najbitnije je kontrolisati emocije i paziti kome pokazujemo osecanja jer ljudi uvek to iskoriste kad zele da povrede nekoga
samo ne znam kako oni ljudi koji su flegme to uspevaju i samo gledaju svoje d_pe
Osjećanja nas nose,sa njima letimo ali i padamo,uz njih rastemo i oplemenjujemo se,ali i tonemo..svako ima neki svoj predznak po kom obično znamo kakav nam put predstoji..i zaista sam mišljenja da nas ljubav ( ne mislim pritom isključivo na ljubav prema partneru,već uopšte na ljubav kao kategoriju) čini boljim nego što jesmo,tolerantnijim,blagim..
a da li nas mijenjaju..svakako da nas mogu promijeniti u širokoj lepezi od toga da postajemo čangrizavi,osvetoljubivi i sarkastični (jer je naša emocija bila zalud i jer smo povrijeđeni) pa do toga da postanemo topliji,saosjećajniji i smireniji(jer nas naša emocija ispunjava).
Problem postaje kad se stopimo sa jednom vrstom emocije i to traje dugo..onda se teže mijenjamo,onda prosto naviknemo na nju kao na oči,kao na ruke,kao na bilo koji dio tijela..
Slažem se sa Krasivom. Osećanja nas zaista nose. Kada volim, osećam se bolje, srećnije, sigurnije. Ali, kada neko osećanje dugo traje, npr osećaj praznine, problem je da se pokrenem, krenem dalje.
Što se mržnje tiče, nikoga ne mrzim. Samo mi je neko manje simpatičan, neko više. Mržnja izjeda dušu i više šteti onome ko mrzi nego osobi koja je predmet mržnje.
"Igram, pevam, lako mi je, niko ne zna kako mi je.."
Sta da ti kazem kad sve znas!
Svako osećanje ima svoju ulogu. Patnja i bol nas jača, ali nas može i razoriti. Ljubav nas može oplemeniti, ali i razmaziti. Na nama je kako ćemo rukovoditi osećanjima. Smatram da smo mi ti koji njima možemo kordinirati, da li ćemo pustiti da nas ona menjaju ili ćemo mi pokušati da kontrolišemo njih..
Sva osećanja, pokušavam da na neki način usmerim...Samo se ljubavi prepuštam...
Osećanja jesu prava čovekova priroda. Ona nisu korisna ni racionalna, ali predstavljaju ono što mi stvarno jesmo. Osećanjima nas priroda nagrađuje i govori da radimo nešto što je dobro, odnosno upozorava i kažnjava ako je to po njenim zakonima pogrešno i loše.
Lice čovjeka je platno njegove duše, a emocije su te koje upravljaju njegovim izrazom. Ekspresija lica omogućava da otkrijemo emotivno stanje drugih, a znanstvenici sa Sveučilišta Ohio identificirali su ukupno 21 izraz lica. Promatrali su i fotografirali lica ispitanika u različitim situacijama te zaključili kako svi na sličan način koriste mišiće lica tijekom sreće, tuge ili iznenađenja, piše Daily Mail.
U trenucima sreće obrazi se podižu, usta šire i oči otvaraju, dok će sretno iznenađen čovjek podići obrve i široko se nasmijati. Ako je iznenađenje neugodno, tada će lice otkriti kombinaciju čuđenja i ljutnje, s otvorenim ustima u obliku slova O i namrštenim obrvama, objasnili su znanstvenici.
- Ukupno postoji 21 različit izraz lica, a što je više emocija uključeno, to je teže prepoznati kako se netko osjeća. Ipak, dobiva se dojam je li to raspoloženje dobro ili loše - rekao je autor studije, dr. Aleix Martinez.
Dodaje kako bi bolje razumijevanje osjećaja prema izrazu lica moglo pomoći i u liječenju bolesti, primjerice autizma i PTSP-a.
Prepoznatljive emocije lica:
- 1. Sreća
- 2. Tuga
- 3. Strah
- 4. Ljutnja
- 5. Iznenađenost
- 6. Gađenje
- 7. Zgražanje
- 8. Sretna iznenađenost
- 9. Sretna zgroženost
- 10. Žalostan strah
- 11. Žalosna ljutnja