где си пошла с крмељиве очи
Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pazljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.
Brojao sam ljude s krsta, pravila i izuzetke, posvud promašena vrsta... Samo retki nadju retke Znam da sanjaš vaskrsenje jednu siluetu plahu Ti si tamo bio u mom dahu Sreću moraš prevariti pa umreti pre nego što te napusti. Jer kad spadneš na to da je se sećaš, onda je to sve drugo samo sreća nije. Načuo sam da je otišla, onako, bez pozdrava. A ja sam, zapravo, želeo da joj priznam da sam bio gad. Ne, u stvari nisam hteo to da joj kažem. Hteo sam samo da joj šapnem poslednji put da je bila moje sve. Pazi mene "bila" - zapravo, bila i ostala moje sve. Znam da sanjaš more sveća i korake po tom doku Ti si tamo bio u mom oku Cigani kažu kad se djavo namerači na tvoj beli šal, možes ga šarati, možeš ga parati, ali on će ga i u končićima naći. Neko nam je gadno uvračao. Izmicalo je od početka... Uvek za korak Znam da sanjaš rimovanja, krike i tišinu nemu Ti si bio svugde u mom svemu - Đorđe Balašević
Pred zadnji sneg Kad zadnju brazdu zaorem po tragu senke rodine procvace zimske ruzice po prvi put te godine Naice studen atarom kao regiment oklopni i bicu samo mirna vlat kad okopni Ja nemam nigdi nikoga al' moja prica prosta je stogod ih manje zavoles manje ti njih nedostaje I nisam kadar svindlati za sobom skele paliti da silom steknem nekog kom cu faliti Znam, duso, obeco sam da te necu pominjati bogarati i sudbinu proklinjati u varos se preseliti orcati i veselit obeco sam srca teska obeco sam, al' ****s ga Kad zadnji cokot zagrnem pod skute Svetog Damjana u bokal bistre plemenke zapasce trunka tamjana Strahovi mladi umiru pricu sam kraju priveo jos onda kada sam i njih nadziveo Znam, mila, obeco sam da cu makar za bestiju i da cu naci lepsu, bolju i vestiju nemeskinju, gospodicnu ni po cemu tebi slicnu obeco sam srca teska obeco sam, al' ****s ga I utom pasce i zadnji sneg preko svih prvih snegova a perce andjela je teg spram svih zemaljskih tegova Spreman je Onaj varati olovni kantar skovati al' danas vise ne bih trebo psovati
Pogledaj oblak za oznake
Pravila foruma