tačno onoliko koliko um preko mozga dopušta...Pošto sve što postoji u univerzumu vibrira na određenoj frekvenci, mi samo vidimo ono gde su vibracije grube, jako spore a gustina vibracija izuzetno velika...ostalo ne vidimo...fine i brze vibracije i izuzeno mala gustina vibrcija...taj nevidljivi svet atoma i molekula
Drugim rečima, dugo ćemo još bespredmetno i besciljno diskutovati ukoliko se opšteprihvaćena slika realnosti posmatra, shvata i prihvata kao jedna jedina bogomdana istina![]()
every year, every week, every day, every memory
Tebe gresnice inspirisu na pisanje jel? :raz_012:
...izvini, popovi su vekovima drilovali tebi slične...može se reći da si ti proizvod viševekovnog popovskog drila
, od kojeg je u kolektivni um dela čovečanstva utkana bajka... utkana u običaje, tradiciju, u samodefiniciju...ljudi se rađaju unutar te bajke i generacije nastavljaju da veruju u nju...to se dešava već 17 vekova...
kad se hrišćanstvo uvodilo mačem i ognjem u krvi do kolena, tada se nisu koristile mantre poput bog je ljubav i sl...i nisu bile dozvoljene lične interpretacije i doživljaj svega toga, već je metodično i sistematski putem straha, najjačeg oružja za masovnu kontrolu ljudi, uterivana priča koju su prenosili popovi...
od hrišćanstva, najveće sekte na planeti, zbog neslaganja sa određenim ili svim delovima onoga što propoveda, nastale su sve ostale sekte, koje imaju svoju ideju, svog vođu ili ideologiju oko koje se okupljaju...znači, toliko je duboko utkana hrišćanska bajka da su čak i oni, koji su osetili da ne štima sve kako treba, uspeli samo da naprave neku podvarijantu glavne bajke, izmenili su delove bajke onako kako njima odgovara i nastavili da veruju tj da spavaju
o utkanosti hrišćanstva takođe govori i postojanje izvesnog broja ''teoretičara zavere'', koji dođu na dobar trag, ali onda na kraju sve to dožive i shvate kao da je zavera uperena protiv hrišćanstva![]()
auuuuuuu sta ti napisa![]()
kakve veze ima tradicija sa hriscanstvom![]()
Je li? Čemu onda služi religija, tačnije, šta propagira, organizovano, ili individualno verovanje?
Jer ja pričam o biblijskom bogu.
Tek diskusija na osnovu ličnog doživljaja bi se pretvorila u krvoproliće.
Šanse su nikave... Vera, ako pričamo o veri je subjektivan osećaj.Ako ti formiraš svoju priču na osnovu svog ličnog shvatanja tog pojma i procesiraš primljene informacije na osnovu svog ličnog shvatanja tog pojma, koja je onda šansa da pravilno razumeš tuđe reči na datu temu, ukoliko su te reči pisane na osnovu drugačijeg shvatanja u odnosu na tvoje shvatanje tog pojma.
Ja imam veru, ali u boga ne verujem... jel malo jasnije? Znači, taj pojam za mene ne postoji, pod tim imenom, ne... naročito ne definisan na način na koji je prikazan u bibliji.
Šta su uopšte čuda?Čuda se ne dešavaju u suprotnosti sa Prirodom, već u suprotnosti sa onime što nam je predstavljeno kao Priroda.![]()
Igraš se sa rečima... šta je ustvari priroda, a šta je ono što je pogrešno protumačeno kao priroda?
Ali to opet ne znači ni da je drugačija. Ili živimo u više dimenzija istovremeno?Ako neko prihvati kao stvarnost ono što iskušava i oseća tokom svog budnog stanja u fizičko-materijalnoj realnosti (zajedno sa svime što mu je preko škole, filmova i reklama servirano kao stvarnost), to ne znači da je ta stvarnost baš takva, jedna jedina i da nikakva drugačija ne može biti ili postojati.
Ako koristi samo 10% mozga, to ne mora da znači da se i tih 10 bavi realnošću... osim toga, neki koriste daleko manje.Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je čoveku vidljivo 10% realnosti...tačno onoliko koliko um preko mozga dopušta...Pošto sve što postoji u univerzumu vibrira na određenoj frekvenci, mi samo vidimo ono gde su vibracije grube, jako spore a gustina vibracija izuzetno velika...ostalo ne vidimo...fine i brze vibracije i izuzeno mala gustina vibrcija...taj nevidljivi svet atoma i molekula![]()
Ako ćemo opšteprihvaćeno, svi bi trebali da verujemo u boga.Drugim rečima, dugo ćemo još bespredmetno i besciljno diskutovati ukoliko se opšteprihvaćena slika realnosti posmatra, shvata i prihvata kao jedna jedina bogomdana istina![]()
Po tebi... svi su u zabludi i vernici i ateisti... postoji i ono što nam promiče... i ono što nam kapaciteti ne dozvoljavaju da vidimo... ok.
Kada bi te slušala malo duže, mislim da ne bi znala ni ko sam, ni šta sam, ni šta hoću, ni šta mogu... a ja znam da istina nije samo jedna. Na kraju krajeva, ne smetaju mi tuđa uverenja, sve dok ne postanu ubeđenja.
Suviše si apstraktan za moj pojam.
naravno da su u zabludi...jedni provode tj gube vreme i energiju verujući u bajku, drugi traće vreme ne verujući u tu bajku, već u jednu drugu, ističući to na svakom koraku...
apstraktno ti delujem jer ne gajim crno belu viziju sveta...dobro/ loše, crno/belo, poz/neg, partizan/zvezda, evolucionisti/kreacionisti, lopovi/policajci...to je sve proizvod nametnutog i isforsiranog dualističkog pogleda na svet...što se ove teme tiče...kad si mali, spoznaš svet u relaciji da postoje oni koji veruju u boga i oni koji ne veruju...treća opcija nije predstavljena, i nastavljaš da rasteš sa tim saznanjem, a deca kao deca, često su nepripremljena dovoljno za određene vrste informacija, te ih samo preuzmu, prekopiraju i ne razmatraju ih, uzimaju ih zdravo za gotovo...to vremenom postane duboko utisnuto da se kasnije javljaju problemi oko procesiranja informacija koje dolaze iz sveta gde vladaju trijalektički zakoni
(znam...volim da njamke
)
'Čuda' zameni sa 'natprirodno'....tu valjda neće biti nerzumevanja...sama reč kaže...
što se Prirode tiče - (znači, Prirode, ne flore i faune) ona ima svoj objektivan izgled, sastav i manifestaciju. Šta ti je garant da je ''Priroda'', koja je čoveku putem školskog programa predstavljena kao jedina Priroda, zaista Priroda?
I onda su ''Prirodu'' iz školskog programa predstavili i postavili kao jednu jedinu, i na osnovu nje se sve meri i određuje, te je samim tim nastao pojam natprirodnog...da se pod taj pojam ubace sve pojave i događaji koji su u suprotnosti sa verzijom Prirode iz školskog programa.
Ateisti provode tj gube vreme ne verujuci u Boga koji postoji, i tako unistavaju sopstvenu nadu u vecni zivot...
a i unistavaju svoj zivot ziveci bez prave svrhe ... :raz_012: